Er det billigere med baderomsplater?

Er det lov å sette opp baderomsplater selv?

Baderomsplater kommer med ferdig membran og kan monteres direkte på stenderverket eller utenpå eksisterende vegg på badet – og det er en jobb de fleste som er litt nevenyttige kan klare selv.

Er baderomsplater bra?

Baderomsplater er 100% vanntette, de er godkjent i henhold til våtromsnormen og er laget for å tåle vann. Noen ganger kan baderomsplater være et rimeligere alternativ fordi det går fortere å legge enn vanlig flis. Men dersom det krever mye forarbeid vil prisen på flis og baderomsplater bli det samme.

Er det billigere med baderomsplater? – Related Questions

Er baderomsplater billigere enn fliser?

Oppussing av bad er noe av det dyreste man kan gjøre i boligen, men baderomspaneler er både billigere og krever mindre arbeidstimer enn flislegging. Baderomsplater eller baderomspanel ligner til forveksling på keramiske fliser, men er hele plater som kan skrus rett på veggen.

Skal man ha plast bak baderomsplater?

Det skal ikke brukes plast bak platene uansett. Les monteringsanvisningen. Man skal ha kubbing nede for støtte til belegg/bunnlist og platene over. Men man skal ikke skru platene nede horisontalt.

Er det krav om membran på bad?

For å oppnå Byggebransjens Våtromsnorms krav, skal membranarbeid utføres av godkjent personel. Krav til rom som membran legges : Bad og vaskerom skal ha godkjent sluk med klemring, og gulvet tilstrekkelig fall mot sluket.

Hvilke plater på bad?

Våtromsplater av ekstrudert polystyren (XPS), med en armering på utsiden, er de mest brukte platene til bygging av våtrom i Norge. Platene finnes i mange forskjellige typer og tykkelser, og kan brukes til å kle både vegger og gulv, samt til å bygge inventar av.

Skal det være membran på hele badet?

Flisene på badet ditt er ikke tette. Derfor er et membransjikt helt nødvendig for å unngå fuktskader. Det er membranen som gjør at veggene og gulvet på badet er vanntette. Hvorvidt du er nødt til å bytte ut membranen når du pusser opp badet ditt, avhenger av hvor omfattende oppussingsplaner du har.

Skal våtromsplater primes?

Skal/Bør tetti våtromsplater primes før man smører på membran? Nei det er ikke nødvendig.

Kan man bruke OSB plater på bad?

Ved OSB-plater/kryssfinér eller finer-/rupanel som eksisterende underlag, holder det å legge våtromsplater med tykkelse på 10 eller 12 mm. Man kan om ønskelig velge tykkere plater. For å tåle vekten fra baderomsinnredning, toalett etc, anbefales det å benytte paneltykkelse på minimum 18 mm.

Hvordan feste våtromsplater?

Platene kan festes mot betong ved å lime med flislim, eller de kan skrus på stenderverk. Da bruker du standard treskruer, med spesielle skiver som ikke bygger høyere enn plateoverflatene.

Hvor lang tid tar det å sette opp baderomsplater?

Det tar omtrent fire uker fra begynnelse til slutt, avhengig av størrelse på baderommet og omfanget av jobben.

Kan man legge våtromsplater oppå fliser?

Et bad må ha en tett membran for Aloc type plater opp bak platene nederst. River du flisene av veggen ødelegges trolig membranen som går opp bak flisene og du må også legge om gulvet etter å ha lagt ny membran.

Hvor mange baderomsplater trenger jeg?

Mål veggenes totallengde, inkludert vinduer og dører. Del deretter veggenes totallengde med 0,6. Summen er antall paneler du trenger.

Hvordan pusse opp badet billigst mulig?

Enkle ting du kan gjøre for å badet litt freshere er:
 1. Bytt speil.
 2. Nye baderomsmøbler, husl at de gamle kan males med topp resultat.
 3. Bytt toalett, det koster 2-3000 kroner.
 4. Bytt vask og blandebatteri (må gjøres av rørlegger, men koster ikke all verden og blir «som nytt»)
 5. Mal vegger og tak.
 6. Mal flisene.

Hvordan oppgradere bad billig?

Det er fullt mulig å oppgradere badet for en rimelig penge.

Dette klarer du kanskje selv:

 • Rive det gamle badet.
 • Pigge opp gammelt gulv.
 • Bygge opp igjen rommet frem til membran.
 • Gipse og male tak.
 • Sette inn dører.
 • Enklere flislegging.

Hvor mye koster et bad på 4 kvm?

Priser på bad med forskjellig størrelse og standard

Lite bad på 4 kvadratmeter til normal standard: 280 000 kroner. Lite bad på 4 kvadratmeter til høy standard: 360 000 kroner.

Leave a Comment