Er det lønnsomt med BSU?

BSU, boligsparing for ungdom, er den mest lønnsomt sparingen. Dette fordi du får en garantert avkastning i form av skattelette opp til 5.000 kr årlig pluss renter. Dette er også grunnen til at du ikke bør bruke BSUen før du blir 34 år. Du må utnytte denne spareformen så lenge som mulig.

Når er det lurt å bruke BSU?

Fra det året du fyller 34 år kan du ikke lenger sette inn penger på BSU-kontoen, men du trenger likevel ikke å avslutte den. Du bør beholde kontoen til januar det året du fyller 34 for å nyttiggjøre deg av det siste året med skattefradrag. Merk at du for å få skattefradrag ikke kan eie bolig.

Er det lønnsomt med BSU? – Related Questions

Hva skjer med BSU i 2022?

Regjeringen vil fjerne skattefordelen for dem som sparer i BSU og allerede har kjøpt bolig. De som allerede eier bolig i dag mister fradraget i skatteoppgjøret i 2022.

Hva er best BSU eller fond?

Ganji legger til at BSU likevel har god rente, og er en fin måte å bygge egenkapital til neste bolig på, dersom det er sparemålet ditt. – Men ved å spare i BSU binder du imidlertid opp pengene til bolig. Hvis sparemålet ditt ikke er bolig og du har en lang horisont, kan det nå være riktig å vurdere fond.

Hvor høy er renten på BSU?

Medlemsfordeler på BSU:

LOfavør rente 5,00 %, vanlig rente 4,75 %

Hva er best å gjøre med BSU?

Hva kan jeg bruke BSU-pengene til? Pengene du sparer i BSU skal i hovedsak benyttes til kjøp av ny, fast bolig, enten i Norge eller i utlandet. Du kan også bruke pengene til å nedbetale lån på bolig. Tar du ut midler spart i BSU og benytter dem til annet enn godkjent formål, regnes dette som kontraktsbrudd.

Hva er fordelene med BSU-konto?

En av de største fordelene med BSU, og det som skiller kontoen fra vanlige sparekontoer, er at du får fradrag på skatten. Dette utgjør 20 % av beløpet du har spart i kalenderåret. Klarer du å spare maksbeløpet på 25 000 kroner og lar pengene stå over nyttår, får du 5000 kroner tilbake på skatten neste år.

LES OGSÅ  Hva kjennetegner en vokal?

Hvordan få mest mulig ut av BSU?

Spar maksbeløpet på BSU-kontoen

For å få fullt utbytte av sparingen din må du med andre ord spare i 10 år. Totalt vil du da ha spart så mye som 300 000 selv, og fått tilbake hele 55 000 på skatten. I tillegg kommer rentene på innskuddene dine, og renter på rentene på toppen av dette.

Hvor lenge kan man ha penger på BSU?

Du kan spare inntil 27 500 kroner årlig i boligsparing for ungdom. Du kan totalt spare 300 000 kroner på kontoen. Du kan spare til og med det året du fyller 33 år. Du får skattefradrag på 10 prosent av årlig innbetalt sparebeløp på BSU.

Kan jeg bruke BSU på møbler?

Også spare videre på bsu? Hei! BSU kan bare brukes til kjøp av bolig og ikke til møbler. Hvis du tar ut penger fra BSU-kontoen må du tilbakebetale skattefradraget du har fått.

Kan man ha BSU flere ganger?

Man kan ikke fortsette å spare på en BSU-konto fra og med det året man fyller 34 år. Du kan kun ha én BSU-konto, men du kan enkelt flytte denne fra en bank til en annen. Du kan ikke spare mer enn 27 500 kroner i året. Du kan spare opptil 300 000 kroner totalt.

Hva skjer med BSU når man dør?

BSU-kontrakten anses bortfalt ved skattepliktigs død, hvilket innebærer at kontrakten ikke anses brutt. Dette innebærer at tidligere skattefradrag for utført sparing blir endelige og at investeringsforpliktelsene for det akkumulerte sparebeløpet bortfaller.

LES OGSÅ  How much do visa interns get paid?

Kan man bruke BSU til å betale ned boliglån?

En av de er at pengene du sparer på BSU-kontoen er øremerket bolig. Dette kan du bruke pengene fra BSU-kontoen til: Pengene kan brukes til egenkapital ved boligkjøp, nedbetaling av boliglån eller kjøp av byggetomt.

Kan man spare mer enn 27500 på BSU?

Boligsparing for ungdom (BSU) er en spareform for deg som er under 34 år. Du kan spare inntil 27 500 kroner i året, og få skattefradrag. Totalt sparebeløp er 300 000 kroner.

Hva skjer med BSU når man kjøper bolig?

Nei, du må ikke bruke BSU-kontoen når du skal kjøpe bolig. Om du bruker penger fra BSUen din til å kjøpe bolig er opp til deg selv og din økonomi. Ofte vil det bli lettere å komme inn på boligmarkedet om du bruker BSU-kontoen din. Dette kan også bety at du får mindre lån.

Kan man overføre penger fra BSU til brukskonto?

Tar du ut midler spart i BSU og bruker dem til annet enn godkjent formål, regnes det som et kontraktsbrudd og BSU-avtalen din opphører. Banken kan da avslutte BSU-kontoen din og overføre resterende saldo til brukskonto.

Kan man bruke BSU som egenkapital?

En av de er at pengene du sparer på BSU-kontoen er øremerket bolig. Dette kan du bruke pengene fra BSU-kontoen til: Pengene kan brukes til egenkapital ved boligkjøp, nedbetaling av boliglån eller kjøp av byggetomt.

Leave a Comment