Er Drops garn norsk?

All merinoull i DROPS garn kommer fra Sør-Amerika og stammer fra sauer som ikke har vært utsatt for mulesing.

Hvordan er Kolibri garn?

Kolibri er et mykt og lunt garn i alpakkablend som gir lette og luftige plagg. Det er et perfekt valg til lekre gensere, jakker og tilbehør som passer til både voksne og barn.

Hva kan erstatte Drops Alpaca?

Sandnes Garn & Alternativer
Kvalitet Materiale Alternativ
Sandnes Mini Alpakka 100% Alpakka Dale Garn Baby Ull
Sandnes Babyull Lanett 100% Infinity Hearts Baby Merino Drops Baby Merino
Sandnes Alpakka Silke 70% Alpakka, 30% Silke Drops BabyAlpaca Silk
Sandnes Duo 55% Ull, 45% Bomuld Drops Cotton Merino
LES OGSÅ  Når er det vanlig at valpen blir stueren?

Er Drops garn norsk? – Related Questions

Hvilken Garngruppe er Drops Air?

Slik regnes garnforbruket fra f. ex 1 tråd DROPS Snow (fra garngruppe E) til 2 tråder DROPS Air (fra garngruppe C) – se utregningen under: Oppskriften sier 1150 gram DROPS Snow.

Hvordan finne ut om garn er superwash?

Ved superwash-behandlet garn blir skjellagene fjernet, og fibrene blir så overtrukket med et lag polymer som beskytter ullen mot høye temperaturer. Du kan se på garnets banderole om garnet er superwash-behandlet eller ikke.

Hvordan finne tilsvarende garn?

Bytte garn i en oppskrift
 1. Se hvor mange nøster du trenger av det originale garnet, samt hvor mange løpemeter det originale garnet har per nøste.
 2. Se hvor mange løpeeter det er på garnet du vil bytte til, feks 100 m per nøste.
 3. Rund av svaret du får oppover, og du får svaret på hvor mange nøster som trengs. (

Hvordan bli forhandler av Drops garn?

Om du er interessert, fyll ut skjemaet under!

Hva vi forventer av deg:

 1. At du er entusiastisk over DROPS som varemerke og våre salgsaktiviteter.
 2. At du ser mulighetene i DROPS‘ måte å jobbe på
 3. At du setter kunden først, respekterer maxprisene og er villig til å hjelpe kunden om de har spørsmål om DROPS-oppskrifter.

Hvor får man kjøpt billig garn?

Billiggarn får man som oftes kjøpt på butikker som Nille, Europris, Sparkjøp, Rusta, Coop og ellers butikker som er en del av “BilligKjede” butikker. (Drops Garn har også betegnelsen billiggarn) Det å shoppe garn samme sted som du kjøper melk og brød blir helt feil for veldig mange.

LES OGSÅ  Is Karcher K7 good?

Hva koster Drops garn?

Garnkvaliteter
Garn Garntype DROPS pris
DROPS Baby Merino 100% Ull 50g/175m – 48 farger – Garngruppe A Made in EU Superwash Mix 42.00 NOK
Uni Colour 42.00 NOK
DROPS BabyAlpaca Silk 70% Alpakka, 30% Silke 50g/167m – 11 farger – Garngruppe A Made in Peru Uni Colour 63.00 NOK

Hvordan vaske drops Air garn?

DROPS Air
 1. Innhold: 65% Alpakka, 28% Polyamid, 7% Ull.
 2. Garngruppe: C (16 – 19 masker) / 10 ply / aran / worsted.
 3. Vekt/lengde: 50 g = ca. 150 m.
 4. Anbefalt pinne: 5 mm.
 5. Strikkefasthet: 10 x 10 cm = 17 m x 22 p.
 6. Vaskeanvisning: Håndvask, maks 30°C / Tørkes flatt / Kan toves.

Kan man bruke eddik på ull?

Ull er et proteinfiber og tåler dårlig alkalier. Bruk derfor vaskemiddel beregnet for ull som inneholder mindre alkalier, blekemidler og enzymer som bryter ned proteinene. Derimot tåler ull syre, og et godt gammeldags vaskeråd er å ha litt eddik i skyllevannet når du vasker ull.

Kan man dampe drops Air?

Kan Drops AIR dampes? Husk at plagget aldri må presses i verken våt eller tørr tilstand. Damp aldri på områder som er strikket i strukturstrikk! Silke må verken dampes eller presses.

Skal strikkeplagg vaskes før bruk?

Vask gjerne plagget før du tar det i bruk, så vasker du bort all smuss fra produksjon, spinnolje og overskuddsfarge. Slipper ulla overskuddsfarge bør du tilsette en klunk eddik i siste skyllevann. Ikke vask ullplagg oftere enn helt nødvendig. Luft gjerne plagget ofte, og gjerne i fuktig vær.

Hvorfor skal ikke strikketøy henges?

Det finnes mange grunner til hvorfor man ikke skal henge opp en strikkegenser på en kleshenger, men den viktigste grunnen er at plagget blir helt deformert og mange ganger helt ødelagt. Tyngdeloven gjør at det strikkede materialet hele tiden vil nedover, mens kleshengeren helt stumt beholder formen.

LES OGSÅ  Hvordan behandle impregnert kledning?

Skal sengetøy vaskes på vrangen?

Vask alltid sengetøyvranga for å bevare farger og kvalitet. For å redusere nupper og minimere slitasje bør du unngå å vaske sengetøy sammen med grove stoffer. Selv om håndklær også skal vaskes på 60 grader, kan det grove stoffet i håndklær slite på fibrene i sengetøyet.

Hvorfor blokke strikketøy?

Å blokke ett strikket plagg betyr at du strekker plagget for å gi det perfekt form og å utjevne spenningen på alle masker og omganger. Dermed, plagget vil bli homogent. Videre, vil ikke kantene vri seg og bli mer nydelig.

Skal man vaske nytt strikketøy?

Men selv om det kan være fristende å ta på seg den myke gode genseren du nettopp har strikket, bør du faktisk vaske den først. Først og fremst for å bli kvitt eventuelle rester av ullfett og talg fra sauen, såkalt lanolin. – Det lønner seg å vaske nystrikkede plagg, og spesielt garn med mye lanolin.

Har strikket mønster for stramt?

Dersom du strikker for stramt, kan du gå opp en eller en halv pinnestørrelse. Dersom du strikker for løst, kan du gå ned en eller en halv pinnestørrelse.

Hvordan ikke vri strikketøyet?

Ved bare glattstrikk vil strikketøyet krølle seg, men det kan muligvis avhjelpes ved å dampe delane før montering. Hvis du skifter mellom rett og vrang når du strikker, skulle ikke strikketøyet krølle/rulle. Forsøk med rillestrikk, perlestrikk eller ribbestrikk.

Leave a Comment