Er polet åpent på julaften?

Utgangspunktet for Vinmonopolets åpningstider er at polet er stengt på helligdager og har kortere åpent på lørdager og dager før helligdager (med unntak for dagen før Kristi himmelfartsdag). Det er også stengt på julaften, selv om det per definisjon ikke er en helligdag.

Er polet oppe lille julaften?

Polets ordinære åpningstider varer til og med 23. desember, lille julaften (da har polet åpent til senest kl. 18).

Er polet stengt på nyttårsaften?

Åpningstider på Vinmonopolet i romjulen og på nyttårsaften

desember, har alle polets butikker sine normale åpningstider. Nyttårsaften, som er en lørdag, er Vinmonopolet åpent fra klokken 10.00 til 15.00. Første nyttårsdag er både helligdag og søndag, og dermed er polet stengt.

LES OGSÅ  What is purpose of daybed?

Er polet åpent på julaften? – Related Questions

Kan man kjøpe alkohol på julaften?

Det er ikke tillatt å selge alkohol på julaften.

Kan man kjøpe øl i butikk på julaften?

Enkelte av de mindre butikkene kan ha avvikende åpningstider. Det er ikke tillat å selge alkohol på julaften.

Når stenger ølsalget 2022?

Salg og utlevering av drikk som nevnt i første ledd er likevel forbudt etter kl. 20.00 på hverdager, og etter kl. 18.00 på dager før søn- og helligdager unntatt dagen før Kristi Himmelfartsdag.

Er alkoholsalget stengt på julaften?

Utgangspunktet for Vinmonopolets åpningstider er at polet er stengt på helligdager og har kortere åpent på lørdager og dager før helligdager (med unntak for dagen før Kristi himmelfartsdag). Det er også stengt på julaften, selv om det per definisjon ikke er en helligdag.

Hva drikker man på julaften?

Mange tenker på juleøl og akevitt som det beste å drikke til julematen, men en god eplemost er vel så godt i glasset – spesielt til ribbe og pinnekjøtt.

Er det fri på nyttårsaften?

Arbeid på nyttårsaften

Det vil si at også dette praktiseres som en vanlig arbeidsdag. Det skal imidlertid ikke tillates arbeid etter klokken 18 på nyttårsaften siden den påfølgende dagen (1. nyttårsdag) er en helligdag. Man har som nevnt ikke rett til fri disse dagene; arbeidsgiver står fritt til å gi de ansatte fri.

Har man fri på nyttårsaften?

Hvilke dager som er regnet som helligdager følger av helligdagsfredloven § 2. Julen består av tre helligdager hvor arbeidstakere har krav på fri: første og andre juledag samt første nyttårsdag. Julaften og nyttårsaften er ikke helligdager og er derfor arbeidsdager. Det samme gjelder dagene mellom helligdagene.

LES OGSÅ  Hva er forskjellen på ergometersykkel og spinningsykkel?

Når er det rød dag på nyttårsaften?

Nyttårsaften er ikke en rød dag, men de fleste av Fagforbundets medlemmer får likevel tillegg for arbeid etter klokken 12:00 denne dagen. Men dagen etter, 1. nyttårsdag, er rød.

Er hele nyttårsaften rød dag?

Nyttårsaften er ikke nevnt spesielt i arbeidsmiljøloven, så her gjelder den generelle regelen om at det skal være arbeidsfri fra kl. 18:00 dagen før en søndag eller helligdag. Arbeidstakere med vanlige kontorjobber kan altså jobbe full dag på nyttårsaften frem til klokken 18:00.

Hvor mye er 100% overtid?

Overtid etter loven registreres først når man passerer 9 timer pr dag og/eller 40 timer pr uke. En annen forskjell på lov og tariffavtale er at loven sier 40 % overtidstillegg, mens tariffavtaler i privat sektor gjerne gir 50 % frem til kl 21.00 og 100% etter kl 21.00 og på søndager.

Kan man bruke F3 på julaften?

F3 – Helgedagsfri

Den som har arbeidet en søn- og helgedag skal ha fri følgende søn- og helgedagsdøgn, evt. det er avtalt at minimum halvparten skal være fri. Det kan også gis fri utover minimumskrav hvis driften tillater det. Fridager som gis på helgedager, markeres med F3.

Hva betyr 133%?

Jobber du ordinær vakt på en helligdag, eller etter klokka 12.00 på julaften og nyttårsaften, har du krav på 133,3 prosent i tillegg. Det vil si at hvis du har en timelønn på 222 kroner, kan du på en rød dag få et tillegg på 295 kroner. Dette resulterer i en timelønn på hele 517 kroner.

Har man krav på 100 på røde dager?

Ansatte som arbeider på en helligdag, vil ha rett til betaling og overtidsbetaling på samme måte som arbeid på en søndag. I bedrifter med tariffavtale, er det vanlig at tariffavtalen gir rett til et tillegg for arbeid på helligdager. Mange tariffavtaler har et helligdagstillegg på 100 %.

LES OGSÅ  What does a jumpmaster do?

Er 2 juledag en rød dag?

I julen er det 1. juledag, 2. juledag og 1. nyttårsdag som regnes som helligdager.

Kan man jobbe to røde dager på rad?

Det er ingenting, hverken i lov- eller avtaleverket, som hindrer arbeidsgiver fra å sette opp arbeidstakere på de samme røde dagene flere år på rad.

Har man krav på 100 på søndager?

Lønn for arbeid på helligdagene i julen utbetales i henhold til avtale. Det er ingen lovregulert rett til tillegg for arbeid på søndager eller helligdager. Overtidsarbeid godtgjøres etter de vanlige regler om overtid i arbeidsmiljøloven § 10-6.

Leave a Comment