Er polet stengt på nyttårsaften?

Hvor lenge har Vinmonopolet åpent nyttårsaften?

Åpningstider jul og nyttår

Det kan være noen unntak for små butikker. Vi legger ut individuelle åpningstider i god tid før jul. Nyttårsaften (lørdag): de fleste butikkene våre er åpne fra kl 10 – 15. Det kan være noen unntak for små butikker.

Når stenger polet i romjula?

Åpningstider hos Vinmonopolet i romjulen

I romjulen kan det være lokale tilpasninger du bør være oppmerksom på, men som en hovedregel stenger alle polutsalgene klokken 18.00.

Er polet stengt julaften?

Utgangspunktet for Vinmonopolets åpningstider er at polet er stengt på helligdager og har kortere åpent på lørdager og dager før helligdager (med unntak for dagen før Kristi himmelfartsdag). Det er også stengtjulaften, selv om det per definisjon ikke er en helligdag.

LES OGSÅ  Is Maria Nila Shampoo sulphate free?

Er polet stengt på nyttårsaften? – Related Questions

Er alkoholsalget åpent på nyttårsaften?

Dagen før Kristi Himmelfartsdag: 20:00. Pinseaften: 18:00* Julaften: 18:00* Nyttårsaften: 18:00*

Er ølsalget åpent på nyttårsaften?

Åpningstider ølsalget:

Nyttårsaften: Butikkene har lov til å selge øl fram til klokka 18, men tradisjonelt stenger de fleste butikker tidligere denne dagen. 1. nyttårsdag: Stengt.

Er polet oppe lille julaften?

Polets ordinære åpningstider varer til og med 23. desember, lille julaften (da har polet åpent til senest kl. 18).

Er julaften full arbeidsdag?

Arbeid på julaften

Julaften er en arbeidsdag og man har i utgangspunktet ikke krav på fri denne dagen. Dersom man ikke arbeider julaften, skal denne som utgangspunkt tas ut som en vanlig feriedag. Arbeidsmiljøloven § 10-10 gir imidlertid rett til fri etter klokken 15 på julaften.

Er det 100% på julaften?

Arbeidstid og lønn på julaften, romjul og nyttårsaften

Når arbeidet slutter kl. 13.15, regnes dette som hel dag og skal betales med ordinær lønn. Arbeid etter kl. 13.15 godtgjøres med 100 % tillegg.

Hvem dag er julaften på?

Når markeres Julaften andre år?
Årstall Ukedag Dato
2018 man 24. des
2019 tir 24. des
2020 tor 24. des
2021 fre 24. des

Er 31 desember arbeidsdag?

Arbeid på nyttårsaften regnes i utgangspunktet som en ordinær arbeidsdag. Første nyttårsdag er imidlertid helligdag, jf. § 2 i Lov om helligdager og helligdagsfred.

Er julaften og nyttårsaften røde dager?

Nyttårsaften er ikke en rød dag, men de fleste av Fagforbundets medlemmer får likevel tillegg for arbeid etter klokken 12:00 denne dagen. Men dagen etter, 1. nyttårsdag, er rød. JOBBE I JULA?: Skal du jobbe i jula, kan denne kalenderen bli viktig.

Har man krav på 100 på røde dager?

Ansatte som arbeider på en helligdag, vil ha rett til betaling og overtidsbetaling på samme måte som arbeid på en søndag. I bedrifter med tariffavtale, er det vanlig at tariffavtalen gir rett til et tillegg for arbeid på helligdager. Mange tariffavtaler har et helligdagstillegg på 100 %.

Er 2 nyttårsdag rød dag?

«Røde dager» er et vanlig uttrykk for søndager + bevegelige helligdager. I Norge er disse dagene bevegelige helligdager: 1. nyttårsdag, 1. og 2.

Er det halv dag på nyttårsaften?

Mange praktiserer halv arbeidsdag på julaften og nyttårsaften, men det er ikke noe arbeidstakerne har krav på etter loven.

Er det 133 på nyttårsaften?

Jobber du ordinær vakt på en helligdag, eller etter klokka 12.00 på julaften og nyttårsaften, har du krav på 133,3 prosent i tillegg. Det vil si at hvis du har en timelønn på 222 kroner, kan du på en rød dag få et tillegg på 295 kroner. Dette resulterer i en timelønn på hele 517 kroner.

Hva er vanlig å spise på nyttårsaften?

Ifølge Opplysningskontoret for egg og kjøtt, Matprat, er nyttårsaften den dagen i året det spises mest reinsdyr til middag. Det betyr likevel ikke at reinsdyr går av med seieren, det gjør derimot kalkun – og det med god margin ned til annenplassen pinnekjøtt.

LES OGSÅ  Hvilken trådløs høyttaler er best?

Kan man jobbe både julaften og nyttårsaften?

Nyttårsaften er ikke nevnt spesielt i arbeidsmiljøloven, så her gjelder den generelle regelen om at det skal være arbeidsfri fra kl. 18:00 dagen før en søndag eller helligdag. Arbeidstakere med vanlige kontorjobber kan altså jobbe full dag på nyttårsaften frem til klokken 18:00.

Hvor mye er 100% overtid?

Overtid etter loven registreres først når man passerer 9 timer pr dag og/eller 40 timer pr uke. En annen forskjell på lov og tariffavtale er at loven sier 40 % overtidstillegg, mens tariffavtaler i privat sektor gjerne gir 50 % frem til kl 21.00 og 100% etter kl 21.00 og på søndager.

Leave a Comment