Er Posten stengt på julaften?

Helligdager stengt. Julaften og nyttårsaften er vi åpne kl. 08.00 – 12.00.

Hvor lang tid tar Posten før jul?

Skal du sende julegaver innenlands, anbefaler Posten at du gjør dette før 16. desember for at de skal komme frem til julaften. A-post Norge – tidligst fremme etter 1-2 virkedager.

Er Posten stengt på julaften? – Related Questions

Når skal man pakke ned jula?

Ifølge norske juletradisjoner er onsdag 6. januar siste dag for å rydde ut juletreet og pynten. Trettende dag jul var fra gammelt av en av de store høytidsdagene i jula.

Når pakker man ned julen?

Når skal man egentlig rydde bort julen? Noen mener det er trettende dag jul, altså 6. januar, mens andre fortsatt holder på den gamle tradisjonen “Tjuende dag jager Knud julen ut” og dermed venter helt til 13. januar.

Hvor lenge kan man si gledelig jul?

− «God jul» er den vanligste varianten. «Gledelig jul» er kanskje en litt eldre variant, og kanskje mest brukt på første juledag.

Hvor lenge er pakker hos Posten?

Sendinger må hentes på Posten innen hentefristen. Etter at sendingene dine har kommet på Posten, har du 7 dager eller 3 uker hentefrist.

Hvor lenge kan man si god jul?

Noen regner det som god skikk å si god jul fram til julaften, og gledelig jul i jula.

Når er det vanlig å sende ut julekort?

16. desember hvis det er til et sted i Norge eller Norden. 14. desember til resten av Europa.

Hvorfor begynte man med julekort?

Det antatt første julekortet i nyere tid ble tegnet i 1843 av den britiske kunstneren John Calcott Horsley (1817–1903). Det fremstiller en familie som samlet om julebordet hever sine fylte glass og ønsker kortets mottaker en gledelig jul.

Hva betyr julekort?

Julekort er postkort med julehilsen og julemotiv som sendes til slekt og venner ved juletider. De fleste julekortmotiv tegnes spesielt for slik bruk, men det utgis også flere julekort med reproduksjoner av julemotiver fra billedkunst og andre kjente bilder, gjerne med påskriften «God jul».

LES OGSÅ  Hvilket vaffeljern er best i test?

Hvordan ta fine bilder til julekort?

Tips til deg som vil ta bilder til julekortet
  1. Finn fram et ordentlig kamera. Har du en mobil av nyere slag, så er den helt sikkert super å bruke.
  2. Sørg for å ha nok ledig minne på kameraet eller mobilen.
  3. Tenk på bakgrunnen.
  4. Husk lyset!
  5. Vi liker ikke bestikkelser, men pepperkaker hører jo tross alt hjemme på et julekort?

Er det lov å sende bilder av andre?

Bilder eller film av personer

Dersom du skal publisere slike bilder på nett eller dele dem med andre (selv om det er i lukkede grupper), må du ha samtykke fra den eller de som er avbildet før bildet publiseres. Dette gjelder i den avbildedes levetid og 15 år etter utløpet av personens dødsår.

Kan man dele bilder av andre?

Å dele bilder av andre uten samtykke er ulovlig og derfor straffbart. Hovedregelen er at den som er på bildet også er den personen som bestemmer over det. Den som har stilt opp på et bilde er i loven gitt en rett til å bestemme hva som skal skje med bildet. Dette følger av åndsverkloven § 45 c.

Hvordan ønsker man god jul?

De korrekte måtene å ønske dine bekjente en god jul på, er altså: «God jul og godt nytt år» eller «Ønsker deg en god jul og et godt nytt år». Se også hvordan du ønsker god jul på tegnspråk hos Språkrådet.

Hvordan sier man god jul på svensk?

Oversettelse av »God jul og godt nytt år«
Hilsen
Svensk God jul och gott nytt år
Norsk God jul og godt nytt år
Finsk Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta
Tysk Frohe Weihnachten und ein gutes neues Jahr!

Hvem feiret jul først?

Julen er den yngste av kirkens store fester. Den ble til på 300-tallet i Roma der de kristne begynte å feire Jesu fødselsdag (se juleevangeliet) den 25. desember de første tiårene etter at kristendommen ble innført som religion i Romerriket. Dette er første gang nevnt i et dokument fra 336 etter vår tidsregning.

Hvorfor feirer vi jul 24 og ikke 25?

Norden feirer jul en dag for tidlig

Men Norden skiller seg fra resten av verden ved å markere denne begivenheten 24. desember. Den nordiske skikken stammer fra før det mekaniske uret ble oppfunnet. En ny dag begynte den gangen ved solnedgang i stedet for som nå ved midnatt.

Leave a Comment