Er volleyball bra trening?

Volleyball er en ekstremt god form for trening, og du får trent både utholdenhet, styrke og spenst. I tillegg er det en sosial idrett, og godt kameratskap kan i aller høyeste grad være med på å fremme den psykiske helsen. En volleyballkamp holder som regel høyt tempo, og pulsen kommer raskt opp.

Kan ballen treffe nettet i volleyball?

Ballen er inne når den berører gulvet på spillebanen, grenselinjene medregnet. En ball som berører nettet kan passere dette. En ball som spilles inn i nettet kan spilles videre innenfor grensen av lagets tre slag.

Er volleyball bra trening? – Related Questions

Kan du sparke ballen i volleyball?

Å sparke ballen er også tillatt. Flere kontaktpunkter mellom spiller og ball er tillatt ved lagets første ballberøring. Dette inkluderer en ball som spretter fra en kroppsdel og treffer en annen del av kroppen så lenge det skjer i ett og samme forsøk på å spille ballen.

Hva heter slagene i volleyball?

Baggerslag: Mottaksslag der en bruker underarmene. Fingerslag: Slag der fjæringen i fingertuppene gir spilleren et meget presist slag. Smash: Hardt angrepsslag ved og over nettet. Dipp: Svakt slag som gir ballen en kort bane.

Er det lov å bruke beina i innebandy?

Det er også liggende spill hvis man kaster seg ned og deltar aktivt i spillet før hånden eller kneet treffer bakken. Det er lov til å sparke ballen, men ikke over knehøyde. Det er ikke lov til aktivt å slå til ballen med armene eller hodet. Det er derimot lov til å dempe ballen med overkroppen eller beina.

Hva er ikke lov i håndball?

Man får ikke lov til å sparke ballen eller røre den med foten, man kan kun bruke hendene. Spilleren som har ballen, – kan gå tre skritt før vedkommende må kaste den fra seg, – eller stusse den (sende ballen ned i gulvet, – hvoretter den kommer opp igjen, – og spilleren griper/fanger den igjen).

Hva er volleyball på engelsk?

volleyball {subst.} volleyball {k. ent.} beach volleyball {subst.}

Hvilke fysiske egenskaper stilles det krav til i volleyball?

Arbeidskravsanalyse for volleyball
 • Koordinative egenskaper: Øye-hånd-koordinasjon. Krafttilpasning. Balanse. Rytme.
 • Fysiske egenskaper: Aerob og anaerob utholdenhet. Utholdende, maksimal og eksplosiv styrke. Spenst. Utholdenhet.
 • Psykiske egenskaper: Emosjon. Selvtillit. Vilje. Konsentrasjon.
 • Tekniske og taktiske egenskaper.
LES OGSÅ  Kan man få beroligende til hund?

Hvor høyt er volleyball nett?

Det spilles på 8 x 8 m bane, og netthøyden er 2.24 m for kvinner og 2.43 m for menn.

Hvordan slå fingerslag?

Fingerslag blir utført ved at hendene formar ein trekant mellom tomlane og pekefingrane, der spelaren skal treffe ballen. Før sjølve slaget sviktar spelaren lett i kneleddet, samstundes som han bøyer hofte- og olbogeleddet.

Hvorfor er spenst viktig i volleyball?

Hjernen din oppfatter slaget når motstanderen har fått ballen over nettet og sender en melding til de musklene som skal tas i bruk at du må reagere hurtig. spenst er en av de viktigste egenskapene i volleyball, ikke bare det å hoppe vertikalt, men det å hoppe horisontalt får og rekke fram til ballen.

Hvordan få bedre spenst fort?

Hopp på kasser, trappeløp, hinking og hoppe på skrå i trapp er blant øvelser man kan gjøre med egen kroppsvekt for å forbedre spensten. Spensttrening krever eksplosiv styrke i bein- og setemuskulaturen. Det er derfor hensiktsmessig å trene styrketrening på denne muskulaturen.

Hvor ofte bør man trene spenst?

Hvor ofte hopperne trener spenst avhenger av sesongen og konkurranser. Trening av spenst gjøres 2-4 ganger i uka, avhengig av perioden hoppgutta er i. Oppkjøring utenom sesong legger mer til rette for styrketrening, men i sesong blir det færre økter, 1-2 i uka for opprettholdelse av kraft.

Hvordan varme opp før spenst?

Oppvarming. Oppvarming er viktig enten du skal trene spenst, styrke, hurtighet eller intervaller. Her kan du gå for 5-10 min rolig jogg med økende tempo, etterfulgt av høye kneløft, spark-i-baken samt 2-3 korte stigningsløp.

Hvordan få bedre hurtighet?

 1. Sprettende skigang i motbakke.
 2. Hink på ett og ett bein i motbakke.
 3. Hink i trapp.
 4. Hoppende padling på ski.

Hvordan kan man hoppe høyere?

Det vil si at du kan hoppe høyere, lengre og ha raskere reflekser.

Øvelser du kan utføre:

 1. Hopp over hekker.
 2. Trappehopp.
 3. Hopp i bratt bakke.
 4. Hink i trapper.
 5. Hopp opp på kasse.
 6. Hinke på skrå i bred trapp eller tribune.
 7. Hink over benker.
 8. Sikksakk hopp over kasser.

Leave a Comment