Hva blir julekalenderen på NRK 2022?

Foto: NRK.
  • – For meg blir det ikke jul før jeg har sett 24 kjendiser kaste all verdighet på sjøen for å vinne tullete konkurranser!
  • NRKs nye julekalendersatsning «24-stjerners julekalender» og Viaplays «Jul med Camp Kulinaris» blir nye innslag i adventstiden i år.
  • Se alle kalendrene som sendes på TV 2 overfor.

Hva heter årets julekalender på NRK?

Snøfall er historien om foreldreløse Selma på 9 år.

Når er det Askepott på julaften?

Den gode, gamle klassikeren av “Tre nøtter til askepott” sendes på NRK klokken 11:00 på selveste julaften.

Hvem fant opp julaften?

En kristen høytid

Den ble til på 300-tallet i Roma der de kristne begynte å feire Jesu fødselsdag (se juleevangeliet) den 25. desember de første tiårene etter at kristendommen ble innført som religion i Romerriket. Dette er første gang nevnt i et dokument fra 336 etter vår tidsregning.

Når går reisen til julestjernen?

Serie- og sesongpremierer i august 2022.

Når var Askepott?

Askepott (film)
Askepott
orig. Cinderella
Prod.selskap The Walt Disney Company
Premiere 4. mars 1950 (USA) 26. desember 1950 (Norge)
Eksterne lenker

Når er det Askepott?

I 2021 kom en norsk nyinnspilling av Tre nøtter til Askepott på kino. Popartisten Astrid Smeplass (Astrid S) hadde hovedrollen som Askepott, mens Cengiz Al spiller prinsen.

Når kommer den nye Askepott?

I fjor fikk filmen nærmere 800.000 seere og vant julaften. Den nye versjonen med Cengiz Al og Astrid Smeplass har kinopremiere 12. november. Til VG bekrefter pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at de har sikret seg rettighetene til nyinnspillingen.

Når skal Askepott være?

Julen 2015 ble filmen for først gang vist i en nyoppusset versjon på norske kinoer og NRK1. Filmen har fått en norsk nyinnspilling med samme navn med premiere den 12. november 2021, med Astrid S, Cengiz Al og Thorbjørn Harr i hovedrollene.

Hva heter hesten til Askepott?

Alt Askepott har att sjølv er hesten Jurášek, hunden Kasperle og eit smykkeskrin vakta av ugla Rozárka.

Hvor er den gamle Tre nøtter til Askepott spilt inn?

«Tre nøtter til Askepott» er en østtysk-tsjekkoslovakisk eventyrfilm fra 1973. Filmen er hovedsakelig innspilt i Studio Babelsberg utenfor Berlin, men utendørsscenene er filmet ved Schloss Moritzburg. I Norge er filmen med norsk tale av Knut Risan.

LES OGSÅ  Is the Pepsi Rolex rare?

Hvilket land kommer Askepott fra?

Historien om Askepott er et gammelt eventyr som finnes i utallige varianter. En versjon kan spores tilbake til Kina på 800-tallet, andre versjoner dukket opp i Europa på 1600-tallet. Og så har vi kjente kjære filmfavoritter som den animerte Disney-klassikeren fra 1950 og julefavoritten Tre nøtter til Askepott.

Hvor er slottet i Askepott?

Slottet er i virkeligheten et tysk jaktslott i barokkstil fra 1500-tallet, 16 kilometer utenfor Dresden, ikke langt fra grensen til Tsjekkia.

Hva er Cinderella?

Cinderella er det engelske navnet på Askepott; jamfør fransk Cendrillon.

Hva heter søstrene til Askepott?

Gus og Jack er to mus som opptrer i Disney-tegneserier og tegnefilmer. De er små, og Gus er tykk mens Jack er tynn. De var første gang å se i tegnefilmen Askepott fra 1950.

Hvor ble den nye Askepott filmen spilt inn?

Mange scener i den nye filmen “Tre nøtter til Askepott” som hadde premiere i november 2021, ble spilt inn på Maihaugen. Hele åtte ulike plasser ble brukt. Gården der Askepott og stemoren bor er filmet på Bjørnstad.

Når begynte Disney på julaften?

Det mest populære innslaget har nok vært Disneys «Donald Duck og vennene hans ønsker god jul». Dette programmet har NRK sendt nesten hver julaften siden 1979.

Hvem fant opp Askepott?

Kari Trestakk var den senere norske varianten av Askepott-eventyret. Den mest kjente versjonen ble skrevet av den franske forfatteren Charles Perrault i 1697. Den er basert på et vanlig folkeeventyr som ble nedtegnet av Giambattista Basile som La Gatta Cennerentola i 1634.

Leave a Comment