Hva er best å vaske terrassen med?

Det mest miljøvennlige er å skrubbe med litt oppvaskmiddel, for så å skylle terrassen igjen med hageslangen, ifølge Elisabet Høye som har skrevet vaskeboken «Ren glede». Alternativt kan du skrubbe med Husvask i vannet, det fjerner sopp og grønske, eller Klorin som bekjemper sopp— og muggdannelse.

Hvor kraftig høytrykkspyler trenger jeg?

For de fleste vil 120-140 bar være tilstrekkelig. Det betyr likevel ikke at bar er det eneste som sier noe om effekten på en høytrykkspyler. Hvor effektivt høytrykkspyleren gjør rent, er nemlig en kombinasjon av bar og vanntilførsel. Det er vannet som gjør rent, og får skitten til å renne vekk.

Hvordan vaske terrassen med terrassevasker?

Slik vasker du terrassen
  1. Bløtlegg terrassen med høytrykkspyleren først.
  2. Påfør Wood cleaner eller terrasserens med skumkanon.
  3. La såpen virke noen minutter – men pass på at det ikke tørker inn.
  4. Bytt til terrassevaskeren og velg det roterende munnstykket.
  5. Juster styrken med hjulet på toppen.

Kan man vaske terrassen med høytrykkspyler?

Kan du vaske terrassen med høytrykkspyler? Du har kanskje lest at man helst ikke skal vaske terrassen med høytrykkspyler. Det stemmer at treverk trenger skånsom behandling, og at en direkte hard stråle fra en høytrykkspyler ikke er bra for treverket.

Hvordan bruke høytrykkspyler terrasse?

Ønsker man likevel å benytte høytrykkspyler til rengjøring når terrassebordene skal oljes, beises eller vedlikeholdsvaskes, er det i så fall viktig å utvise forsiktighet. Vanntrykket må skrus ned, og en må holde dysen litt vekk fra treverket. Avstanden til underlaget bør være minimum 30 cm, helst noe mer.

Hvordan påføre terrassevask?

Påfør sopp- og algedreper før du går i gang med rengjøringen av terrassegulvet. Terrasserens dusjes på med en lavtrykkssprøyte. Pass på at du børster gulvet i bordenes lengderetning. Høytrykksspyler må benyttes med varsomhet.

Hvilken såpe til terrassevask?

Til terrassevasken trenger du:

Kraftvask eller husvask. Har du ikke det, bruk vanlig oppvaskmiddel (som Zalo, Yes, Sun Light). Ikke bruk terrasserens hvis du kun skal ha vedlikeholdsvask. Bruker du slik rens må du nemlig behandle treverket i ettertid – enten olje det eller male det på nytt.

Kan man vaske terrassen med kraftvask?

Vaske terrassen

– Da snakker vi om en lett vask med en mykere vaskekost og et mildere vaskemiddel som ikke løser opp tidligere behandling, sier Paulsen. Ifølge Thomas Sundmoen, produktteknisk konsulent i Flügger farge, må du imidlertid ikke bruke kraftvasken – det kan nemlig holde med et vanlig mildt rengjøringsmiddel.

Kan man vaske terrassen med zalo?

Har du en relativt ny terrasse eller platting, og ønsker kun å friske opp og fjerne skitt og grønske, holder det med å bruke varmt vann med Zalo eller grønnsåpe og skylle godt med hageslangen etterpå.

Kan jeg vaske terrassen med salmiakk?

Det finnes en rekke ulike metoder, og flere rene kjerringråd, som mange gir for å spare penger og gjøre det enkelt. Det kan være å vaske terrasse med klorin, eller salmiakk. Noen gir også tipset om å vaske terrassen med Zalo.

Hvor ofte vaske terrasse?

Vask terrassen en gang i året

Terrassen holder seg fin lenger dersom du vasker den minst en gang i året. Bruk husvask, skrubb lett og skyll godt med hageslangen. Dersom du skal beis eller olje en tidligere behandlet terrasse, må du bruke terrasserens.

Når kan man beise etter vask av terrasse?

Fukt trenger gjennom, og resultatet blir en dårlig beskyttet terrasse hvis du blir fristet til å beise for tidlig. La altså treverket tørke godt. Ta utgangspunkt i tre-fire dager hvis temperaturen er 20 grader og det ikke regner. Det er bedre med en ekstra tørkedag enn en for lite.

Hvor lenge skal terrassen tørke etter vask?

Terrassen trenger 3-4 dager med oppholdsvær til å tørke etter vask, men dette vil variere av temperatur og solforhold. Når terrassen er beiset, trenger den 3-4 nye dager med oppholdsvær til å tørke.

Hvordan vaske royalimpregnert terrasse?

Mild husvask og vannslange er nok

For årlig rengjøring er det tilstrekkelig å skrubbe lett med en stivbørstet kost for å løsne rusk og rask, før du skyller godt med hageslangen. Det kan være lurt å vaske flere ganger gjennom sesongen, smuss og groe tar opp fuktighet som igjen danner grobunn for mer smuss.

Hvordan blande eddik og zalo?

Blandingsforholdet har nemlig en del å si, og det er mange som bruker alt for lite eddik i forhold til Zalo. Du kan gjerne eksperimentere litt, men som hovedregel anbefaler vi omtrentlig 1 del eddik og 1 del Zalo. Et 50/50-blandingsforhold, med andre ord.

Kan man blande klorin og grønnsåpe?

Altså: bland aldri klor og salmiakk! Grønnsåpe er lett å løse i bløtt vann og har god rengjøringseffekt, men den reagerer lett med kalken i hardt vann og kan derfor danne kalkbelegg.

Er det farlig å blande zalo og klor?

Super-miks. Det kan være greit å investere i noen få, ulike rengjøringsmidler som egner seg bedre enn andre i de forskjellige rommene i boligen – for eksempel klorin og wc-rens på badet, og Zalo-spray på kjøkkenet.

Leave a Comment