Hva er den beste ginen?

San Francisco World Spirits Competition (SFWSC) er den største og mest innflytelsesrike av alle kåringene. Bareksten Botanical Gin vant dobbelt gull der første gang i 2017. I 2019 gjentok de dette, og nå i 2021 vant de denne utmerkelsen for tredje gang.

Hva blander jeg gin med?

Ingredienser
 • Gin.
 • Tonic.
 • Masse isbiter.
 • Sitron, appelsin, grapefrukt lime, agurk eller hva som helst annet som passer til den ginen du bruker.

Hva smaker det av gin?

Gin er et brennevin smaksatt med einerbær. Ved fremstilling av distilled gin destilleres kornbrennevin etter at det er smaksatt, mens compound gin ikke gjennomgår denne prosessen. Sistnevnte er å betrakte som en smaksatt vodka.

Skal gin være kald?

Gin tonicen skal værekald som mulig, og nettopp derfor er det svært viktig å bruke mye is i drinken. Tonicen bør også værekald som mulig, slik at den ikke stjeler kulde fra isen. Det vanligste garnityret er en limebåt, men noen bruker også en sitronskive.

Kan gin gå ut på dato?

Brennevin. Skrur du korken på flaska med for eksempel rom, whiskey, gin, vodka eller tequila godt igjen, og oppbevarer flaska et sted hvor den skjermes for sollys, kan den holde seg i åresvis. Aromaen kan kanskje falme etter noen år, men den vil likevel være velegnet i matlaging.

Hvilket krydder i gin?

EINEBÆR. Den viktigste ingrediensen i gin. Reglene sier at einebær må være det mest dominante krydderet. Smaksmessig gir einebær en rundhet og en bra, stabil grunn.

Hva slags alkohol er gin?

Artikkelstart. Gin er et brennevin som opprinnelig var en britisk variant av den nederlandske sjenever. Gin fremstilles av renset, nøytral sprit (produsert av korn eller melasse, eller som i Norge av potet) og aromatiseres med einebær og andre botaniske droger som koriander, skall av sitrusfrukter og anis.

Hva består gin tonic av?

Gin and tonic (GT, gin tonic) er en cocktail bestående av gin og tonic, ofte garnert med en skive av lime eller sitron og servert over is.

Hvordan blande elsker gin?

Slik går du frem
 1. Mål opp gin og tonic.
 2. Fyll opp med isbiter til isbitene stikker opp over væsken.
 3. Prøvesmak og juster eventuelt mengden tonic.

Hva er forskjellen på gin og vodka?

Hva skiller gin og vodka? Svaret er einebær. Egentlig kan man si at gin er vodka smaksatt med einebær.

Hvordan drikke gin?

De fleste gin som har tilbragt litt tid på et fat kan gjerne drikkes slik du vil drikke en whisky eller en Cognac. Til dette bruket serveres den gjerne i et tulipanglass lik det man bruker for nettopp Cognac eller whisky. Noen liker å putte en isbit eller to oppi, andre mener at dette nærmest er en blasfemisk handling.

Er gin bra for magen?

Bedre FORDØYELSE. Mange unngår gin på grunn av den litt bitre smaken, men det som gir deg leppesnurp er også det som hjelper fordøyelsen. Urtene som vi finner mye av i gin, stimulerer magesyren og får fart på enzymene som jobber med den doble ostepølsen du klemt i deg til lunch.

Hvilke glass til gin Tonic?

I dag er det mer og mer vanlig at man får servert Gin og Tonic som er laget med entusiasme og pasjon, og fylt med spennende garnityr og nok is. Sannsynligheten er stor for at en slik drink serveres i et copa de balon glass. Disse kalles gjerne bare for copaglass eller balongglass.

Hva betyr double gin?

Navnet kommer av at denne er destillert i to omganger. Først er einebær destillert separat. Deretter har de 8 andre ingrediensene blitt destillert sammen, før det hele blir blandet sammen til det som utgjør innholdet av flasken.

Hva passer til Hendrick’s gin?

Anbefalt garnityr
 • Agurkskive.
 • Hel rosepepper.
 • Hel sort pepper.
 • Roseblader.

Hvordan servere gin?

Fyll et longdrinkglass med isbiter. Hell i gin og topp med tonic. Rør forsiktig rundt. Hvis du ønsker det, kan du pynte med lime, agurk eller ferske urter.

Hvor lenge holder en åpen gin?

Gin går ikke ut på dato

Når det kommer til brennevin finnes det ingen reell holdbarhetsdato. Det er dog slik at noen typer kan endre smak.

Leave a Comment