Hva er det beste pinnekjøttet i år?

I kategorien urøkt pinnekjøtt, stakk pinnekjøttet fra Smedstuen gård av med seieren og kan smykke seg med tittelen som Norgesmester 2021. Pinnekjøttet finner du i utvalgte MENY-butikker.
 
Kjøp testvinneren
 
 
Se beste pris her
 

Er Gilde pinnekjøtt bra?

Gilde urøkt pinnekjøtt har ifølge Dagbladet og VG mild og fin smak, men de mener stykkene i pakken ikke er spesielt pene. VG trekker ellers fram litt ujevn tørking og OK lukt. DN synes utvanningstiden i produsentens anvisning er for lang og fjerner for mye saltsmak. De mener pinnekjøttet smaker for lite.

Hvem produserer Henriettes pinnekjøtt?

Fatland produserer Henriettes Pinnekjøtt av Lam eksklusivt for Coop og i 2017 vant Henriettes Pinnekjøtt av Lam, Røkt gull i NM i kjøttprodukter.

Hvor kjøper jeg Henriettes pinnekjøtt?

Henriettes pinnekjøtt av lam produseres eksklusivt for Coop og fås bare i Coops butikker.

Skal urøkt pinnekjøtt vannes ut?

Start å vanne ut pinnekjøttet to dager før du skal spise det. Vann ut pinnekjøttet i kaldt vann i 18 timer, og la det så ligge uten vann i kjøleskapet til du skal bruke det.

Hva koster Henriettes pinnekjøtt?

Henriettes pinnekjøtt til 219,- fra Coop mega | Allematpriser.no.

Hvor lenge skal Henriettes pinnekjøtt vannes ut?

Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut? 30 timer i romtemperatur, og det er ikke nødvendig å bytte vann.

Hvor kommer pinnekjøtt fra?

Pinnekjøtt kommer fra Vestlandet

Pinnekjøtt har sin opprinnelse i områder med stort sauehold, som på Vestlandet. På grunn av naturlig dårlig tilgang på fôr om høsten, var det naturlig at sauene ble slaktet på denne tiden. Da ble saueribbene saltet og tørket for å konservere kjøttet.

Er pinnekjøtt norskt?

Pinnekjøtt eller saueribbe er en tradisjonell norsk julerett som baserer seg på ribbe av sau. Pinnekjøtt kjennetegnes først og fremst ved at kjøttet er tørket og i ulik grad saltet og røyket.

Kan man fryse ned pinnekjøtt?

Kan pinnekjøtt fryses? Tørt pinnekjøtt som ikke har vært vannet ut, kan leve over ett år i fryseboksen (-18 grader) siden kjøttet er så salt. Pinnekjøtt som har vært dampet, kan også fryses, men holdbarheten blir da kortere – omtrent tre måneder – siden kjøttet har mindre salt.

Hvorfor må pinnekjøtt vannes ut?

Fordi pinnekjøttet er saltet og tørket, og noe røkt, må kjøttet vannes ut før man tilbereder det.

Er pinnekjøtt sunt?

De lærde strides neppe om at norsk julemat er feit. – Særlig pinnekjøtt og ribbe er svært kaloritett mat. En slik middag kan gi deg hele 1600–1800 kalorier, og det er uten dessert og drikke, fastslår en annen ekspert, Lise von Krogh, ernæringsfysiolog i Bramat.no.

LES OGSÅ  Hvilken elsykkel er best i test?

Hvordan vite om pinnekjøtt er dårlig?

Pinnekjøtt er svært salt kjøtt med lang holdbarhet. Men dersom det lukter vondt og smaker dårlig kan man bli matforgiftet, sier Holmbakken.

Hvor lenge kan man spise pinnekjøtt?

Her gjelder det å bruke sansene; se, lukt og smak. Men hvis kjøleskapet holder riktig temperatur og maten kjøles raskt ned og pakkes godt inn er dette noen tommelfingerregler: Ribbe: 2-3 dager. Pinnekjøtt: 2 – 3 dager.

Hva gjør man med pinnekjøtt fett?

Fett fra juleribbe, pinnekjøtt, smultgryte og så videre lar du stå til det er avkjølt og stivnet. Så kan du skrape det ut og kaste det sammen med øvrig matavfall. Fett som ikke stivner, som matoljer og frityroljer, kan leveres til din lokale gjenvinningsstasjon. Hell fettet over i en tett emballasje.

Hvordan velge riktig pinnekjøtt?

For å finne det beste pinnekjøttet, bør du se etter pinnekjøtt-pakker der de ulike bitene har mye kjøtt, mener Svae. Tradisjonelt blir pinnekjøtt laget av sauens ribbe eller side. Det vil si ribbe med filet – med kotelettene på. Disse blir så saltet, tørket og røkt.

Hvordan unngå at pinnekjøttet blir tørt?

For den som koker kjøttet dagen før dagen, eller tidlig samme dag, er det best å la det avkjøles i gryten med kraften og så dampes forsiktig opp. Det hindrer at kjøttet blir tørt. Kjøttet legges før servering over i langpannen for å få en ekstra finish i stekeovnen.

Nettside | Flere artikler

Leave a Comment