Hva er egentlig popcorn?

Popkorn er en populær snacks laget av tørkede maiskorn som eksploderer, eller «popper», når de blir varmet i matolje eller i mikrobølgeovn.

Er popcorn sunt sunnere?

Forskning viser nemlig at popcorn er like sunt som frukt og grønnsaker. Forskerne har funnet frem til at en porsjon popcorn gir 70 prosent av det anbefalte daglige inntaket av fullkorn. I tillegg er popcorn proppfull av antioksidanter.

Hvordan er popcorn laget?

Popkorn er en type snacks laget av tørkede maiskorn som blåser seg opp til porøse, hvite bobler ved oppvarming.

Hva er egentlig popcorn? – Related Questions

Hvorfor spiser man popcorn på kino?

Popcorn har vært populært i USA siden 1800-tallet, og særlig på omreisende tivolier var dette svært vanlig. I kinoens spede begynnelse hadde de ikke særlig gode spiseområder, og publikum kom derfor gjerne ut av kinoene for å spise i pausen (ja, de hadde pause i filmen).

LES OGSÅ  Hvordan måle Bunadsbelte?

Hva får popcorn til å poppe?

Full kontroll i gryte

– Jeg fortrekker å poppe i gryte med en blanding av olivenolje og meierismør i bunnen. Liker du bedre en smaksnøytral olje, kan solsikkeolje være et godt alternativ. Er du glad i smør, kan du bruke bare det.

Hvordan dyrke popcorn?

Kjøp en pakke med maisfrø eller kjøp en pose med upoppet popcorn, og sett dette i en potte med litt jord. – Hold jorda fuktig, og pass på at det er minst 15-16 grader i rommet og sett pottene et sted hvor det er mye lys, sier Bragdø.

Hva skjer når man popper popcorn?

Vannet inni maiskornet blir kjempevarmt og har lyst til å fordampe. Da utvider vannet seg og tar mer plass. Trykket blir kjempehøyt inne i det lille kornet. Og når trykket blir kraftig nok: popp!

Hvor mange kalorier er det i popcorn på kino?

Et stort beger inneholder cirka 1000 kalorier

Likevel bør du ikke overdrive inntaket ditt. – Et stort beger ferdigpoppet popcorn som fås kjøpt på kino inneholder opp mot 1000 kalorier, altså rundt halve dagsbehovet for en voksen kvinne.

Hvordan få Kinopopcorn hjemme?

Ta med barna og lag kino hjemme.

Fremgangsmåte:

  1. Smelt smør i en kjele med tykk bunn, tilsett sukker og sirup.
  2. Ta kjelen av plata, rør inn natron og salt.
  3. Hell det ferdig popcornet utover en stekeplate dekket med bakepapir.
  4. Sett stekebrettet i ovnen på 150 °C i 5 minutter.
  5. Avkjøl popcornet før du deler det opp i biter.

Når er popcorn ferdig?

-Ovnen stilles på 600 watt og tiden 3 min 20 sek ( eller den stanses når det er 2-3 sek mellom poppene) Kan sikkert variere med ulike brands av popcorn, Maarud, Polly, Rema 1000 etc.) – En grei måte å finne ut når popconet er ferdig på er altså å stoppe når det er ca 2-3 sekunder mellom ”poppene”.

Hvor lang tid tar det å poppe popcorn?

Slå på platen på sterk varme og ha i olje og salt. Begynn med et par popcornfrø. Når de popper, heller du i resten av popcornene, og tar det hele av platen i et halvt minutt.

Hvem fant ut popcorn?

Popcorn – billig snacks med gamle røtter

Arkeologer har funnet rester av popcorn i Mexico som de har datert til ca. 3600 f.Kr. Kristoffer Columbus så kvinner som bar poppet mais som halskjeder da han besøkte Karibia. Men som snacks ble ikke poppet mais populært før på midten av 1800-tallet, og da i USA.

Hvordan poppe popcorn uten fett?

Popkorn
  1. Hell maiskornene i en robust glasskål, som dekkes med plastfilm. Stikk små hull i filmen, eller la det være hull/luft ute i sidene.
  2. Popp kornene i ca. 2 minutter på full styrke (f.
  3. Har du ikke en mikrobølgeovn hjemme, kan du prøve luftpopping i kjele.

Hvordan få smak på popcorn?

Til 100 gram popcorn trenger du 2 spiseskjeer smør eller matolje (bruk i så fall maisolje eller solsikkeolje – olivenolje eller rapsolje gir litt for spesiell smak). Legg popcornet i vann i ti minutter.

Hva slags krydder er godt på popcorn?

Curry, koriander og spisskummen.

Kan popcorn gå ut på dato?

Popcorn er i utgangspunktet en tørrvare som kan holde seg «evig», men det er et par ting man må være obs på. Om den ligger lenge nok vil fettet kunne renne ut av pakken. Så om pakken er «våt» bør du ikke poppe den. Ellers er det stort sett bare å legge den i mikroen som vanlig og poppe i vei.

LES OGSÅ  Hvordan oppstår ryggmargsskade?

Hva er godt å krydre popcorn med?

Hva er godt å krydre popcorn med? TIPS! Du kan jazze opp popcornet med å krydre med litt chilipulver, pepper, paprikapulver eller lignende.1 day ago

Hvordan varme opp popcorn?

Kan du varme opp popcorn? Du kan varme opp popcornet i mikrobølgeovnen eller i ovnen hvis du vil ha det varmt. Eller du kan til og med spise den ved romtemperatur hvis du foretrekker det.

Leave a Comment