Hva er fordeler med BSU?

5 fantastiske fordeler med BSU
  1. BSU er den enkleste veien til boligdrømmen.
  2. Du kan få inntil 2750 kroner i skattefradrag fra 2023.
  3. Du får den beste innskuddsrenten banken kan tilby.
  4. BSU hjelper deg å spare disiplinert.
  5. Sparing over tid gir deg troverdighet.

Hvor lenge kan man ha penger på BSU?

Du kan spare inntil 27 500 kroner årlig i boligsparing for ungdom. Du kan totalt spare 300 000 kroner på kontoen. Du kan spare til og med det året du fyller 33 år. Du får skattefradrag på 10 prosent av årlig innbetalt sparebeløp på BSU.

LES OGSÅ  Hvor er bombrikken min registrert?

Hvor mye rente får jeg på BSU?

Medlemsfordeler på BSU:

LOfavør rente 5,00 %, vanlig rente 4,75 %

Hva er fordeler med BSU? – Related Questions

Hva skjer med BSU etter 34 år?

Beholder du BSU etter fylte 36 år, reduseres renten til høyeste rente på ordinær sparekonto. Du kan beholde din BSU-konto etter at du er 33 år, men den må til syvende og sist brukes til boligformål.

Når er det lurt å bruke BSU?

Fra det året du fyller 34 år kan du ikke lenger sette inn penger på BSU-kontoen, men du trenger likevel ikke å avslutte den. Du bør beholde kontoen til januar det året du fyller 34 for å nyttiggjøre deg av det siste året med skattefradrag. Merk at du for å få skattefradrag ikke kan eie bolig.

Hvordan regne ut rente på BSU?

Det regnes renter hver dag, det vil si beløpet som står på kontoen hver dag, ganget med rentesats delt på 365 (dager per år). På slutten av året oppsummeres renter som er beregnet hver dag.

Hvilken bank har best rente på BSU?

De beste BSU-rentene

Nest høyest er Trøgstad Sparebank med 5,00 prosent. Eidsberg Sparebank har den den tredjehøyeste renten med 4,90 prosent. Tolga & Os Sparebank har den høyeste renten blant bankene som er landsdekkende med 4,80 prosent.

Kan man forhandle rente på BSU?

Kan man forhandle rente på BSU? Hvis renten du får på BSU-kontoen din er lavere enn lånerenten burde du betale ned lånet først. Du kan enten be banken trekke de månedlige avdragene av BSU’en, eller så kan du prøve å forhandle ned renten på lånet.

LES OGSÅ  Hvilken utdanning tjener mest?

Hvordan regne ut renter på innskudd?

( Pa. betyr per annum = per år ), så kan du beregne renten med vanlig prosentregning. På ett år får du 18000 kr i rente.
Prosent·kapital·tid = rente Renteligningen
1,096K = 164400kr 1K + 0.096K = 1.096K
Dividerer med tallet som står ved K og da finner du 1K som er kapitalen.

Hvilke banker har best sparerente?

Bank Rente
1 Santander Consumer Bank AS 3,30
2 INSTABANK ASA 3,15
3 yA Bank AS (Resurs Bank AB) 3,10
4 Santander Consumer Bank AS 3,06

Hvor skal jeg spare penger?

Fondssparing er et smart valg når du skal spare langsiktig. Sparer du i fond kan du forvente høyere avkastning enn om du sparer på en konto. Du får altså mer igjen for sparepengene dine. Når du sparer i fond er det viktig å huske at god tid er nøkkelen til trygg sparing.

Hvorfor velge høyrentekonto?

Fordelen med en høyrentekonto er at du enkelt og raskt kan flytte pengene mellom kontoen og brukskontoen, og ofte få en bedre rente enn du hadde fått på brukskontoen. Dersom man har større beløp stående på brukskontoen kan det lønne seg å flytte disse over på en høyrentekonto slik at du får bedre avkastning.

Hvor mye penger bør man ha på sparekonto?

Hvor mye penger du bør ha på bufferkonto avhenger av din livssituasjon. En tommelfingerregel fra de fleste forbrukerøkonomer, er at du sparer opp en sum som tilsvarer cirka to ganger månedslønnen din (etter skatt).

Hvilken bank har høyest rente?

Med en effektiv rente på 3,10 prosent, er det Mybank som nå gir deg markedets beste rente på sparekontoen. I Høyrentekonto Pluss fra Santander Consumer Bank får du 3,10 prosent rente, men det forutsetter 31 dager løpende bindingstid.

LES OGSÅ  Hva koster det å bruke kredittkort i utlandet?

Hvor mye er vanlig å ha i banken?

SSB-statistikken viser dessuten kjønnsforskjeller: Menn har totalt sett et snitt på 291 300 kroner i banken – over 40 000 kroner mer enn kvinner, som i snitt har bankinnskudd på 249 900 kroner.

Kan banken se hva du bruker penger på?

Ja, banken kan se hva du bruker penger på. De har likevel ikke lov til å snoke og dette er noe bankene setter høyt. Man har kun lov til å sjekke kontoen din om du ringer for å sjekke transaksjoner eller hvis du har et kundeforhold som er i mislighold.

Leave a Comment