Hva er forskjell på OSB og kryssfiner?

OSB-treplaten minner mye om kryssfinér, men er laget av billigere tre, og er derfor ofte et billigere alternativ. I boliger er treplatene blant annet egnet til vegger, gulv og tak.

Kan man male kryssfiner?

Det er et fantastisk materiale: det er meget sterkt, det kan formes, sages til, males, lakkeres og sammenføyes på mange måter. Kryssfinér er sterkere enn både MDF og sponplate, selv om det er (litt) lettere.

Er kryssfiner miljøvennlig?

Ønsker du deg et miljøvennlig interiør, der uttrykket er rent og naturlig, er kryssfinér definitivt et godt valg. – Dette er ikke noe for maksimalister som elsker tunge fløyelsgardiner og forgylte kandelabre. Kryssfinér gjør seg aller best mot enkel dekor.

Hva er forskjell på OSB og kryssfiner? – Related Questions

Hvordan behandle kryssfiner?

Skal platen benyttes utendørs bør den behandles som ubehandlet treverk, med for eksempel grunning og beis, eller maling (dette bør gjøres før, eller umiddelbart etter, montering). Moelvens kryssfiner av furu er limt med vannfast lim (WBP), og har en overflate med god malingskvalitet.

Hvilket stoff er mest miljøvennlig?

Naturmaterialer er mer miljøvennlige enn syntetiske. Syntetiske klær bidrar til utslipp av mikroplast ved vask og bruk og lukter raskere. De produsere og ofte av plast som kommer fra olje. Klær av naturfibre som bomull, lin, silke, skinn og ull er bedre for miljøet.

Hvilket materiale er mest miljøvennlig?

Aluminium er blant de mest miljøvennlige materialene på planeten. Prosentmessig, er aluminium det industrielle materialet som gjenvinnes mest.

Hva er kryssfiner laget av?

Kryssfiner er laget av 3 eller flere tynne finerlag av tre som er limt sammen. Hvert enkeltfiner er orientert med fiberretningen vinkelrett på det neste. Dette reduserer krympingen i treverket og styrker platen. Dette er hovedkonseptet bak kryssfiner og gjør at den skiller seg fra andre bygningsmaterialer.

Hvor produseres kryssfiner?

Kryssfinerplater kan brukes til bærende konstruksjon i vegg, gulv eller tak, både inne og ute. Kryssfiner produseres i Norge, Norden og EU.

Er kryssfiner vanntett?

Kryssfiner kan brukes til mange forskjellige gjør-det-selv-prosjekter. Produktet er limbestandig, men ikke vanntett, så for å bruke det utendørs må det behandles med f. eks trebeskyttelse.

Er OSB-plater vannfaste?

OSB 1 og 2 er plater som er limt med interiørlim og er ikke fuktbestandige. OSB 3 er laget med fuktbestandig lim. Vi har kun plater av OSB 3 kvalitet. Alle våre OSBplater innehar dokumenterte styrke- og stivhetsegenskaper og er godt egnet i konstruksjoner.

LES OGSÅ  Hvordan rense sofa med rensemaskin?

Hva er Poppel kryssfiner?

Kryssfinér fra løvtreslekten poppel har en lys, ren og ensartet overflate, som egner seg godt til overflatebehandling, eksempelvis oljing eller maling. Platen har lav vekt og er lett å håndtere. Den er allsidig i bruk, og egner seg best til bruk innendørs. Brukes til møbler, snekkerarbeid og innredinger.

Hvordan montere kryssfiner på vegg?

Kryssfiner må alltid monteres med en forskyvning på 1-3 mm mellom platene. Den generelle regelen sier at bevegelsesområdet må være minst 1 mm per løpende meter plate. Det skal være minimum 5 mm klaring mellom platen mot gulv eller tak.

Kan kryssfiner bøyes?

Finer er bra bøyelig, har laget kaketine, der blir fineren bøyd helt rundt, i en diameter av ca 50 cm, men for å unngå at det sprekker, må det bløytes godt. Gjerne med varmt vann.

Hva er vannfast kryssfiner?

Vannfast betyr at limet som benyttes er vannfast. Hvis du ønsker at platen/treet også skal være vannfast, må det få en beskyttelse i form av maling, olje eller utendørs lakk.

Kan man slipe finer?

paperback-finer klarer seg fint med lett pussing med f. eks 320 papir for å bli kvitt små ujevnheter. ha på 4-5 lag med liberon finishing oil og puss med 0000 stålull mellom de første lagene etter at de har tørket. 0000 stålull er noe griseri å jobbe med og støver helt ekstremt, men resultatet blir meget bra!

Hva er finer tre?

Finer er tynne «ark» av tre og brukes til dekorasjon eller av økonomiske eller konstruksjonsmessige årsaker. Tykkelsen er vanligvis mellom 0,6 og 3 mm mens bredden og lengden av finerarket avhenger av trestokken og produksjonsmetoden.

Hva er finert eik?

Finér. Et populært alternativ til heltre er spisebord i finér, og da spesielt eikefinér. Finér er tynne flak av ekte tre som er limt på et annet materiale, som oftest på en fiberplate.

Leave a Comment