Hva er pent casual antrekk?

Casual betyr «avslappet», men det skal likevel være pent. Det betyr at du kan bruke de peneste hverdagsklærne dine. Et godt eksempel for menn er en pen skjorte med en blazer utenpå. – Dette er avslappet, men det er likevel et pent antrekk.

Hva betyr antrekk smoking?

Smoking: For menn betyr dette smoking med fullt tilbehør, med svart sløyfe og hvit skjorte. Kvinner bør ha lang kjole, men kan også ha en klassisk cocktailkjole. Her skal stilen være formell!

Hva er pent casual antrekk? – Related Questions

Hva er galla antrekk?

Gallaantrekk er ei drakt som kan nyttast i store høve, slik som slottsmiddagar, bryllaup, ball eller liknande. På innbydninga står det då oftast: «Antrekk: Galla», eller «Antrekk: Kjole og kvitt». Formelt er dette det finaste antrekket ein kan ha. Til galla høyrer òg dekorasjonar, om anna ikkje er nemnd i invitasjonen.

Hvilke farger skal man ikke gå med i bryllup?

5 GYLNE REGLER FOR BRYLLUPSGJESTER
  • Ikke overgå bruden: Du skal pynte deg, men et sted går grensen.
  • Ikke kle deg i hvitt, sort, eller rødt: I følge gammel etikette er hvit brudens farge, sort sorgens farge og rødt forførerens farge.

Hva er antrekk mørk dress?

Ved kleskoden mørk dress bærer menn en dress som er mørk blå, mørk grå eller sort. Til dette hører elegant, hvit skjorte samt slips eller sløyfe i valgfri farge. Slipset skal være nedtonet. Kvinner bærer festfin kjole eller buksedress.

Hva er forskjellen på dress og smoking?

– Den største forskjellen mellom en dress og en smoking er sjalskragen, altså kragen på jakken, som gjerne er i et blankt stoff og går rundt hele jakken på baksiden, eller kun på forstykket, begynner Kim.

Når kan man gå med smoking?

Smoking er et aftensantrekk og tradisjonelt skal den kun benyttes etter mørkets frembrudd. Smoking brukes i formelle middager, banketter, jubileumsselskaper, festforestillinger i teater og opera, ball og bryllup (selv om det strengt talt ikke er helt korrekt fordi smoking er et aftensantrekk.

LES OGSÅ  Hva kjøper man til en mann som har alt?

Kan man gå med smoking i bryllup?

Smokingen er blitt et «go-to» antrekk i et hvert bryllup. Til en storstilt og elegant fest som et bryllup faktisk er anbefaler vi smoking. Dette er et antrekk de aller fleste vil føle seg velkledd og elegant i.

Hvorfor ikke gå i rødt i bryllup?

Dersom brudens mor kommer i rødt betyr det at hun ikke støtter ekteskapet, om man skal tro en annen gammel myte. De færreste moderne bruder velger å bannlyse rødt fra bryllupet – så om du allerede har forelsket deg i en rød kjole kan du helt sikkert ta den på, men det er en god ide å forhøre seg med bruden først.

Hva har man ikke på seg i bryllup?

Her er normen å unngå mye utrigning og gjennomsiktige kjoler. Man skal også styre unna hvitt for å ikke konkurrere med bruden. Sort og rødt er også noe man skal styre unna. Om man bærer rødt i bryllup sies det at man har hatt samleie med brudgommen.

Hvorfor kan man ikke gå med rødt i bryllup?

Tidligere sa man at gjester som hadde på rød kjole hadde ligget med brudgommen. I dag mener enkelte at rødt tiltrekker seg for mye oppmerksomhet, og derfor bør unngås. De fleste synes derimot at rødt er helt greit.

Hvem skal betale for bryllupet?

Tidligere het det at brudens far skulle bekoste bryllupet på grunn av medgiften. I våre dager deler man gjerne på utgiftene slik at det blir mer en mer rettferdig fordeling av kostnadene. For eksempel at brudens foreldre betaler maten, mens brudgommens foreldre betaler drikkevarene.

LES OGSÅ  Hva slags fett til fuglemat?

Kan man gå i kort kjole i bryllup?

Lang eller kort kjole? Det viktigste du gjør, i tillegg til å holde deg unna hvitt, er å velge en kjole som passer deg og din stil, og å passe på kjolelengden. Det mener redaksjonssjef i Klikk Mote, Cecilie Eggen. – Unngå for korte kjoler, lårkort bør forbeholdes andre og mer løsslupne anledninger, uttaler hun.

Kan man ha blomstrete kjole i bryllup?

Invitert i bryllup denne våren eller sommeren, men lurer på hvordan kjole du skal ha? Løsningen er enkel: blomstrete kjoler passer ypperlig til de fleste bryllup, og kan i tillegg spares og brukes året rundt!

Kan man ha hvit skjorte i begravelse?

Du kan eksempelvis ta på deg svart bukse, en pen skjorte og mørke sko. Skjorten kan gjerne være hvit, og de fleste har også en mørk jakke som en kan slenge på om været er surt.

Kan man gå i bryllup uten slips?

– Bruk gjerne mer farger, mindre formelle sko og slips er som regel valgfritt.

Kan man gå i hvite sko i bryllup?

Og toppen må gjerne matche underdelen, i tråd med årets mønster-på-mønster-trend. Og bytt for all del ut de svarte pumpsene med et par i sølv hvis du virkelig vil skinne og stråle. Hvite sko er også helt riktig.

Kan man gifte seg i svart kjole?

Svarte kjoler hører til begravelser og ikke bryllup.

Leave a Comment