Hva spiser folk mest til jul?

Svineribbe og pinnekjøtt er den vanlegaste julematen i Noreg. I 2014 åt 55 prosent ribbe på julaftan. Heile 88 prosent åt anten ribbe eller pinnekjøtt.

Hva trenger man til julemiddagen?

Det viktigste til julefrokosten
 • Husk godt pålegg! Sylte, roastbiff, ribberull, røkt skinke og spekemat er en innertier hos de fleste til julefrokosten.
 • Egg og bacon er en klassiker, men vi går aldri lei.
 • Gravlaks og røkelaks er viktige til jul. Server gjerne med eggerøre eller sennepssaus!
 • Godt brød er en selvfølge.
LES OGSÅ  Hva er standard størrelse på sjakkbrett?

Hva spiser man til jul i Nord Norge?

I Trøndelag og NordNorge spiser 57% ribbe og 34% pinnekjøtt. Riskrem er fortsatt favoritt-desserten i landet (37%), multekrem på andreplass med 17% og 10% foretrekker karamellpudding.

Hva spiser folk mest til jul? – Related Questions

Hva spiser de i Tyskland på julaften?

Tyskland: Helstekt gås

I Tyskland serveres ofte helstekt gås til jul, eller som man sier på tysk: Weihnachtsgans. Både på julekvelden og gjennom hele desember er det dessuten vanlig å servere glüwein, som da er tyskernes svar på gløgg (med rødvin).

Hva er tradisjonell julemat i Danmark?

Den tradisjonelle danske julematen består nemlig av and, gås eller flæskesteg (det som kalles skinkesteik på norsk). Anda eller gåsa fylle vi med epler og plommer, og serverer den med kokte poteter og sukker-potet (som er potet brunet i smeltet brunsukker), rødkål, sylteagurk og gelé.

Hva spiser nordlendinger til jul?

Hva spiser nordlendinger på julaften? Nordlendinger foretrekker ribbe framfor pinnekjøtt til jul. Men racet er svært jevnt. I Nordland og i Finnmark er ribbe den mest foretrukne julemiddagen, med en ørliten margin, men i Troms er tendensen motsatt.

Hva spiser nordmenn mest av i julemåneden?

Hele 81 prosent av alle nordmenn spiser ribbe 2 til 3 ganger eller oftere i løpet av julemåneden. Så mange som 73 prosent spiser pinnekjøtt like ofte. Det viser en Ipsos-spørreundersøkelse fra jula 2017, utført på oppdrag for Nortura.

Hva spiser halvparten av nordmenn på julaften?

Dette skal nordmenn spisejulaften i år:
 • Svineribbe: 44 %
 • Pinnekjøtt: 35 %
 • Kalkun: 7 %
 • Skinkestek: 5 %
 • Risgrøt: 4 %
 • Torsk: 4 %
 • Vegetarmat: 4 %
 • Annen middag: 4 %

Hvor mange spiser Grandiosa på julaften?

3 prosent av Norges befolkning over 15 år har hatt pizza Grandiosa på menyen julaften. Sjefredaktør Trine Eilertsen skriver om saker hun har festet seg ved uken som gikk. Det viser tall fra MMI i en undersøkelse gjort for Stabburet.

Hva er typisk norsk i julen?

Mat, drikke og julegodt. Den mest utbredte julemiddagen er svineribbe, men også lutefisk, pinnekjøtt, kokt torsk, skinkestek og kalkun er vanlige retter. De fleste fiskerestauranter og restauranter med norsk mat serverer julespesialiteter i november og desember.

Hva er vanlig å spise på julaften i USA?

Amerikansk jul er derfor ikke kun én ting. Og det også mange forskjellige retter som blir regnet som den «ekte» julematen. Noen spiser lasagne, andre de meksikanske tamales, mens noen bare må ha and og rødkål. Men den mest vanlige er nok kalkunen, som blir servert med saus, potetstappe, tranebærsaus og grønnsaker.

Hva er den mest spiste julemiddagen i Norge?

Ribbe og pinnekjøtt er fremdeles på de aller flestes menyer på selve julemiddagen, med ribbe på førsteplass og pinnekjøtt som en god nummer to, forteller analyseansvarlig i MatPrat, Gunnar Thoen. Nærmere bestemt spiser 44 prosent av oss ribbe, mens 35 prosent spiser pinnekjøtt.

I hvilket land feirer de ikke jul?

Julen er overalt i desember, i musikken, gatebelysning og blant stressede voksne på jakt etter gaver, trær og mat. Men i noen land er høytiden forbudt. I Nord-Korea, Saudi-Arabia, Somalia, Tajikistan og Brunei er det på ulike måter ulovlig å feire den kristne julehøytiden.

Hva er den mest vanligste julemiddagen i USA?

Rettene og skikkene varierer mye mellom landsdeler og land. I Norge er det vanlig å servere svineribbe, pinnekjøtt eller torsk til julemiddagen, mens det i Danmark ofte blir servert and, i Sverige juleskinke og lutefisk, i Polen og deler av Tyskland karpe og i USA kalkun.

LES OGSÅ  Hvordan kan jeg finne sommerjobb?

Hva spiser de i England på julaften?

Hva spiser britene? På julaften er det vanlig med kalkun med alskens tilbehør. Vi er kanskje mer vant til at det blir servert på nyttårsaften, selv om det finnes folk som spiser kalkun i Norge også. Utenom selve middagen har britene et par ganske spesielle desserter som kommer fram rundt juletider.

Hva spiser de på julaften i Japan?

Ribbe og pinnekjøtt til middag er det ingen tradisjon for rundt juletider i Japan. Isteden spiser man i Japan hver jul noe man kaller クリスマスケーキ (en type bløtkake). Det har i de siste årene også blitt flere og flere som spiser kylling til middag som julemat i Japan.

Hva spiser franskmenn på julaften?

Et typisk fransk julemåltid består av mange ulike retter, som ikke overraskende består av flere eksklusive råvarer. Vi snakker gåselever, fylte snegler, kamskjell og østers. Typisk fransk luksus der altså!

Hva spiser de i Polen på julaften?

Julemat i Polen

Rødbeter blir skåret og står og gjærer noen dager før Wigilia, og den ferdige suppen toppes med små raspeballer. I enkelte deler av Polen spiser folk soppsuppe i stedet for borscht. Karpe – hovedretten til julefesten er karpe, som stekes og serveres med en krembasert saus.

Leave a Comment