Hvilke fjellski bør jeg velge?

Er du en dyktig skiløper så kan du velge litt lengre ski. Går du mye med pulk så kan du velge forholdsvis lange og smale ski. Ønsker du bedre svingegenskaper enn du får på en klassisk fjellski, kan du satse på en ski som er litt bredere og har litt mer innsving.

Hvilke Felleski er best?

Testvinnende felleski
  • Basert på flere tester er det Rossignol R-Skin Premium IFP som er best i test.
  • Felleskiene blant dem med høyest score er Fischer Twin Skin Pro, men det er bare Dagbladet som har testet akkurat denne modellen.

Hvorfor fjellski uten stålkant?

Robusthet, slitestyrke og avrunding/oppflising av kantene over tid er ofte akilleshælen til disse stålløse skiene – særlig om du trasker i områder der sti og jord kan stikke opp. Ved siden av mindre risiko for skade på hunder – og kanskje deg selv ved fall – så blir gjerne ski to-tre hekto lettere uten stålkant.

LES OGSÅ  Which brand of CC cream is best?

Hvilke fjellski bør jeg velge? – Related Questions

Kan man smøre fjellski?

Rubb gjerne skiene litt før du legger på klister. Klister skal smøres på i fiskebensmønsker, i et tynt lag, på smøresonen av skien. Gni det så godt ut, først med fingrene, så med håndbaken og så med kork. Ved bruk av universalklister, så bør man legge smøreklister først.

Hvorfor lugger Felleski?

For å hindre ising i fellene bør fellene settes inn med et stoff som gjør at fellene ikke tar opp vann. Ising i fellene kan oppstå på nullføre. Da blir fellene våte samtidig som kulden fra underlaget gjør at det danner seg is i fellene. Resultatet er lugging, dårlig glid og en god del irritasjon.

Hva gjør stålkant på ski?

Ski med stålkanter gir godt grep på hardt og glatt underlag, og fjellski bør derfor ha dette. De skarpe kantene kan imidlertid gjøre stor skade på hundepoter, derfor foretrekker enkelte hundeeiere ski uten stålkant, eventuelt modeller som kun har stålkant under midten.

Hvordan slipe stålkanter på ski?

Hvordan slipe ski?
  1. Sjekk skiens stålkant. Se etter skader, hakk og andre uregelmessigheter på stålkanten.
  2. Dra fingerneglen forsiktig over kanten for å kjenne etter om den er sløv eller ikke.
  3. Siste steg i daglig «tuning» består av å preppe skiene med riktig voks for dagen, også er du klar!

Hva er forskjellen på fjellski og randonee ski?

Randoneeski er mer stabile enn fjellski, noe som gjør det enklere å stå kontrollert ned. Samtidig er de ikke så tunge at du ikke kommer opp. Bindingene kan stilles inn slik at hælen på støvelen løftes opp. Jo brattere bakke du går i, jo høyere kan hælen komme.

LES OGSÅ  Hvilket barnesete er best i test?

Hvorfor bruke fjellski?

Det er flere grunner til at fjellski skiller seg fra vanlige langrennsski. Fjellskiene skal kunne følge terrenget og håndtere varierende forhold og underlag. Du vil for eksempel ikke måle spennet på samme måte – hvilket spenn du får i skien avhenger av skiens design og egenskaper.

Hvor viktig er vekt på ski?

På en treningsski vil lett vekt og glid være mer avgjørende, mens en turski vil stabilitet ha betydning og på fjellski er stålkanter, bredde og bæreevne viktigere.

Hvor ofte bør man slipe ski?

par ski bør du slipe de en gang i. året.

Hva slags ski skal jeg velge?

– Vi anbefaler at klassiske langrennsski er 20–25 centimeter lenger enn skiløperens kroppslengde, mens skøyteski bør være i området fra og med kroppslengde til cirka 10 centimeter over, forklarer Tor Erik Schjellerud.

Når lønner det seg å kjøpe ski?

Skal du stå på ski mer enn to dager i løpet av en sesong, vil det for mange lønne seg å kjøpe brukt. Selv om det er brukt av andre, holder nok utstyret fortsatt i flere år til. Har du gjort et brukt-kupp kan du også selge utstyret videre etter et par sesonger.

Hvor lange ski bør man ha?

Anbefalt lengde på klassiske langrennsski er kroppshøyde pluss 15 til 25 cm, avhengig av skiferdigheter, personlig stil og kroppsvekt. En lengre ski vil føles mer stabil, men vil ikke oppleves like kvikk og manøvrerbar som en kortere ski.

Hvordan velge riktig Felleski?

Generelt kan man si at jo høyere spenn, jo stivere ski – og jo tyngre, sterkere og bedre skiferdigheter bør du ha for å klare å trykke skien ned i bakken og få feste. Motsatt vil en mykere ski med lavere spenn være enklere å trykke ned og få feste med, men dersom skien blir for myk vil man få dårligere glid.

LES OGSÅ  Hvilke røykvarslere er best?

Når bør man ikke bruke Felleski?

Felleski fungerer best når det er en viss bløtning i snøen mildere enn minus 2 grader. Vi anbefaler ikke felleski når det er snøvær eller fersk snø kaldere enn minus 2 grader. Da både glir og sitter de dårlig. Når snøen blir eldre kan felleski også brukes på kaldere temperaturer når vi har voksføre.

Skal man Glide Felleski?

Felleski har en glidesone akkurat som smøreski, og må glides og prepareres på samme måte. I tillegg må også fellene renses og impregneres jevnlig, ellers vil de trekke til seg vann og skape en større friksjon med underlaget når du går på ski.

Hvor lenge varer en felle?

Bytt av feller

Fellene holder lenge, men etter rundt 80-100 mil mister de egenskapene sine og bør byttes ut. Trenger du hjelp til å få byttet feller, kan du ta turen innom din lokale Sport 1 butikk. Husk at resten av skisålen må behandles på samme måte som vanlige smøreski.

Kan man bruke feller på vanlige ski?

Skifeller er bånd som legges på sålen under skien. De har hår som peker bakover, og dette gir god gli fremover og godt feste i bakkene. Mye brukt på toppturer, men kan også brukes på vanlige skiturer. Fellene kan lett tas av og settes på etter behov, men noen ski kommer med faste skifeller i sålen.

Leave a Comment