Hvilke fjellsko skal jeg velge?

Hvordan skal en fjellsko sitte på foten?

1-1,5 cm plass foran tærne i fjellsko. 0,5-1 cm plass foran tærne i tursko. Bruk to sokker for å minske risken for gnagsår. Sokkene skal gå høyere opp på leggen enn fjellskoene.

Hvordan gå inn fjellstøvler?

Det er viktig at skoen føles bra og sitter godt fra ca. midt på foten, rundt hælen og bak opp over ankelen. Her bør skoen sitte godt, uten å glippe for mye. Dersom forfoten og tærne har ekstra plass er dette mindre viktig.

Er fjellsko vanntette?

Lave fjellsko passer best til turer med tydelige stier, dagsturer og til turgåere som ikke trenger så mye støtte på ankelen for stabilitet. De er lette og fleksible, kommer i flere forskjellige typer materiale og er samtidig pustene og vanntette. Lave tursko er også mer slitesterke enn terreng-løpesko.

LES OGSÅ  Hva står VR for?

Hvilke fjellsko skal jeg velge? – Related Questions

Hvor ofte bytte fjellsko?

Jakt- og fjellstøvler

Gode fjellstøvler koster gjerne fra 2000 til 4000 kroner, og da bør man slippe å bytte dem ut hvert år!

Hvordan velge riktig størrelse fjellsko?

Størrelse: Når man skal finne sin størrelse i tursko kan man helt enkelt tenke at man skal ha både en og to størrelser større enn det man pleier ha i hverdagssko. Det er faktisk bedre om skoen er litt for stor enn for liten.

Er gore tex sko vanntett?

GORETEX SURROUND

Membranen er 100% vanntett, så vann sperres ute, mens svetten enkelt fordamper ut i fra hele foten. Denne teknologien egner seg best til bruk under varme forhold og/eller høy aktivitet.

Kan man vaske fjellsko?

Vask støvlene i lunkent vann og bruk børste hvis de er svært møkkete. La støvlene tørke i romtemperatur. Ta også ut og tørk innersålene. Fyll skotuppen innvendig med avispapir eller ”foot trees”, slik at støvlene holder fasongen under tørking.

Er skinnsko vanntette?

Vinterstøvler i skinn

Skinn er ikke et 100 prosent vanntett materiale, men du kommer langt med litt lærfett og impregnering. Se hvordan i videoen nedenfor. I dag får også mange skinnstøvler og –sko en tex-membran som gjør dem både pustende og vanntette.

Hvordan ta vare på fjellsko?

Du kan enten bruke en svamp, en klut, en gammel sokk eller liknende for å få skoen ordentlig ren. En skobørste er ikke å forakte, men en klut vil gjøre en tilstrekkelig jobb. Bruk ikke såpe da dette tørker ut læret på samme måte som det gjør med huden din. La skoene lufttørke før du smører dem inn med fett.

LES OGSÅ  Welche VR-Brille für 360 Grad Video?

Hvordan få nye sko til å ikke gnage?

Her er våre 11 tips for å unngå gnagsår:
 1. BRUK NYE SOKKER. Bytt til nye, glatte og myke sokker.
 2. TØRK FØTTER OG SOKKER.
 3. VURDER EN EKSTRA TYNN TILLEGGSSOKK (LINERSOKK)
 4. GNAGSÅRSOKK.
 5. FORSØK Å ENDRE HÆLPLASSERING.
 6. VURDER FORMSTØPTE INNLEGGSSÅLER.
 7. TA VARE PÅ SKOENE.
 8. MYKGJØR PRESSENDE PUNKTER.

Skal man impregnere Gore-Tex sko?

Nei, det er ikke nødvendig å impregnere en sko med GORETEX®-membran. Du kan etter hvert bruke en impregneringsspray, men dette blir først nødvendig når den opprinnelige overflatebehandlingen er slitt av eller du begynner å se slitasje på skoen.

Hvorfor fjellsko?

De gir bedre ankelstøtte, noe du får utbytte av både i ulendt terreng og hvis du har noen kilo på ryggen. Høyden på skoen gir foten bedre beskyttelse mot vann og søle, kvist og barnåler.

Hvordan fjerne vond lukt fra fjellsko?

Bruk eddik, bakepulver og potetmel

På KK.no får du oppskriften: “Lag en 50/50 blanding av eddik og varmt vann på en sprayflaske, og dusj skoene innvendig med dette. Eddiken knerter bakterier og fjerner lukt. Etter eddikbehandlingen kan det være det lukter eddik av skoene.

Hvorfor blir det hull i hælen på sko?

En vanlig slitasje som oppstår, er at skinnfôret i hælpartiet slites ned, slik at det blir hull inn til den indre hælkappen. Det er egentlig ikke noe rart, for når du går, utsettes skoen for store påkjenninger akkurat her.

Hvordan utvide sko fort?

FRYS SKOENE: Ved å legge en pose med vann i skoene, sette skoene i frysen for så å la vannet i posene fryse til is, skal dette være med på å utvide skoene til alt fra en halv til en hel størrelse.

Hvordan blokke ut trange sko?

Slik gjennomføres trikset:
 1. Fyll to brødposer med vann.
 2. Deretter plasserer du begge skoene i fryseboksen.
 3. Ta skoene ut av fryseboksen og la dem stå til “tining” i 20 minutter.
 4. Trekk så ut isposene.
 5. Tørk fuktigheten i skoene med papir.
 6. Prøv så skoene og se om det har gitt et godt resultat.

Hvordan få sko til å passe?

1. Bruk to par sokker i vonde sko. Når skoene dine bare er litt for trange og de føles ukomfortable å bruke, er løsningen å ta på to par tykke sokker mens du bruker skoene i flere minutter om dagen. Sett foten din inn i de trange skoene, gå et par minutter, og etter noen dager vil skoene være videre og mer komfortable.

Hvor mye større enn foten skal skoen være?

Skoen skal være cirka én centimeter lenger enn foten, slik at tærne har plass til å bevege seg, og for å unngå gnagsår mål lengden på foten fra hælen til tuppen av den lengste tåen.

Leave a Comment