Hvilken bank er best for sparekonto?

Hvor mye får man i renter på sparekonto?

Det regnes rente for hver dag, dvs. 2% rente av det som står på kontoen delt på 365 dager i et år. Rentebeløpet tilføres kontoen den første januar hvert år. Dersom hele beløpet på kontoen har stått inne et halvt år får du utbetalt halvparten av 2% av innestående beløp den 1.

Hvor mange ganger kan jeg ta ut av sparekonto?

Du kan ta ut penger fra sparekontoen så ofte du trenger det, uten å betale gebyr. Pengene tar du ut i nettbanken.

Hvilken bank er best for sparekonto? – Related Questions

Hvor mye bør jeg ha på sparekonto?

Generelt anbefaler vi at du har en buffer tilsvarende to måneders lønn etter skatt på bufferkonto, men det varierer fra person til person. Har du høy inntekt og lave utgifter, er kanskje ikke behovet for bufferkonto like stort, og kanskje holder det med én månedslønn.

Hvor mye koster det å ta ut penger fra sparekonto?

Er du allerede kunde hos oss har du fått renteendringsbrev i nettbanken/mobilbanken. I brevet ser du hvilke priser og renter som gjelder for deg.

BETALING.

Innenlands betaling 0,-
Bestilling av kontoutskrift 30,-
* Overføring fra sparekonto ut over 12 uttak per år 100,-

Kan man ta ut penger fra sparekonto DNB?

Du kan overføre fra sparekontoen til en av dine andre kontoer, i både nettbanken og mobilbanken. Det er ingen uttaksbegrensning på en ordinær sparekonto. Gå til “Dagligbank og lån” og velg “Overføre egne kontoer”.

Kan man betale fra sparekonto?

Nei, du kan ikke betale regninger fra sparekonto, men du kan enkelt overføre penger fra sparekonto til en brukskonto og betale regninger derfra.

Hvor mange uttak fra sparekonto sparebank1?

Trygghet og handlefrihet

Du har 12 frie uttak i kalenderåret, slik at pengene alltid er til disposisjon. Du bestemmer selv når du vil ta ut penger og hvor mye penger du vil ta ut. I nettbanken har du full oversikt og kan enkelt opprette avtale om månedlig sparing eller sette inn engangsbeløp.

LES OGSÅ  Hvor mye har boligprisene steget i 2022?

Hva er forskjellen på en sparekonto og en brukskonto?

Den største forskjellen på brukskonto og sparekonto er at brukskontoen er for å a ha tilgang til penger i dagliglivet, og sparekontoen er for å spare til fremtiden. Brukskontoen er for daglige transaksjoner, og du har tilgang til pengene når du trenger det.

Hvilke kontoer burde man ha?

Et godt system i egen nettbank gjør det enkelt å holde oversikt over eget forbruk. Her er kontoene du bør sørge for å ha på plass!

Hun anbefaler følgende kontofordeling:

 • Hver sin brukskonto.
 • Felles regningskonto.
 • Felles matkonto.
 • Felles sparekonto.
 • Hver sin sparekonto.
 • Hver sin regningskonto.

Hva er den beste måten å spare på?

Våre beste sparetips
 1. Spar til en felles drøm – sammen. Lag felles sparemål med familien, vennegjengen eller kjæresten.
 2. Sett deg realistiske mål. Det er viktig at du setter deg realistiske sparemål.
 3. Spar på både lang og kort sikt.
 4. Få oversikt over hva du sparer.
 5. Prioriter nedbetaling av gjeld.

Kan man ha sparekonto i flere banker?

Du kan ha konto i så mange banker du vil. Det er enkelt å overføre penger mellom banker. Dersom du har brukskonto i flere banker må du regne med å måtte betale årsgebyr til alle, men brukskonto i en bank og sparekonto i en annen bank fungerer fint.

Hvor bør jeg sette pengene mine?

Dersom du vet at du vil trenge pengene de nærmeste tre årene, er det lurt å ha sparepengene på konto hvor renten er forutsigbar. Dersom du sparer for lengre frem i tid, bør du imidlertid sette pengene dine i fond hvor du får mulighet til å ta del i avkastningen i aksje- og rentemarkedene.

LES OGSÅ  Hva er en panthaver?

Hvor mye penger kan du ha i banken?

Se spørsmål og svar som ligner for nyere spørsmål. Det er ingen grenser for hvor mye penger du kan ha i banken, men før du er 18 år kan du bare bruke pengene hvis foreldrene dine er enig.

Hvor mange fond er det lurt å ha?

Det finnes ikke et eksakt tall på hvor mange fond man bør ha. En håndfull passer de fleste, 3-5 er en bra base. Har du funnet flere fond som du synes er spennende, ja så inkluder de i porteføljen også. Hvis du er lite interessert i fond og sparing, og vil ha kun ett fond, bør du velge et billig globalt indeksfond.

Kan man miste alle pengene i fond?

I teorien, ja. Men har du pengene plassert i et bredt, globalt aksjefond, betyr det at alle selskapene som fondet har plassert penger i, går konkurs samtidig. Har noe slikt skjedd, har du nok helt andre bekymringer enn fondene dine.

Hvilken fond er best 2022?

Topp 10 fond hittil i 2022
 • 1- DNB Teknologi A. DNB Teknologi er nok en gang det fondet dere har besøkt mest på morningstar.no.
 • 2- DNB Global Indeks A.
 • 3- KLP AksjeGlobal Indeks.
 • 4- Alfred Berg Gambak.
 • 5- Eika egenkapitalbevis.
 • 8- Storebrand Renewable Energy S.
 • 9- Landkreditt Utbytte A.
 • 10- ODIN Sverige C.

Hvor mye er det vanlig å spare i måneden?

En tommelfingerregel fra de fleste forbrukerøkonomer, er at du sparer opp en sum som tilsvarer cirka to ganger månedslønnen din (etter skatt).

Leave a Comment