Hvilken bank gir best rente på høyrentekonto?

De fem beste høyrentekontoene akkurat nå
Bank Effektiv rente Høyeste sparebeløp
Santander Consumer Bank 3,10 % Ubegrenset
Svea Bank 3,05 % Ubegrenset
Aprila Bank 3,02 % Ubegrenset
Instabank 3,01 % 5 000 000 kr

Hva er renter på innskudd?

Innskuddsrente. Innskuddsrenten er pengene du får av penger du oppbevarer i banken. Den blir som regel beregnet per år og også utbetalt en gang i året. Denne renten kan ses på som leieprisen banken betaler oss for å ha pengene våre oppbevart hos seg.

Hvilken bank gir best rente på høyrentekonto? – Related Questions

Hvem har høyest rente på høyrentekonto?

Renten i dag

Av disse er det Nordax Bank og Instabank som har den høyeste renten med 1,17 prosent. Deretter ser du at det ligger flere banker som perler på en snor. Fra 500.000 kroner har Høland & Setskog Sparebank den høyeste renten med 1,20 prosent. Du må ha et innskudd på 500.000 kroner for å få denne renten.

Hvor mye rente på høyrentekonto?

Kontoer med oppsigelse
Bank Rente Navn
Santander Consumer Bank 3,35% Høyrentekonto Pluss 31 d
Lea Bank 3,30% EasySpar Pluss
Orkla Sparebank 3,30% Plasseringskonto 1 mnd oppsigelse
Selbu Sparebank 3,25% Sparing 3 mnd oppsigelse

Hva er et normalt rentenivå?

Den gjennomsnittlige renten var på et rekordlavt nivå i 2021 med 1,78 prosent. I 2022 er den altså på full fart opp igjen. Per november var den gjennomsnittlige renten 2,59 prosent. Nye lån hadde i november en rente på 3,88 prosent.

Hvor mye renter på sparekonto Nordea?

Renter for Sparekonto Ekstra
Innestående beløp Ny rente fra 5. februar* Gjeldende rente
Kr 0 – 99.999 2,00 % fra første krone 1,75 % fra første krone
Kr 100.000 – 499.999 2,00 % fra første krone 1,75 % fra første krone
Kr 500.000 – 2.000.000 2,85 % fra første krone 2,60 % fra første krone
Beløp over kr 2.000.000 2,60 % 2,60 %

Hva er terskel rente?

Hva er terskelrente? Når en konto har forskjellige renter basert på hvor mye innskudd man har på konto, vises dette som terskelrente på kontoutskriften.

Hva er en god fastrente?

Om det lønner seg akkurat nå, avhenger litt av hva du tror mest på, understreker Kvadsheim: – Hvis du tror på Norges Bank, skal det per definisjon lønne seg å binde renta på tre prosent, siden de forventer renter opp mot fire. Hvis du tror på markedet, er det mindre sikkert.

Hva er høy rente?

Høyere rente betyr blant annet at du får større avkastning på pengene du har på sparekonto, mens du kan risikere å betale mer i renter på lånene dine. De fleste av oss har mer lån enn penger på sparekonto. Med høyere rente vil det dermed være mer attraktiv å spare penger, enn å bruke dem.

Hvor mange uttak fra høyrentekonto?

For at vi skal regne den som en høyrentekonto må det være minst ett fritt uttak i løpet av året. Rentebindingsperioden må ikke overstige 3 måneder. Er den over dette, regner vi det som fastrenteinnskudd.

Er høyrentekonto bra?

Fordelen med en høyrentekonto er at du enkelt og raskt kan flytte pengene mellom kontoen og brukskontoen, og ofte få en bedre rente enn du hadde fått på brukskontoen. Dersom man har større beløp stående på brukskontoen kan det lønne seg å flytte disse over på en høyrentekonto slik at du får bedre avkastning.

Hvor er det best å sette sparepengene?

Dersom du vet at du vil trenge pengene de nærmeste tre årene, er det lurt å ha sparepengene på konto hvor renten er forutsigbar. Dersom du sparer for lengre frem i tid, bør du imidlertid sette pengene dine i fond hvor du får mulighet til å ta del i avkastningen i aksje- og rentemarkedene.

LES OGSÅ  Hvordan finne verdi på bolig?

Hvorfor høyrentekonto?

Med en høyrentekonto får du innskuddsrente fra første krone du setter inn, og som oftest slipper du å betale gebyrer for å overføre mellom kontoene dine. Transaksjonen skjer umiddelbart fra høyrentekonto til brukskonto, noe som vil være en trygghet for mange.

Hvor er det lurt å spare penger?

Sparer du i fond kan du forvente høyere avkastning enn om du sparer på en konto. Du får altså mer igjen for sparepengene dine. Når du sparer i fond er det viktig å huske at god tid er nøkkelen til trygg sparing.

Leave a Comment