Hvilken bank har best rente på BSU?

Hva er forskjellen på BSU og BSU Pluss?

BSU+ er for deg som har fylt 18 år, allerede har vanlig BSU-konto, og vil spare mer til bolig enn 27.500 kroner, som er det årlige maksbeløpet for BSU. Med BSU+ kan du spare ytterligere 27.500 kroner, noe som gir deg muligheten til å spare opp til 55.000 kroner i året.

Er det lønnsomt med BSU?

BSU, boligsparing for ungdom, er den mest lønnsomt sparingen. Dette fordi du får en garantert avkastning i form av skattelette opp til 5.000 kr årlig pluss renter. Dette er også grunnen til at du ikke bør bruke BSUen før du blir 34 år. Du må utnytte denne spareformen så lenge som mulig.

Hvilken bank har best rente på BSU? – Related Questions

Når er det best å sette inn penger på BSU?

– Mange setter inn penger i desember, og spesielt i romjula. Men om man er opptatt av å kunne få mest mulig ut av BSU-en sin, bør man sette inn maksimalt beløp allerede i januar. Da får man mer renter, sier Sandmæl.

Hvem har best BSU?

Askim og Spydeberg Sparebank har landets beste BSU-rente på 4,85 %, men det forutsetter lokal tilhørighet samt lønnskonto.

Hvem har best rente på sparekonto?

Med en effektiv rente på 3,05 prosent, er det Svea Bank som nå gir deg markedets beste rente på sparekontoen. I Høyrentekonto Pluss fra Santander Consumer Bank får du 3,10 prosent rente, men det forutsetter 31 dager løpende bindingstid.

Hvordan få mest mulig ut av BSU?

Spar maksbeløpet på BSU-kontoen

For å få fullt utbytte av sparingen din må du med andre ord spare i 10 år. Totalt vil du da ha spart så mye som 300 000 selv, og fått tilbake hele 55 000 på skatten. I tillegg kommer rentene på innskuddene dine, og renter på rentene på toppen av dette.

Hvor høy er renten på BSU?

Medlemsfordeler på BSU:

LOfavør rente 5,00 %, vanlig rente 4,75 %

Kan man bruke BSU til å betale ned boliglån?

En av de er at pengene du sparer på BSU-kontoen er øremerket bolig. Dette kan du bruke pengene fra BSU-kontoen til: Pengene kan brukes til egenkapital ved boligkjøp, nedbetaling av boliglån eller kjøp av byggetomt.

Er BSU en del av formue?

Benedicte Borchgrevink fra Lånekassen forklarer at BSU regnes som formue, men at de ser bort ifra renteinntektene. — For eksempel, hvis du har spart deg opp 100.000 i BSU, regnes dette som en del av formuen din. Men hvis du har tjent 3.000 kroner i renter på sparingen, så regnes ikke de 3.000 som inntekt, sier hun.

Kan man legge inn mer enn 25000 på BSU?

Du kan spare inntil 27 500 kroner årlig i boligsparing for ungdom. Du kan totalt spare 300 000 kroner på kontoen. Du kan spare til og med det året du fyller 33 år. Du får skattefradrag på 10 prosent av årlig innbetalt sparebeløp på BSU.

Hva skjer med BSU når man dør?

BSU-kontrakten anses bortfalt ved skattepliktigs død, hvilket innebærer at kontrakten ikke anses brutt. Dette innebærer at tidligere skattefradrag for utført sparing blir endelige og at investeringsforpliktelsene for det akkumulerte sparebeløpet bortfaller.

Kan man bruke BSU på møbler?

Hei! BSU kan bare brukes til kjøp av bolig og ikke til møbler. Hvis du tar ut penger fra BSU-kontoen må du tilbakebetale skattefradraget du har fått. Dersom du tar ut penger du har spart i tidligere år bryter du kontrakten og mister muligheten til å spare i BSU i framtiden.

Kan man spare mer enn 27500 på BSU?

BSU-regler fra 2023 – oppsummert:

Du kan ikke spare mer enn 27 500 kroner i året. Du kan spare opptil 300 000 kroner totalt. Maksbeløpet for skattefradrag er 2 750 kroner per år. Skattefradrag forutsetter at du ikke eier boilg per 31.12 i inntektsåret.

Hva kan BSU ikke brukes til?

Du kan ikke bruke BSU-pengene til å kjøpe en pendlerbolig til deg selv eller en bolig for utleie. Kravet er at boligen du kjøper for sparepengene fra BSU skal gå til en bolig du faktisk bor i – der du er skattemessig bosatt.

Kan man overføre penger fra BSU til brukskonto?

Tar du ut midler spart i BSU og bruker dem til annet enn godkjent formål, regnes det som et kontraktsbrudd og BSU-avtalen din opphører. Banken kan da avslutte BSU-kontoen din og overføre resterende saldo til brukskonto.

Leave a Comment