Hvilken bank har best rente på høyrentekonto?

Med en effektiv rente på 3,10 prosent, er det Mybank som nå gir deg markedets beste rente på sparekontoen. I Høyrentekonto Pluss fra Santander Consumer Bank får du 3,10 prosent rente, men det forutsetter 31 dager løpende bindingstid.

Hvordan fungerer høyrentekonto?

En høyrentekonto er enkelt fortalt en sparekonto som har høyere rente enn brukskontoen eller lønnskontoen din. Siden kontoen tilbyr en høy rente, er dette det perfekte stedet å plassere penger du ikke planlegger å bruke med det første.

Hva er beste sparekonto?

Beste fastrentekonto for sparing i 1 år januar 2023

LES OGSÅ  Hva er egenkapitalens rentabilitet?

Av 109 fastrentekontoer så gir Nordax Bank deg den beste sparerenten med varihet på 1 år. F. eks med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 20 099 kroner etter at bindingstiden på 1 år er over.

Hvilken bank har best rente på høyrentekonto? – Related Questions

Hvilken bank gir høyest sparerente?

Beste innskuddsrente for 100.000 kroner:
# Bank Innskuddsrente
1 Santander Consumer Bank AS 3,30
2 INSTABANK ASA 3,27
3 Lea Bank ASA 3,25
4 Aurskog Sparebank 3,25

1 more row

Hvor mye rente på høyrentekonto?

Kontoer med oppsigelse
Bank Rente Navn
Santander Consumer Bank 3,35% Høyrentekonto Pluss 31 d
Lea Bank 3,30% EasySpar Pluss
Orkla Sparebank 3,30% Plasseringskonto 1 mnd oppsigelse
Selbu Sparebank 3,25% Sparing 3 mnd oppsigelse

Hvor mye penger er det vanlig å ha på sparekonto?

SSB-statistikken viser dessuten kjønnsforskjeller: Menn har totalt sett et snitt på 291 300 kroner i banken – over 40 000 kroner mer enn kvinner, som i snitt har bankinnskudd på 249 900 kroner.

Hvor mye penger har nordmenn på sparekonto?

Ifølge tallene fra SSB sparer også nordmenn knepent mest i banken. Mens nordmannen har 235 000 kroner i bankinnskudd, har svensken og dansken henholdsvis i snitt 181 000 og 230 000 kroner på konto.

Kan man ha sparekonto i flere banker?

Du kan ha konto i så mange banker du vil. Det er enkelt å overføre penger mellom banker. Dersom du har brukskonto i flere banker må du regne med å måtte betale årsgebyr til alle, men brukskonto i en bank og sparekonto i en annen bank fungerer fint.

Hva er forskjellen på en sparekonto og en brukskonto?

Den største forskjellen på brukskonto og sparekonto er at brukskontoen er for å a ha tilgang til penger i dagliglivet, og sparekontoen er for å spare til fremtiden. Brukskontoen er for daglige transaksjoner, og du har tilgang til pengene når du trenger det.

LES OGSÅ  Hvordan regner man ut stillingsenergi?

Kan jeg ta ut penger fra sparekonto?

Dersom du har nettbank kan du overføre penger fra sparekontoen din til brukskontoen. Dette skjer umiddelbart. Dersom du ikke har nettbank må du henvende deg i banken og be banken overføre penger til brukskontoen din. Alternativt kan du ta ut kontanter.

Kan man betale med sparekonto?

Nei, du kan ikke betale regninger fra sparekonto, men du kan enkelt overføre penger fra sparekonto til en brukskonto og betale regninger derfra.

Kan man ha så mange sparekontoer man vil?

Du kan lage så mange kontoer du vil, og du kan gi de navn du kan skille de fra hverandre. Du har sikkert andre kontoer du vil ha, men her har vi listet opp noen forslag til deg. Regningskonto – finn ut hvor mye du betaler i faste utgifter hver måned og sett over beløpet straks du har fått lønn.

Hvilke kontoer burde man ha?

Et godt system i egen nettbank gjør det enkelt å holde oversikt over eget forbruk. Her er kontoene du bør sørge for å ha på plass!

Hun anbefaler følgende kontofordeling:

  • Hver sin brukskonto.
  • Felles regningskonto.
  • Felles matkonto.
  • Felles sparekonto.
  • Hver sin sparekonto.
  • Hver sin regningskonto.

Hvor mye bør en ha på buffer konto?

Å ha en solid buffer gir god økonomisk trygghet og kan være godt å ha når det dukker opp uforutsette utgifter, også når lånerenten øker. To til tre månedslønner. Det er anbefalingen banksjef Lars Johannessen i Landkreditt gir til kunder som spør hvor mye penger de bør ha på konto.

Hva er renten på høyrentekonto i Nordea?

Sparing uten bindingstid eller risiko

LES OGSÅ  Kan man bli rik på aksjer?

Rentesatsene gjelder for hele beløpet fra første krone. Ved alle beløp inntil kr 99.999 er renten 1,75 % p.a. Fra kr 100.000 til kr 499.999 er renten 1,75 % p.a. Fra kr 500.000 til kr 1.999.999 er renten 2,25 % p.a. Fra kr 2.000.000 og over er renten 2,25 % p.a.

Hvor mye renter på sparekonto Nordea?

Gjeldende rente

2,70 % p.a. 2,45 % p.a. Du får 12 frie uttak per kalenderår. Ved uttak utover de frie uttakene belastes du med et uttaksgebyr på kr 250,00 per uttak (gebyrfritt for Premium-kunder).

Leave a Comment