Hvilken bank har høyest rente på høyrentekonto?

Med en effektiv rente på 3,10 prosent, er det Mybank som nå gir deg markedets beste rente på sparekontoen. I Høyrentekonto Pluss fra Santander Consumer Bank får du 3,10 prosent rente, men det forutsetter 31 dager løpende bindingstid.

Hvor mye rente på høyrentekonto?

Kontoer med oppsigelse
Bank Rente Navn
Santander Consumer Bank 3,35% Høyrentekonto Pluss 31 d
Lea Bank 3,30% EasySpar Pluss
Orkla Sparebank 3,30% Plasseringskonto 1 mnd oppsigelse
Selbu Sparebank 3,25% Sparing 3 mnd oppsigelse

Hva er beste sparekonto?

Beste fastrentekonto for sparing i 1 år januar 2023

Av 109 fastrentekontoer så gir Nordax Bank deg den beste sparerenten med varihet på 1 år. F. eks med et innskudd på 500 000 kroner så gir dette en avkastning på 20 099 kroner etter at bindingstiden på 1 år er over.

LES OGSÅ  Hvordan finne ut hva boligen ble solgt for?

Hvilken bank har høyest rente på høyrentekonto? – Related Questions

Hva er innskuddsrenten i DNB?

Rente på Sparekonto Pluss

Renten på kontoen avhenger av hvor mye penger du har spart opp. Innskudd på inntil 500 000 kroner gir en rente på 1,35 % per år. Innskudd på mellom 500 000 og 2 millioner kroner gir en rente på 2,75 % per år for hele sparebeløpet på kontoen.

Hva er innskuddsrenten i Sparebank 1?

Rente og vilkår
  • Beløp over kr 500 000: 1,30 % fra 31.01.2023. 1,15 % per idag.
  • 1,00 % for beløp inntil 500 000,- 1,15 % fra 31.01.2023.
  • Bedre rente fra dine første kroner.
  • Ta ut penger når det passer deg.

Hvor mye penger er det vanlig å ha på sparekonto?

SSB-statistikken viser dessuten kjønnsforskjeller: Menn har totalt sett et snitt på 291 300 kroner i banken – over 40 000 kroner mer enn kvinner, som i snitt har bankinnskudd på 249 900 kroner.

Hvor mye får man i renter på sparekonto?

Det regnes rente for hver dag, dvs. 2% rente av det som står på kontoen delt på 365 dager i et år. Rentebeløpet tilføres kontoen den første januar hvert år. Dersom hele beløpet på kontoen har stått inne et halvt år får du utbetalt halvparten av 2% av innestående beløp den 1.

Hvor mye penger har nordmenn på sparekonto?

Ifølge tallene fra SSB sparer også nordmenn knepent mest i banken. Mens nordmannen har 235 000 kroner i bankinnskudd, har svensken og dansken henholdsvis i snitt 181 000 og 230 000 kroner på konto.

Kan man ha sparekonto i flere banker?

Du kan ha konto i så mange banker du vil. Det er enkelt å overføre penger mellom banker. Dersom du har brukskonto i flere banker må du regne med å måtte betale årsgebyr til alle, men brukskonto i en bank og sparekonto i en annen bank fungerer fint.

LES OGSÅ  Hvor kjøper jeg krypto?

Hvor mange kontoer er det lurt å ha?

Forbrukerøkonom Linda Tofteng Eliassen anbefaler å sette opp flere kontoer i nettbanken. – Det gir en solid oversikt, og en rettferdig fordeling dersom man er flere som deler på utgiftene, sier hun.

Er det lurt å ha to banker?

Ja – det er helt greit å ha BSU-konto i en bank og andre konti i en annen bank, selv om bankene ønsker at du skal samle alle kontiene dine sin bank.

Hvor bør jeg sette pengene mine?

Dersom du vet at du vil trenge pengene de nærmeste tre årene, er det lurt å ha sparepengene på konto hvor renten er forutsigbar. Dersom du sparer for lengre frem i tid, bør du imidlertid sette pengene dine i fond hvor du får mulighet til å ta del i avkastningen i aksje- og rentemarkedene.

Er pengene trygge i banken?

Alle som har satt inn pengene sine i norske banker er beskyttet av Bankenes sikringsfond. Fondet sikrer alle innskudd i over 130 norske banker med inntil to millioner kroner. Skulle en bank gå konkurs vil fondet sørge for at nordmenns sparepenger er trygge.

Hvor mye penger bør man ha i banken?

Generelt anbefaler vi at du har en buffer tilsvarende to måneders lønn etter skatt på bufferkonto, men det varierer fra person til person. Har du høy inntekt og lave utgifter, er kanskje ikke behovet for bufferkonto like stort, og kanskje holder det med én månedslønn.

Hvilken fond er best 2022?

Topp 10 fond hittil i 2022

Hvor lenge bør man ha penger i fond?

Fondssparing i aksjefond er en langsiktig spareform som passer ypperlig når du skal ha pengene stående i minst fem år. Fond er for eksempel perfekt for sparing til barna gjennom oppveksten, eller til pensjonstilværelsen. – Sparer du i over fem år vil sparingen være rimelig trygg, selv om det er i aksjefond.

Leave a Comment