Hvilken dag var julaften 2020?

Når markeres Julaften andre år?
Årstall Ukedag Dato
2020 tor 24. des
2021 fre 24. des
2022 lør 24. des
2023 søn 24. des

Når begynner Askepott på julaften 2020?

Julaften: 11.00 – Tre nøtter til askepott (NRK1) 12:25 – Reisen til julestjernen (gammel versjon på NRK1, ny versjon samtidig på NRK Super)

Hvordan fri på julaften?

Julaften er en ordinær arbeidsdag. Det vil si at man i utgangspunktet ikke har krav på fri. Rett til fri på julaften kan derimot følge av tariffavtale, lokal særavtale, arbeidsavtale eller etablert praksis i bedriften. Uten slik avtale må fri på julaften eventuelt tas ut som feriedag.

Hvor gammel er julaften?

Kristningen av julefeiringen skjedde først og fremst gjennom de nye lovene som fulgte etter rikssamlingen og kirkens vekst i middelalderen. Håkon «den gode» påbød på 900-tallet at landet skulle feire jul den 25. desember, samtidig med at den kristne høytiden ble feiret over hele Europa.

Når begynner helligdag julaften?

Verken julaften eller nyttårsaften er helligdager. Men for julaften gjelder likevel spesielle regler. Etter arbeidsmiljøloven skal det være arbeidsfri på julaften fra 15.00 til 22.00 dagen før neste virkedag. I tillegg gjelder også den vanlige regelen om at skal det være arbeidsfri fra 18.00 dag før helligdag.

Når begynner Askepott?

Tre nøtter til Askepott (2021)
Tre nøtter til Askepott
Premiere(r) 12. november 2021, 15. september 2022 (Ungarn)
Utmerkelser Amandaprisen for beste barne- og ungdomsfilm (2022)
Eksterne lenker
IMDb Offisielt nettsted

Er det fri 24. desember?

Arbeid på julaften

Julaften er en arbeidsdag og man har i utgangspunktet ikke krav på fri denne dagen. Dersom man ikke arbeider julaften, skal denne som utgangspunkt tas ut som en vanlig feriedag. Arbeidsmiljøloven § 10-10 gir imidlertid rett til fri etter klokken 15 på julaften.

Når kommer den nye Askepott?

I fjor fikk filmen nærmere 800.000 seere og vant julaften. Den nye versjonen med Cengiz Al og Astrid Smeplass har kinopremiere 12. november. Til VG bekrefter pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, at de har sikret seg rettighetene til nyinnspillingen.

Hvor er 3 nøtter til Askepott filmet?

Mange scener i den nye filmen “Tre nøtter til Askepott” som hadde premiere i november 2021, ble spilt inn på Maihaugen. Hele åtte ulike plasser ble brukt. Gården der Askepott og stemoren bor er filmet på Bjørnstad. Herfra er det mye utendørs filming, mens scenene innendørs er fra Andersstua og Nystua.

Hvor ligger slottet i Tre nøtter til Askepott Norge?

Filmen er hovedsakelig innspilt i Studio Babelsberg utenfor Berlin, men utendørsscenene er filmet ved Schloss Moritzburg. I Norge er filmen med norsk tale av Knut Risan. Filmen har blitt vist på NRK flere ganger mellom 1975 og 1994, og hver julaften siden 1996.

Hvilket land kommer Askepott fra?

Historien om Askepott er et gammelt eventyr som finnes i utallige varianter. En versjon kan spores tilbake til Kina på 800-tallet, andre versjoner dukket opp i Europa på 1600-tallet. Og så har vi kjente kjære filmfavoritter som den animerte Disney-klassikeren fra 1950 og julefavoritten Tre nøtter til Askepott.

Hvem spiller stemmen i Tre nøtter til Askepott?

Skuespilleren Knut Risan er selve lyden av jul. Han har fortellerstemmen i «Tre nøtter til Askepott», var blomsterhandler Rosengren i «Jul i Skomakergata» og spiller selveste kongen i «Reisen til Julestjernen». Hans behagelige stemme setter voksne som barn rett i en perfekt julestemning.

Når er Tre nøtter til Askepott på tv?

12. november 2021 (Norge)
Tre nøtter til Askepott / Lanseringsdato

Hva heter hesten til Askepott?

Alt Askepott har att sjølv er hesten Jurášek, hunden Kasperle og eit smykkeskrin vakta av ugla Rozárka.

Hva er navnet til Askepott?

Askepott/Rollefigurer

Hva er Cinderella?

Cinderella er det engelske navnet på Askepott; jamfør fransk Cendrillon.

Hvor bor Askepott?

Askepott-filmen var et tsjekkisk-østtysk samarbeidsprosjekt da den ble laget i 1973. Godset der Askepott bodde med sin stemor og stesøster, ligger på den tsjekkiske siden av grensen, mens slottet er her i Tyskland. Filmen hadde noen av datidens største tsjekkiske og østtyske skuespillere i hovedrollene.

Leave a Comment