Hvilken er den beste reiseforsikringen?

Frende får terningkast seks av Norsk Familieøkonomi i sin store test av reiseforsikring i 2022. Testerne fremhever Frendes gode dekninger på uhell, forsinket bagasje, tapte utflukter og arrangement. Det nevnes også gode dekninger for død og invaliditet.

Hva dekker helårs reiseforsikring?

Blir du akutt og uventet syk, eller utsatt for en ulykke på reise, dekker forsikringen behandlingsutgifter, legebesøk, og sykehusopphold uten beløpsgrense. Forsikringen dekker også forhåndsgodkjent hjemtransport fra utlandet, uten sumbegrensning eller egenandel. Du kan også få kompensasjon for tapte feriedager.

Hvilken er den beste reiseforsikringen? – Related Questions

Hvor lenge før må man kjøpe reiseforsikring?

Alle reiseforsikringer må kjøpes før reisen starter. Ønsker du at reiseforsikringen også skal gjelde for eventuell avbestilling av reisen, må reiseforsikringen kjøpes samme dag som du bestiller reisen, eller senest ved innbetaling av depositum.

Kan jeg reise uten reiseforsikring?

Du anbefales å ha gyldig reiseforsikring når du skal ut på tur utenfor Norge, men gså på reiser innenlands kan det være godt å ha den ekstra sikkerheten. Blir du syk i utlandet og må på sykehus eller fraktes hjem med ambulansefly, kan det bli svært dyrt uten reiseforsikring.

Hvor mye koster reiseforsikring i måneden?

Pris (før rabatter) på en helårs reiseforsikring koster fra ca 100 kroner i måneden og oppover. Prisen er avhengig av om du kun skal forsikre deg selv eller hele familien, reisenes varighet, rabatter osv.

Hvor mye er egenandel på reiseforsikring?

Det er som hovedregel ingen egenandel ved bruk av helårs reiseforsikring, mens for reiseforsikringen i kredittkortet er egenandelen 500 kroner for reisegods og behandling etter ulykke. Husk at det også kan være aldersfradrag, makserstatning eller andre begrensninger.

Er reiseforsikring inkludert i LO?

Er du medlem i et LO-forbund gir fordelsprogrammet LOfavør deg en av markedets beste reiseforsikringer til medlemspris. Husk at du må kjøpe reiseforsikring før du bestiller reisen, for å ha en gyldig avbestillingsforsikring. Ingen egenandel. Avbestillingsforsikring er inkludert i reiseforsikringen.

Hvilken reiseforsikring dekker Corona?

Koronasyk på reise

Forutsatt at reisemålet ikke hadde reiseråd pga korona ved innreise, gjelder forsikringen som ved annen sykdom. Den dekker utgifter til behandling, forlenget opphold og ny hjemreise. Du kan også ha rett til feriekompensasjon for de dagene du var syk.

LES OGSÅ  Hva er forskjellen på DAB og FM?

Kan man kjøpe reiseforsikring etter bestilt reise?

Nei, du kan ikke kjøpe reiseforsikring som gjelder for den aktuelle reisen hvis reisen allerede har startet. Det er derfor viktig å huske at reiseforsikringen må kjøpes før avreise.

Hva slags sykdom dekker reiseforsikring?

En reiseforsikring dekker nemlig bare sykdom som skjer akutt og uventet – ikke sykdom som var kjent eller som var under behandling før reisen.

Hva dekker reiseforsikring ved flystreik?

Reiseforsikringen dekker ikke overnatting, avbestilling, transport, forsinkelser eller andre utgifter knyttet til streik. Hvis det er streik i flyselskapet ditt, kan flyvninger enten bli innstilt eller forsinket.

Hva har man krav på flystreik?

Du har krav på mat og drikke ved forsinkelser på to timer innenlands eller tre-fire timer på utenlandsflyging avhengig av reiselengde, eller ved kansellering. Du kan også ha krav på overnatting og videretransport. Vi anbefaler at du sjekker Forbrukerrådets flykalkulator, som viser hva du har krav på.

Hva har man krav på når fly er kansellert?

Hvis flyet blir innstilt skal flyselskapet tilby deg tre alternativer: refusjon, ombooking så snart som mulig, eller ombooking på et senere tidspunkt.

Hva har vi krav på ved flystreik?

Du er berettiget til kompensasjon fra flyselskapet på opptil €600 hvis du er mer enn tre timer forsinket ved ankomst til din endelige destinasjon på grunn av strek blant selskapets flypersonell. Kompensasjonsbeløpet avhenger av distansen på flyreisen din og varigheten av forsinkelsen.

Hvilket flyselskap streiker ikke?

Flyselskapene bruker teknikere som er organisert av Norsk Flytekniker Organisasjon (NFO), som streiker for høyere lønn. Totalt finnes det drøyt 400 flyteknikere i Norge. Det ferske flyselskapet Flyr, som hadde første avgang for et år siden, er ikke rammet av flystreiken.

LES OGSÅ  Hvilke telys er best?

Hvor lenge varer SAS flystreik?

Oppsummert. Etter 15 dagar med pilotstreik kom SAS og pilotane til semje 19. juli. Streiken har kosta SAS 100-130 millionar svenske kroner per dag.

Hva skjer hvis det blir flystreik?

Passasjerene har krav på mat og drikke, eller overnattingsmuligheter med transport, hvis forsinkelsen på reiseruten blir over to timer eller avgangen blir kansellert. På lengre reiser vil flyselskapet først måtte tilby dette overfor passasjerene ved forsinkelser over tre eller fire timer avhengig av reisens lengde.

Hva har man krav på SAS?

I tillegg til overnatting har du rett på dekning av nøkterne utgifter til mat og drikke mens du venter på at flyet hjem skal komme på vingene. I tillegg til refusjon eller ombooking vil passasjerer som får flyturen innstilt eller mer enn tre timer forsinket, ha krav på en standardisert økonomisk erstatning.

Leave a Comment