Hvilken hudpleie bør jeg velge?

Hvis du vet hva du ønsker at hudpleien skal gjøre for huden din, og hvilken hudtype du har, bør du velge serie ut fra preferanser og smak. Det finnes mange forskjellige hudpleieprodukter, så hvis du er usikker bør du i det minste velge produkter som renser huden og tilfører fukt.

Er hudpleie nødvendig?

Hudlege Tore Morken ved Bergen Hudlegeklinikk er enig:- De aller fleste mennesker trenger minimalt med hudpleie, og kaster bort pengene sine, sier han. Når en krem føles behagelig på huden, mener han det i de fleste tilfeller er snakk om velvære og ikke en objektiv effekt.

LES OGSÅ  Hva er best av dagslinser og månedslinser?

Hvor ofte bør man ta hudpleie?

Alle burde absolutt unne seg en hudpleie 1-4 ganger i året. Og flere kommer hver 6-8 uke. Den sikreste måten å skaffe seg de rette produktene på er at huden blir nøye vurdert under en ansiktsbehandling.

Hvilken hudpleie bør jeg velge? – Related Questions

Skal man ta serum eller fuktighetskrem først?

Er du i tvil om rekkefølgen på krem, serum, tonic eller booster så legg på det mest tyntflytende (tonic) først, så booster (tyntflytende), serum (litt mer tykkelse) og avslutt med ansiktskrem (tykkeste konsistens).

Hva skal først av serum og fuktighetskrem?

Ansiktsolje skal påføres etter serum og før fuktighetskrem. Essens (som er nesten like tynn som en toner, men med enda mer pleiende og fuktighetsgivende egenskaper) skal påføres før serum.

Hvor ofte bør man rense huden?

De fleste vet hvor viktig det er å rense huden morgen og kveld, men få vet at man burede rense huden to ganger både morgen og kveld, såkalt dobbeltrens. Etter en vanlig rens etterlates nemlig rester av oljebasert makeup, solkrem, forurensning og talg på huden som må fjernes før du påfører krem og sminke.

Hvor mange ganger skal man rense huden?

Noen mener kun på kvelden, andre morgen og kveld. Olaussen mener at all hud kan renses på kvelden, og en fet hudtilstand bør renses både morgen og kveld. – En tørr hudtilstand bør derimot renses kun på kvelden da den kan bli enda tørrere om den renses to ganger per dag.

Hvor ofte skal man bruke ansiktsrens?

Bruk ansiktsrens minst en gang om dagen

LES OGSÅ  Hvilke VR briller er best?

Noe av det fordamper i løpet av dagen eller blir liggende igjen på hodeputen om natten, men det meste blir værende på huden. Hvor det gjør stor skade. Derfor skal du bruke ansiktsrens minst en gang om dagen.

Hvor ofte skal man ta på fuktighetskrem?

Fuktighetskrem kan du smøre deg med så ofte som du syns det er nødvendig, gjerne flere ganger om dagen. Et godt tips er å oppbevare fuktighetskremen i kjøleskapet. Kald krem lindrer kløe.

Hva er forskjell på toner og serum?

En toner er gjerne tynnere i konsistensen og inneholder ikke cellefornyende ingredienser. Den balanserer hudens pH-verdi og forbereder huden på at de neste stegene, som essensen, serumet og fuktighetskremen, skal trekke ordentlig inn.

Skal serum påføres før eller etter ansiktskrem?

Serum brukes alltid etter rens og toner, men før fuktighetsgivende dag- eller nattkrem. Dersom du bruker flere ulike serum bør de påføres etter prinsippet ”lettest konsistens nærmest huden”, altså at et oljeserum alltid påføres etter et vannbasert serum.

Blir huden verre før den blir bedre?

Det er alltid en innkjøringsfase på bruk av hudpleieprodukter og det kan bli verre før det blir bedre, men hvis huden får større og mer utbrudd, bør det vurderes å gjøre endringer innen det har gått 3-6 uker.

Hvilken frukt er bra for huden?

Et høyt inntak av vitamin C-rike matvarer kan redusere rynkedannelse og tørrhet (ref. Am J Clin Nutr 2007). Tips: Spis vitamin-C rik frukt, bær og grønnsaker som solbær, kiwi, appelsin, grapefrukt, spinat og brokkoli.

Kan man bruke salisylsyre hver dag?

Salisylsyre er spesielt effektivt mot uren hud da oppløsningen trenger ned i talgkjertlene. Dette bidrar til å redusere overflødig talg. Salisylsyre har også gunstig effekt mot solpåvirket hud. Hjemmeprodukter inneholder salisylsyre i konsentrasjon 2-5 % som kan brukes 1-2 ganger daglig.

Hva er forskjellen på AHA og BHA?

AHA står for Alpha Hydroxy Acid og BHA står for Beta Hydroxy Acid. Disse syrene blir også kalt fruktsyrer. Det er fordi mange av de mest brukte syrene kommer fra frukt og andre planter. Forskjellen er at AHA er vannløselige, mens BHA er fettløselig.

Kan man bruke retinol og hyaluronsyre sammen?

Hyaluronsyre passer ekstra godt sammen med uttørrende produkter som retinol eller syrer, ettersom det øker fuktnivået i huden. Det samme gjelder ulike oljer. Disse skal påføres helt i slutten av rutinen din, og legger seg over alle produktene du allerede har smurt inn fjeset med.

Hva hjelper The Ordinary mot?

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution eksfolierer huden ved hjelp av AHA og BHA, og hjelper til med å bekjempe kviser, rense porer samt lysne og jevne ut hudtonen. Forbedrer i tillegg hudteksturen og reduserer synligheten av fine linjer ved kontinuerlig bruk.

Kan man bruke vitamin C og Niacinamide sammen?

NIACINAMIDE + VITAMIN C

Miksen av niacinamid med Cvitamin forvandler det til Niacin, et stoff som kan ha midlertidig rødme og prikker i mennesker med inflammatorisk akne eller erytem. Så, ja, hvis du har inflammatorisk akne eller erytem, vil du ikke bruke disse to sammen.

Leave a Comment