Hvilken sykkelhjelm skal jeg velge?

Husk at en sykkelhjelm har liten effekt hvis den sitter feil. Pass på at den dekker pannen, issen, bakhodet og tinningen, og at den sitter skikkelig under haken. Hjelmen skal sitte behagelig og fast på hodet, og skal bare kunne skyves noen få cm fram og tilbake.

Hvordan virker en hjelm?

En hjelm forhindrer ikke at man faller av sykkelen, men den kan gjøre skadeomfanget mye mindre. Sykkelhjelmen fungerer litt som en støtdemper for hodet, og reduserer trykket hodet blir utsatt for ved støt. Når hjelmen utsettes for et støt vil denne kraften spre seg utover hjelmens overflate.

Hvilken sykkelhjelm skal jeg velge? – Related Questions

Hvor lang levetid har en hjelm?

Hjelm er ferskvare. Flere faktorer kan bidra til å senke levetiden til en vernehjelm. Generelt sett bør den byttes ut to til fem år etter produksjonsdato.

Hvordan velge hjelm?

Sykkelhjelmen må ha riktig størrelse og sitte korrekt på hodet, ellers vil den ikke beskytte optimalt. Husk alltid at hjelmen skal dekke panne, bakhode og tinninger, og den skal være plassert vannrett på hodet. Den skal også sitte så fast at den ikke kan skli rundt på hodet.

Hva er hjelm lagd av?

Hjelmen var opprinnelig av tre eller lær, senere av metall. Nå lages hjelmer for spesielle formål også av plast, glassfiber, aluminium med mer. Etter hvert som huggvåpnene ble fortrengt av skytevåpen, gikk hjelmen mer og mer av bruk, men den ble mange steder beholdt som pryd og av hensyn til uniformstradisjonen.

Kan man få bot for å ikke bruke hjelm?

Hvis du blir tatt i å kjøre moped uten hjelm vil du høyst sannsynlig kr 1500 i gebyr. Forskjellen på gebyr og bot er at gebyr ikke regnes som straff, slik at det for eksempel ikke vil fremgå av noen politiattest.

Hva betyr fargen på hjelm?

Rød farge er for brannmenn andre ansatte med nødutdannelse bruker ofte rød hjelm. Blå farge er elektrikerne eller fagarbeidere som snekkere og midlertidige arbeidere. Hvit farge er ingeniører, ledere, veiledere, arkitekter. Gul farge er arbeiderne, jordflyttere eller tungtarbeidere som jobber på byggeplasser.

LES OGSÅ  Hvilken elektriske tannbørste er best?

Kan man kjøre uten hjelm?

Det er ikke lovpålagt å bruke hjelm når du kjører en sykkel eller el-sykkel. Ved motorsykkel og moped er det pålagt å bruke hjelm, både som sjåfør og passasjer. Dette skal være en EU-godkjent hjelm. Det at du kjører på en parkeringsplass endrer ikke dette.

Hva er godkjent hjelm?

Alle hjelmer som selges gjennom sertifiserte MC-forhandlere skal være godkjente. Sjekk at E-merket er sydd fast på hjelmens innside. Merk deg at alle – både barn og voksne – enten de er passasjer eller kjører motorsykkel, scooter eller moped, skal ha en slik godkjenninghjelmen.

Er det påbudt med Slalomhjelm?

Voksne er ikke påbudt å bruke hjelm, men undersøkelser viser at hjelmbruk reduserer eller forhindrer svært mange hodeskader i skibakken, så bruk av hjelm anbefales for alle som har tenkt seg en tur i alpinbakken.

Skal hjelm av ved ulykke?

Du har kanskje hørt at du ikke skal ta av hjelmen i fallulykker og lignende, men dette er en utdatert myte. Ved ulykker som dette, er det viktig at den skadde får puste, og da er det forsvarlig å skånsomt ta av hjelmen.

Hvor ofte skal vernehjelm byttes?

En vernehjelm er ferskvare. Den varer ikke evig. Det er vanlig å si at sporadisk bruk av hjelmen krever at den byttes etter fem år. Ved daglig bruk bør du kjøpe en ny etter to år, brukes den under ekstreme forhold holder den i kortere tid.

Hvor stramt skal en hjelm sitte?

Hjelmen skal sitte horisontalt på hodet. Det bør være omtrent to cm fra øyenbrynene dine og forkanten på hjelmen. Remmen skal være stram nok til at hjelmen sitter godt fast, men det skal også være behagelig å ha hjelmen på.

Er det lov å kjøre med sotet visir?

Ja, du får tak i mange hjelmer som har sotet visir.

Er det påbudt med hjelm i slede?

Påbud om bruk av godkjent styrthjelm gjelder under kjøring med beltemotorsykkel, to – og trehjuls motorvogn (herunder firehjuls motorsykkel), sidevogn til tohjuls motorsykkel eller i slede til beltemotorsykkel, jf. verneutstyrforskriften § 2 første ledd.

Hvor stort er et vanlig hode?

Der de røde linjene går er normalnivåene. Altså mellom ca 54 cm og 59 er gjennomsnittlig.

Hvordan tømme hode?

En god idé for å tømme tankene før du legger deg er å skrive ned hva du er nødt til å gjøre neste dag eller i løpet av uken. Når du skriver ned ideene som er “fanget” i hodet ditt kan hjernen slappe av. En annen god vane er å ha en dagbok eller en agenda hvor du kan skrive ned alle tankene dine.

Leave a Comment