Hvilken turjakke skal jeg velge?

Her er de viktigste egenskapene du skal lete etter i en turjakke:
  1. Vindbeskyttelse.
  2. Høy vannsøyle (avgjør hvor mye vann den tåler)
  3. Isolasjonsevne (hvis du vil ha noe som varmer)
  4. Pusteevne.
  5. Ventilasjon.
  6. Hette og lommer.
  7. Justeringsmuligheter (som snøring i livet og midje)

Hva er forskjell på 2 og 3 lags jakke?

En 3lags skalljakke, eller bukse for den del, består av tre lag. Ytterstoff, membran og innerstoff, som beskytter membranen. Disse er laminert sammen og oppleves som ETT stoff. I en 2lags skalljakke er membran og ytterstoff laminert sammen til ett stoff.

Hva er bra vannsøyle på jakke?

En jakke med 5000–8000 mm vannsøyle er god nok hvis du skal være ute en liten stund i regn og snø. Hvis du skal være ute hele dagen eller enda lengre, og dessuten utsette plagget for påkjenninger fra f. eks en ryggsekk, må du komme opp mellom 10 000 og 20 000 i vannsøyle.

LES OGSÅ  Er LED lys lovlig i bil?

Hvilken turjakke skal jeg velge? – Related Questions

Er 15000 mm vanntett?

10000 regnes for å være svært vanntett og er du ute i kraftig regn må vannsøylen være minimum dette for å holde deg tørr. 15000 er minimum for lengre opphold ute med kraftig nedbør og krevende bruk (for eksempel at du sitter på regntøyet, det krever mye av stoffet i forhold til vanntetthet).

Er vannsøyle 10000 bra?

Vannsøyle over 5000 mm: Beskytter mot kraftig regn. Vannsøyle over 8000 mm: Tåler både kraftig regn, men også å sitte på vått underlag. Vannsøyle over 10000 mm: For ekstreme forhold. Beskytter under aktivitet, i våte omgivelser og kraftig regn, hele dagen.

Er 8000 vannsøyle bra?

Vannsøylen på PU-regntøy ligger vanligvis på 3000-8000 mm. Et PU-regntøy på 8000 vil være helt vanntett, dersom regntøyet har teipede sømmer og innsnevring på arm og ben. Regntøy som er laget av pustende tekstiler, må derimot ha langt høyere vannsøyle for at det skal være tett.

Hvor høy vannsøyle er vanntett?

En vannsøyle på over 3000mm regnes normalt som vanntett. Dette varierer også mellom hvilke typer produkter det gjelder. En jakke vil ikke regnes som vanntett før den har en vannsøyle på 10 000mm, mens et telt vil kunne holde vannet ute med en vannsøyle på kun 1500mm.

Hva betyr vanntett 10k?

Vannsøylen, målt i millimeter (mm), er et mål på hvor vanntett et stoff er. I tilfellet 10k eller 10,000 mm stoff, hvis du legger en sylinder med indre dimensjoner på 1 “x 1” over et stykke nevnte stoff, kan du fylle det med vann til en høyde på 10 000 mm (10m) før vannet vil begynne å lekke gjennom.

LES OGSÅ  Hva er det beste pinnekjøttet i år?

Hvilken vannsøyle bør regntøy ha?

Mange opererer med 5.000 i vannsøyle for at plagget skal anses som “vanntett”. Alt Stormbergs regntøy har en vannsøyle over dette nivået. Det er også fint å være obs på at regntøy som er helt tett fort kan bli klamt om du skal være i mye bevegelse.

Hvor vanntett er gore tex?

Pusteevne verdi for GORETEX® produktene er ca 15’000mm og vanntetthet er vannsøyle på hele 45’000mm.

Kan man vaske regntøy i vaskemaskin?

Dersom det ikke fjerner alle flekkene, kan du vaske det i vaskemaskinen. Ved vask av regntøy anbefales det å følge vaskeanvisningen. Ofte holder det kun å spyle regntøyet, ved behov vaskes det på 40 grader. Bruk ikke skyllemiddel eller tørketrommel på plaggene.

Hvor ofte vaske regntøy?

Hvor ofte regntøyet bør vaskes, kommer an på behov og hvor skittent det har blitt. Husk at sand og salt kan føre til at regntøyet slites raskere. Ofte vil det være nok å bare spyle regntøyet i dusjen eller hagen.

Hvordan vaske goretex jakke?

GORETEX® og dri-produkter
  1. Lukk alle glidelåser og borrelåser.
  2. Vask på 40 grader med et mildt vaskemiddel.
  3. Bruk impregneringsspray på ytterstoffet etter vask for optimal vannbestandighet (dette påvirker ikke den vanntette kvaliteten på membranen, men gjør det lettere for vann å prelle av).

Hvilket regntøy er best?

Hvilket regntøy er best? Vi har testet regntøy og kårer Gneis Turmalin Allværssett til best i test. Dette er skallklær av høy kvalitet som gir mye for pengene, og som tåler både vind og vann svært godt. Turmalin har vannsøyle 10 000 mm og holder barnet tørt selv når det plasker i vannpytter.

LES OGSÅ  Hvilken dyne er best i test?

Skal man ta ut sålene når man vasker sko?

Bruk gjerne en gammel tannbørste og litt Klar Oppvaskmiddel for å vaske skosålen. Ta ut innersålen når du setter skoene til tørk. Prøv å unngå varmekabler for å få dem tørre, og la dem i så fall ikke stå lenge på varme gulv.

Hvordan vaske sko som stinker?

Lag en 50/50 blanding av eddik og varmt vann på en sprayflaske, og dusj skoene innvendig med dette. Eddiken knerter bakterier og fjerner lukt. Etter eddikbehandlingen kan det være det lukter eddik av skoene.

Kan man bruke tannkrem til å vaske sko?

Tannkrem og tannbørste

Tannkremen inneholder ingen sterke midler som vil skade skoen, og er derfor bra å bruke. Akkurat som når du pusser tennene dine, kommer tannbørsten perfekt til de stedene som er vanskelige å nå.

Kan sko ødelegge vaskemaskin?

Joggesko og tøysko kan godt vaskes i vaskemaskin, så lenge du er klar over at du mister reklamasjonsretten din dersom du gjør det. Skoene kan også endre seg litt dersom de vaskes i maskinen. Derfor er det viktig å følge vaskeanvisningen eller høre med en skobutikk hvis du er usikker på hvordan de skal vaskes.

Kan man vaske sko med zalo?

Tørk over skoene med en våt klut for å få vekk det verste smusset. Hell litt Zalo på skitten. Skrubb godt med en tannbørste. Tørk bort såpen med en ren klut.

Leave a Comment