Hvilket merke er best på varmepumpe?

Varmepumpe test: Her er topp 7 varmepumper på markedet
# Produkt
1 Mitsubishi Kaiteki 6300 – Best i test!
2 Panasonic VZ9SKE – Premium modell med høy prislapp
3 Wilfa Svalbard Extreme – Som skapt for norske forhold
4 Toshiba Daiseikai 9S – 35 – Internasjonal testvinner med sterk motor

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Hvor mye energi dette blir i løpet av året, avhenger blant annet av været og hvordan varmepumpen brukes.

Hvilken varmepumpe støyer minst?

En væske-til-vann-varmepumpe henter energien sin fra bakken, og lager derfor ikke særlig lyd. Da disse avgir energi og varme i form av et vannbårent varmesystem, plasseres de normalt i tekniske rom – ute av syne mesteparten av tiden. Velger du derimot en luft-til-luft-varmepumpe, avgis varmen direkte i luften.

LES OGSÅ  Finnes det VR briller til Xbox?

Hvilket merke er best på varmepumpe? – Related Questions

Hvor kraftig varmepumpe trenger jeg?

Hvor kraftig varmepumpe du trenger avhenger av hvor i landet du bor, hvor stort areal du ønsker å varme opp, samt hvor godt boligen er isolert. Godt isolerte boliger trenger rundt 15 – 45 W/kvm, mens dårligere isolerte trenger ca. 65-70 W/kvm varmeeffekt.

Hvor mye koster varmepumpe med installasjon?

Standardpris for selve varmepumpen ligger på alt fra 10 000-25 000 kr. En varmepumpe vil da koste ca. 15 000-30 000 kr inkludert montering.

Hvor mye støyer en varmepumpe?

Så lite som 10 desibel kan være svært merkbart. Varmepumpen bør ikke bråke mer enn 35 desibel, særlig hvis du skal ha den utenfor huset til naboen eller du bor i tettbygde boligområder. Jo kaldere det blir, desto mer lyd lager varmepumpen. Du bør derfor velge varmepumpe med de kaldeste dagene i tankene.

Hvordan redusere støy fra varmepumpe?

Lavfrekvent støy
  1. Vri utedelen vekk fra nabohuset, noe målinger viste kunne redusere støyen 1 meter unna med 6 dBA.
  2. Støyskjerm mot utedelen.
  3. Innkledning av utedelen med støyabsorberende plater.
  4. Bytte til en pumpe med mer støysvak utedel.
  5. Isolere bedre, slik at pumpen ikke trenger å kjøre like mye.

Skal varmepumpe stå høyt eller lavt?

Plassering av innedelen

Og denne typen skal plasseres høyt. Dersom veggmodellen blir stående for lavt og du har tregulv, kan nemlig gulvet tørkes ut. Takhøyden bør derfor ikke være lavere enn 1 meter og 80 centimeter der du tenker å montere en slik modell. Det skal generelt være god avstand til tak, vegger og møbler.

Når varmepumpen bråker?

Årsaken er ofte defekte lagre i viftemotoren. Opplever du dette må du ta kontakt med forhandler for å utbedre problemet. Lyder fra innedelen kan videre skyldes mangelfull rengjøring og vedlikehold. Er det lenge siden du har rengjort innedelen kan filtrene ha gått tette og lage uønskede lyder.

LES OGSÅ  Hvilken solkrem er best for ansiktet?

Kan varmepumpe stå på om natten?

Varmepumpen må jobbe hardt for få temperaturen opp igjen på morgenen, og i tillegg er strømprisen lavere enn på dagen. Da kan det være bedre å la varmepumpen jobbe jevnt gjennom hele døgnet. Uansett hva du gjør, anbefaler vi at du lar varmepumpen stå på hele tiden.

Skal varmepumpa stå på auto eller Heat?

Sett varmepumpa i riktig driftsmodus.

Vårt råd er å sette varmepumpen i riktig driftmodus, -enten kjøling eller oppvarming for å få mest stabil temperatur. Ikke sett varmepumpenauto. – Hvis den står på auto så kan du for eksempel risikere at den begynner å kjøle hvis du fyrer i peisen.

Skal varmepumpen stå på auto?

– Driftsmodus har også en auto-funksjon som du ikke bør bruke i Norge. Pumpen bør alltid stå på oppvarming om vinteren. – Hvis den står på auto-modus med 22 grader som temperatur, og du begynner å fyre i peisen, så vil varmepumpen skru på kjølefunksjonen og jobbe for å få temperaturen ned til 22 grader.

Er det lurt å skru av og på varmepumpe?

Ikke skru av og på

Det lønner seg å ha jevn temperatur på varmepumpa. – Nye varmepumper har ofte få knapper og er enkle å bruke. Det finnes også mange avanserte funksjoner, men vi anbefaler å gjøre det enkelt ved å justere opp og ned på temperaturen, sier Gulbrandsen.

Kan varmepumpe stå på hele tiden?

La varmepumpen jobbe jevnt og trutt

Varmepumper fungerer best når de står på hele tiden og kan opprettholde en jevn temperatur i boligen. I tillegg til at dette gjør det lettere for pumpa å opprettholde et behagelig inneklima, krever pumpa mindre energi når den får jobbe jevnt og trutt.

LES OGSÅ  Hva er de beste LED lysene?

Kan man slå av varmepumpa om vinteren?

Du kan få problemer med å starte opp en pumpe som har vært ute av drift i ekstrem kulde og det fortsatt er kaldt når du skal starte opp. Dette vil variere avhengig av modell og produsent, men det generelle rådet fra bransjen er å unngå å slå av varmepumpen når det er veldig kaldt ute.

Hvor bør varmepumpa stå?

– Veggmonterte luft-til-luft varmepumper bør plasseres i det mest brukte oppholdsrommet. Oftest er dette stue eller en åpen stue- og kjøkkenløsning. Da utnytter du varmen best og får mest mulig spredning. Jo større åpne områder du har i boligen, jo bedre utnyttelse av varmepumpen vil du få.

Hvor lang levetid har en varmepumpe?

Du kan forvente at en luft-luft varmepumpe holder i 12 til 15 år. Toshiba regner 12 års levetid som standard. Dette betyr at komponentene er laget for 12 års uproblematisk drift. Imidlertid kan varmepumpen vare lenger, og i visse tilfeller vare kortere, avhengig av driftsvilkår og vedlikehold.

Blir det tørr luft med varmepumpe?

Ja, varmepumper kan fjerne noe støv og på den måten rense luften for de store partiklene, men en varmepumpe påvirker ikke luftfuktigheten på noen annen måte enn noen andre varmekilder Det at kald luft varmes opp gjør at den relative lftfuktigheten synker.

Hvor ofte bør man rengjøre varmepumpe?

Minst én gang i måneden

Jevnlig rengjøring bidrar til at du får mest mulig behagelig innetemperatur og sparte oppvarmingsutgifter for pengene, sier han. Luft-til-luft-varmepumper har ofte minst to typer filtre: Et grovfilter samler hår og vanlig støv, mens et finfilter fjerner mindre partikler, bakterier og pollen.

Leave a Comment