Hvor gammel må en være for å spare i BSU?

Hvorfor er det lønnsomt å spare i Boligsparing for ungdom BSU )?

BSU er boligsparing for deg som er under 34 år. Du får 20 % skattefradrag på pengene du setter inn hvert år, maksimalt 5.500 kroner (hvis du ikke eier egen bolig pr 31.12 i skatteåret. Dette gjelder både primær- og sekundærbolig).

Hvordan opprette BSU for barn?

Er du under 18 år må kontoen åpnes av dine foreldre/verge. Verge må sende oss en melding i nettbanken eller mobilbanken, så hjelper vi dere med å opprette BSU-kontoen. Vi anbefaler ikke å spare i BSU før barnet har egen inntekt og kan få skattefradrag for sparingen.

Hvor gammel må en være for å spare i BSU? – Related Questions

Hvordan opprette BSU under 18 år?

Er du under 18 år må kontoen åpnes av dine foreldre/verge. Verge må sende oss en melding i nettbanken eller mobilbanken, så hjelper vi dere med å opprette BSU-kontoen. Vi anbefaler ikke å spare i BSU før barnet har egen inntekt og kan få skattefradrag for sparingen.

Hva er forskjellen på BSU og BSU start?

BSU Start er en tilleggskonto for sparing til bolig, du trenger ikke å opprette vanlig BSU hos oss. Det ligger ingen skattefordeler i produktet slik det gjør i BSU. Du kan maks spare 25.000 kr i året, totalt 400.000 kr før fylte 34 år. Sparebeløpet kommer i tillegg til de 300 000 kronene det er mulig å spare i vanlig

Kan foreldre sette inn penger på BSU?

BSU Start er en sparekonto for barn, ungdom og unge voksne mellom 0-34 år. Det er kun foreldre/verger eller kunden selv som kan opprette produktet i barnets navn* Penger spart i BSU Start er forbeholdt boligformål.

Hvordan sprette BSU konto?

For å avslutte BSU-kontoen må du fortelle oss hva BSU-pengene skal brukes til, og kontonummer eller lånenummeret som pengene skal overføres til. Husk at når du starter å bruke BSU-pengene er det ikke lenger lov å spare videre, og du kan heller ikke åpne ny BSU-konto.

Kan jeg bruke deler av BSU?

Benytter du BSU-sparingen din til et annet formål bryter du reglene for BSU-sparing. Da må du tilbakebetale den tidligere skattefordelen du har fått gjennom et tillegg på skatten det året du tar ut BSU-midlene. Du får beholde skattefradraget for den delen av BSU-sparingen som faktisk er benyttet til boligformål.

Kan man bruke BSU til å kjøpe seg inn i bolig?

Nei, du må ikke bruke BSU-kontoen når du skal kjøpe bolig. Om du bruker penger fra BSUen din til å kjøpe bolig er opp til deg selv og din økonomi. Ofte vil det bli lettere å komme inn på boligmarkedet om du bruker BSU-kontoen din. Dette kan også bety at du får mindre lån.

Hvor høy er renten på BSU?

Medlemsfordeler på BSU:

LOfavør rente 5,00 %, vanlig rente 4,75 %

Kan man spare mer enn 27500 på BSU?

BSU-regler fra 2023 – oppsummert:

Du kan ikke spare mer enn 27 500 kroner i året. Du kan spare opptil 300 000 kroner totalt. Maksbeløpet for skattefradrag er 2 750 kroner per år. Skattefradrag forutsetter at du ikke eier boilg per 31.12 i inntektsåret.

Er BSU en del av formue?

Benedicte Borchgrevink fra Lånekassen forklarer at BSU regnes som formue, men at de ser bort ifra renteinntektene. — For eksempel, hvis du har spart deg opp 100.000 i BSU, regnes dette som en del av formuen din. Men hvis du har tjent 3.000 kroner i renter på sparingen, så regnes ikke de 3.000 som inntekt, sier hun.

LES OGSÅ  Hvor mye er vanlig å betale i bilforsikring?

Er det smart å spare i BSU?

Boligsparing for ungdom (BSU) er en fantastisk måte for deg som er under 34 år å spare til din første bolig. En full BSU-konto på 300.000 kroner er gull verdt den dagen du skal kjøpe din første bolig. Med BSU har du et stort fortrinn når du skal inn på boligmarkedet.

Kan jeg bruke BSU på møbler?

Også spare videre på bsu? Hei! BSU kan bare brukes til kjøp av bolig og ikke til møbler. Hvis du tar ut penger fra BSU-kontoen må du tilbakebetale skattefradraget du har fått.

Hva er forskjell på BSU og BSU+?

BSU+ er for deg som har fylt 18 år, allerede har vanlig BSU-konto, og vil spare mer til bolig enn 27.500 kroner, som er det årlige maksbeløpet for BSU. Med BSU+ kan du spare ytterligere 27.500 kroner, noe som gir deg muligheten til å spare opp til 55.000 kroner i året.

Leave a Comment