Hvor kan jeg kjøpe ved i Bergen?

Ved til salgs i Bergen og omegn. Vi i Bergen Vedsentral leverer norsk bjørkeved i sekk i Bergen og nabokommunene Askøy, Alver, Osterøy, Samnanger og Øygarden. Du velger selv tid for levering, og hvis du trenger bærehjelp kan du bestille det.

Hvor mye koster en sekk med ved?

Hva koster 40L bjørkeved?

Detaljer
Generelt
Type Ved
Mengde 40 L
Kroner per liter (l) / antall 2.73 kr/L

Hvor kan jeg kjøpe ved i Bergen? – Related Questions

Hva er best bjørkeved eller blandingsved?

Det er mange som fyrer opp på feil eller tungvint måte. Det beste er faktisk å bruke blandingsved, med de harde kubbene underst, av hvilket som helst trevirke.

Er det billigere å fyre med ved?

Å fyre med ved gir både en lun varme og ekstra hygge i stua. Men visste du at det i tillegg kan gi en besparelse tusenvis av kroner i året i forhold til oppvarming med strøm?

Hva er prisen på bjørkeved?

Norsk bjørkeved til salg

Enkelt sekker kr 125,- Om du kjøper 10 sekker eller flere, er prisen kr 100,- per sekk.

Hvor mange kilo er 40 liter bjørkeved?

En 40l-sekk med bjørk av akkurat passe tørrhet skal veie minst 15 kg etter norsk standard. Fordel med 40l-sekken: enkel å bære og plassere. Trives best i stabler. 60l-sekken er noe større enn 40-literen, lagt flatt skal sekken måle 80 x 60 cm.

Hvor mye koster en pall med ved?

KJØP AV 1 PALLE 640 til 890 KR.

Hvor mange 40 liter sekker i en favn?

mange småsekker er det i en favn

Jo, en favn ved tilsvarer omtrent 1,6 fastkubikkmeter råvirke, som altså utgjør om lag 2,4 m3 stablet ved. Det tilsvarer rundt 53 stykker 40 liters sekker eller 38 stykker 60 liters sekker.

Hvor mye ved gir 1 m3 tømmer?

En storsekk på 1m3 med løskastet kappa og kløyvd bjørkeved på 30 cm veier ca 500 kg. Den samme sekken tørka til under 20% fuktighet veier ca. 300 kg. Hvis dette stables blir vedstabelen ca 0,67 m3.

Hvor mye ved trenger man for vinteren?

En 1000-liter bør holde. Forutsatt at vinduene er tette og det ikke er hull i veggene bør det holde med to storsekker, ja. Kommer jo litt an på hvor mye du fyrer. Typisk ettermiddagsfyring og det er begrenset hvor mye du rekker å brenne opp.

Kan ved ligge ute om vinteren?

Lagring av ved ute

Veden kan fint oppbevares ute hele året. Ved utendørs oppbevaring elimineres også risikoen for innvendige råte- og insektskader. For å unngå potensielle skader på yttervegg er det viktig at veden ikke stables tett inntil kledning på yttervegg.

Hvor mye plass tar 1000 liter ved?

Så selv om en lokal leverandør ikke har akkurat det formatet (i antall liter) som kunden bestiller, så er det fint mulig å bruke kilo/vekt for å beregne tilsvarende mengde. Noen vil gjerne tenke at man kan «konvertere» 1000l til 60l. I dette regnestykket deler man 1000 på 60 og kommer fram til 16.6 x 60l sekker.

Hvor mye koster ved 2022?

Billig ved – priser 2022
Pris 40L
Bareved 160 kr
Christiania Ved 95 kr
HelV 123 kr
Kortreistved 104 kr

Hvor mye koster 1000 l bjørkeved?

Detaljer
Generelt
Type Ved
Mengde 1000 L
Kroner per liter (l) / antall 2.68 kr/L

Hva er den beste veden?

De tresortene som regnes som den beste peisveden er rogn, bøk, eik, ask, lønn og bjørk. Bøk og rogn varmer mest pr. volum, og lønn, eik og ask er nest best. Bjørk, furu, svartor og selje deler tredjeplassen.

Hvor lenge må veden ligge til tørk?

Hvor lenge bør ved tørke? Ved som tørkes ute bør ligge i minst et halvt år, men helst lenger og gjerne to sesonger før den har en fuktighet på 17-20 %. Veden bør stables under tak, men ikke tildekkes på begge sider.

Leave a Comment