Hvor kraftig varmepumpe trenger jeg?

Litt nyere eller bedre isolerte boliger trenger rundt 45W/kvm, mens dårligere isolerte eller eldre hus trenger kanskje 65-70 W/kvm varmeeffekt. Det vil si at en varmepumpe på 6,6 kW skal i teorien klare å varme opp en bolig på 120 kvm med normal takhøyde.

Hva er bra SCOP verdi?

Med årsvarmefaktor på 3 kan du i beste fall spare 67% strøm med varmepumpen, sammenlignet med å bruke strøm til oppvarming. Med årsvarmefaktor på 6 kan du spare inntil 83 %. Det sier altså noe om det teoretiske potensialet for energisparing, og jo høyere SCOPverdi jo høyere potensial.

Hvor kraftig varmepumpe trenger jeg? – Related Questions

Hva er SEER varmepumpe?

SEER står for Seasonal Energy Efficiency Ratio. Dette er varmepumpens totale energieffektivitetsfaktor for hele driftssesongen. Alle varmepumper og luftkondisjoneringsenheter klassifiseres med denne faktoren og gir en pekepinn på forholdet mellom pumpens angitte kjølekapasitet, og tilført effekt i kjølesesongen.

Hvilken varmepumpe bruker minst strøm?

Luft-til-luft varmepumper er et gunstig valg for deg som bruker minst 15 000 kWh per år. Luft-til-vann varmepumper passer best for deg med vannbårent system, samt et årlig strømforbruk på 25 000 kWh eller mer. Væske-til-vann varmepumper er et bra valg for deg som bruker 30 000 kWh eller mer per år.

Hvor lang levetid har en varmepumpe?

Forventet levetid på en luft-luft varmepumpe er 12-15 år, såfremt den er korrekt installert og du er flink med jevnlig vedlikehold. Har du en pumpe som er like gammel eller eldre enn dette, er sannsynligheten stor for at den ikke lenger fungerer optimalt.

Hva koster en god varmepumpe?

Pris på varmepumpe og installasjon til privatbolig:

Omtrentlige priser for de tre vanligste typene varmepumper: Luft-til-luft-varmepumpe (1 innedel): 20 000 til 30 000 kr. Luft-til-vann-varmepumpe: 120 000 kr eller mer. Bergvarmepumpe med energibrønn: 220 000 kr eller mer.

Hva koster en bra varmepumpe?

Standardpris for selve varmepumpen ligger på alt fra 10 000-25 000 kr. En varmepumpe vil da koste ca. 15 000-30 000 kr inkludert montering.

Hvor mye strøm bruker en varmepumpe?

En vanlig luft-til-luft-varmepumpe (nordisk modell med nominell effekt 3,5 kW) bruker gjerne mellom 200 og 1200 W, i snitt kanskje 400 W. Hvor mye energi dette blir i løpet av året, avhenger blant annet av været og hvordan varmepumpen brukes.

LES OGSÅ  Hvor mye er det lov å ha med over grensa?

Er varmepumpe strømbesparende?

Varmepumper er økonomisk gunnstig, miljøvennlig og strømbesparende.

Hva lønner seg ved eller varmepumpe?

Så lenge du må kjøpe ved, vil realistisk pris for vedfyring alltid være høyere enn for oppvarming med varmepumpe.

Hvordan bruke varmepumpe mest økonomisk?

Her er våre beste tips for hvordan bruke varmepumpa mest mulig økonomisk.
  1. Ikke bruk automatisk modus.
  2. Bruk riktig temperatur.
  3. La varmepumpen jobbe jevnt og trutt.
  4. Vær smart med sekundære varmekilder.
  5. Hold utedelen beskyttet og ren.
  6. Rens filteret på varmepumpa regelmessig.

Hvilken innstilling skal varmepumpen stå på?

For de aller fleste er 23 til 24 grader normal temperatur å stille inn varmepumpa på. Det som påvirker temperaturen er blant annet hvor isolert huset ditt er, eller hvor i boligen din varmepumpa er plassert. – Vil du ha 23 grader i boligen din, bør du stille den inn på 23 grader.

Er det bra å slå av og på varmepumpe?

– Kan varmepumpen fjernstyres fra mobil, er det bare å sette opp temperaturen igjen dagen før dere skal hjem, sier Gulbrandsen. Han har én anbefaling som gjelder uansett: – Ikke skru varmepumpen helt av! Det er bra å holde delene i varmepumpen i gang, understreker Gulbrandsen.

Hvor mange kWh sparer man på varmepumpe?

Ved installasjon av varmepumpe som erstatning for tradisjonell elektrisk oppvarming er det ikke uvanlig å spare over 9.000 kWh i året. Med utgangspunkt i den gjennomsnittlige strømprisen i Norge i dag (tredje kvartal 2022) tilsvarer det en årlig besparelse på 28.000 kr.

Leave a Comment