Hvor mange Harry Potter filmer er det? (Oversikt og rekkefølge)

Harry Potter-serien, som består av en rekke bøker og Harry Potter filmer, har fanget hjertene og sinnene til millioner av mennesker både i Norge og rundt om i verden. Serien følger historien om Harry Potter, en foreldreløs som oppdager at han er en berømt trollmann, mens han navigerer i den magiske verdenen og kjemper mot den mørke trollmannen, Lord Voldemort.

Harry Potter-bøkene, skrevet av J.K. Rowling, ble utgitt mellom 1997 og 2007 og har blitt oversatt til 73 språk. Harry Potter-filmene, utgitt mellom 2001 og 2011, har vært en stor suksess og har introdusert historien til et bredere publikum. Les videre for å se hvor mange Harry Potter filmer er det, samt hvilken rekkefølge de er utgitt.

Harry Potter filmer rekkefølge

Det er totalt åtte Harry Potter filmer, utgitt mellom 2001 og 2011. Filmene er basert på bøkene skrevet av J.K. Rowling og følg historien om Harry Potter mens han går på Galtvort skole for hekseri og trolldom og kjemper mot Lord Voldemort. Filmene er som følger:

oversikt over hvor mange harry potter filmer er det

1. Harry Potter og de vises stein (Harry Potter and the Philosopher’s Stone [utgitt i USA som “Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”]) – Denne filmen følger Harry Potter når han oppdager at han er en berømt trollmann og begynner sitt første år ved Galtvort skole for hekseri og Trolldom.

2. Harry Potter og mysteriekammeret (Harry Potter and the Chamber of Secrets) – I denne filmen vender Harry tilbake til Galtvort for sitt andre år og avdekker et hemmelig kammer gjemt på skolen.

LES OGSÅ  Hvilken TV bør jeg kjøpe 2022?

3. Harry Potter og fangen fra Azkaban (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) – I denne filmen vender Harry tilbake til Galtvort for sitt tredje år og lærer mer om foreldrenes fortid og deres forbindelse til den mørke trollmannen Sirius Black.

4. Harry Potter og ildbegeret (Harry Potter and the Goblet of Fire) – I denne filmen konkurrerer Harry i den farlige tretrollmannsturneringen og lærer mer om profetien som sier at han er den eneste som kan beseire Lord Voldemort.

5. Harry Potter og Føniksordenen (Harry Potter and the order of the Phoenix) – I denne filmen vender Harry tilbake til Galtvort for sitt femte år og hjelper til med å etablere en hemmelig gruppe kalt Føniksordenen for å kjempe mot Lord Voldemorts tilbakekomst.

6. Harry Potter og Halvblodsprinsen (Harry Potter and the Half-Blood Prince) – I denne filmen vender Harry tilbake til Galtvort for sitt sjette år og lærer mer om fortiden til Lord Voldemort.

7. Harry Potter og dødstalismanene – del 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1) – I denne filmen legger Harry, Ron og Hermine ut på et oppdrag for å ødelegge de gjenværende horcruxene, gjenstander som inneholder en del av Lord Voldemorts sjel.

8. Harry Potter og dødstalismanene – del 2 “Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2” – I denne siste filmen fullfører Harry og vennene sine oppdraget sitt og møter Lord Voldemort i et siste oppgjør.

Andre filmer tilhørende Harry Potter-universet

hvor mange harry potter filmer er det og rekkefølge

I tillegg til åtte Harry Potter-filmer, er det også flere spin-off-filmer som er en del av Harry Potter-universet. Disse filmene er ikke en del av hovedfilmserien om Harry Potter, men de utforsker trollmannsverdenen og dens karakterer mer i dybden. Spin-off-filmene inkluderer:

LES OGSÅ  What is the safest bedside crib?

Fabeldyr og hvor de er å finne (Fantastic Beasts and Where to Find Them) – Denne filmen, utgitt i 2016, er satt til den samme trollmannsverdenen som Harry Potter-serien, men finner sted flere tiår før hendelsene i hovedserien. Filmen følger historien om Newt Scamander, en magizoolog, når han reiser til New York City og blir involvert i en magisk konflikt.

Fabeldyr: Grindelwalds forbrytelser (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald) – Denne filmen, utgitt i 2018, er en oppfølger til “Fantastic Beasts and Where to Find Them” og fortsetter historien om Newt Scamander og hans engasjement i trollmannsverdenen. Filmen følger Newt mens han konfronterer den mørke trollmannen, Gellert Grindelwald, og lærer mer om sin egen fortid.

Fabeldyr 3: Humlesnurrs Hemmeligheter (Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore) – Denne filmen, utgitt i 2022, er den tredje delen i Fantastic Beasts-serien.

Harry Potters evigvarende popularitet

Selv år etter utgivelsen av den siste Harry Potter-filmen, er serien fortsatt utrolig populær. Bøkene og filmene har solgt millioner av eksemplarer og er oversatt til en rekke språk, og Harry Potter-temaparkene, som ligger i Florida og California, er populære turistmål.

Det er flere grunner til den varige populariteten til Harry Potter-serien. Karakterene, inkludert Harry, Ron og Hermine, er velutviklede og relaterbare, og handlingen er engasjerende og overbevisende. Temaene vennskap og utholdenhet er også universelle og gir gjenklang hos lesere og seere i alle aldre.

Konklusjon

Svaret på hvor mange Harry Potter filmer er det, er altså 8 i hovedserien. Totalt finnes det åtte Harry Potter-filmer, utgitt mellom 2001 og 2011, og flere spin-off-filmer satt i Harry Potter-universet. Harry Potter-serien er fortsatt utrolig populær, med bøkene og filmene som selger millioner av eksemplarer og fornøyelsesparkene som tiltrekker seg besøkende fra hele verden. Hvis du ikke har sett Harry Potter-filmene ennå, er det et godt tidspunkt å begynne nå!

LES OGSÅ  Hvilket merke er best på komfyr?
Nettside | Flere artikler

Mikkel Graut elsker alt som har med teknologi å gjøre. Han bruker mesteparten av fritiden min på å lese seg opp om ny teknologi, noe han synes er svært interessant. Hos Xgamesnorway.no ser Mikkel frem til å dele kunnskapene og interessene sine med leserne.

Leave a Comment