Hvor sterk muttertrekker trenger jeg?

Som privatperson trenger du sannsynligvis aldri et dreiemoment på mer enn 1000 Nm, men for de som jobber i bil- eller anleggsbransjen kan et høyere dreiemoment være berettiget. Til sammenligning anbefaler bilprodusenter vanligvis et dreiemoment mellom 130–250 newtonmeter for å stramme hjulboltene når de bytter dekk.

Hvilken muttertrekker er best?

Konklusjon. Den klare vinneren for oss er Milwaukee M18 batteridrevne, den har klart best moment, best ytelse og er rett og slett den beste muttertrekkeren i testen.

Hvor sterk muttertrekker trenger jeg? – Related Questions

Hvordan virker en momentstav?

Momentstav kan kun brukes sammen med en slående muttertrekker, elektrisk eller trykkluftdrevet. Staven som monteres mellom maskinen og hylsen fjærer noe ved hvert slag og begrenser momentet tll den angitte verdien på staven uansett hvor hardt eller lenge maskinen trekker.

Hvordan bruke en momentnøkkel?

En momentnøkkel er et presisjonsverktøy som brukes til å trekke til skruer, muttere og andre festemidler med et bestemt moment.

Vanlige momentnøkler er:

  1. Klikktype – der moment indikeres med et klikk i håndtaket.
  2. Momentmåler – der moment indikeres på en viser.
  3. Elektronisk – der moment indikeres på en elektronisk skjerm.

Er Biltema momentnøkkel bra?

En momentnøkkel Jula eller Biltema fører vil ofte ha god kvalitet til en relativt billig pris. Pris på momentnøkkel hos billigkjedene ligger som regel på rundt noen hundrelapper.

Hva er Tiltrekningsmoment?

Ved tiltrekning med momentnøkkel vil det anvendte momentet gå med til å indusere en strekkraft i skruen (forspenning) og til å overvinne friksjonskrefter i gjenger og anleggsflater. Omtrent å 85 – 90 % av momentet går med til å overvinne friksjonskrefter og bare 10 – 15 % til å gi skruen forspenning.

Hva betyr 8.8 på en bolt?

Et eksempel: tar vi utgangspunkt i en 8.8-kvalitet – forteller det første 8-tallet hvilket materiale selve bolten er fremstillet av og at den har en bruddstyrke på 800N/mm2. Det andre 8-tallet forteller at flytegrensen er 80% av bruddstyrken. Samme definisjon gjelder også for de øvrige stålkvaliter fra 4.6-12.9.

Hva er forspenning av skruer?

Forspenning Når du monterer en skrue, drar du den til med et visst kjent eller ukjent moment. Da får skruen en forspenning. Denne betyr mye for hvor sikker skrueforbindelsen er.

Hva er forskjell på bolt og skrue?

En bolt fremstilles av rundt stål eller metall og er gjerne forsynt med et hode (rundt, firkantet eller sekskantet) i den ene enden, og med hull for en splint eller gjenger for anbringelse av mutter i den andre enden. I siste tilfelle kalles den skrue eller skruebolt.

Hvor mye tåler en 10mm bolt?

I 8.8 materialkvalitet er det da Strekkfasthet 800 N/mm2 multiplisert med 58 mm2 areal som gir 46400 N = 46.4 kN. Det tilsvarer ca 4.6 tonn, du kan dele på 10 omtrent.

Hva betyr A4 80?

Et eksempel på boltmerking kan være «A480», hvor sistnevnte tall viser til 10% av styrkeklassen. «80» viser i dette tilfellet til en styrke på 800 MPa. Rustfritt stål benyttes til bestikk og sykehusredskaper, ståltanker til næringsmidler, wire, samt bygnings- og maskindeler.

Hva betyr tallene på skruer?

Merking av skruer og muttere i stål

Merkingen består av to tall adskilt med et punktum. Det første tallet står for 1/100 av den nominelle strekkfastheten uttrykt i N/mm2. Det andre tallet er et forholdstall. Ved å multiplisere det første tallet med 1/10 av det andre får man flytegrensen uttrykt i N/mm2.

Hva er Stordiameter på en skrue?

Gjengemåla starter med en stor M etterfulgt av et tall. M betyr at gjengene er metriske, tallet viser til stordiameteren. For eksempel betyr «M20» at en skrue har 20 mm utvendig gjengediameter (ikke hodet). Noen ganger kan det kanskje stå M20x1,5.

Hvordan finne riktig skrue?

Riktig type og dimensjon bør være på plass før du begynner å skru. Skruen bør være dobbelt så lang som emnet du skal feste. Så må du også ta hensyn til diameteren på skruen. Er det stor belastning går du for en så stor diameter som mulig, uten at det sprekker opp.

Hva er forskjellen på A2 og A4 skruer?

Rustfritt stål A2 er en mellomklasse som kan brukes til ubehandlet tre, litt større treterrasser samt i litt tøffere værforhold. Rustfrie skruer A4, en syrefast skrue som kan brukes i tøffere miljøer, som både er utsatte og nær strandområder og bassengdekk. Kan brukes til større terrasser og også i eksotiske tresorter.

Hva betyr A2 på skruer?

I Norge bruker vi benevnelsene A2 for rustfritt og A4 for syrefast. Mange mener nok A4 syrefast når de henviser til rustfritt. Det finnes et utall typer rustfritt/syrefast stål med ulike egenskaper, som brukes til ulike formål.

Leave a Comment