Hvordan sier du hei på fransk?

Bonjour betyr ”god dag” og brukes for å si ”hei” og ”hallo” på dagtid. Til venner og familie kan man også si salut eller coucou for et mer uformelt ”hei”. Når du forlater en butikk eller en restaurant kan du si bonne journée som betyr ”ha en fin dag”. Om kvelden kan du si bonsoir, som betyr ”god kveld”.

Kan jeg få regningen på fransk?

kan jeg få regningen? la carte/le menu, s’il vous plaît?

Hvordan lære fransk på egen hånd?

5 måter å lære fransk hjemme
 1. Bruk en fransk læringsapp (flott for nybegynnere)
 2. Lytt til fransk radio.
 3. Les en fransk avis.
 4. Se franske TV-serier og filmer.
 5. Snakk med folk på fransk.

Hvordan telle til 10 på fransk?

Mal:1-10 fransk
Én til ti på fransk
1 – un 2 – deux 10 – dix

Har fransk æ?

Æ er en gammel latinsk bokstav som tidligere ble brukt både i engelsk og fransk. I dag brukes den bare i dansk, norsk, islandsk og færøysk.

Hvor lang tid tar det å lære seg fransk?

Jim Cummins, professor emeritus ved Universitetet i Toronto, anslår at det tar 1-3 år å lære seg grunnleggende kommunikasjonsferdigheter i et nytt språk. Det krever naturligvis jevn øvelse i løpet av disse årene.

Kan Støre fransk?

Støre oppnådde graden fenrik i Sjøforsvaret. Han tok utdannelse som statsviter med spesialisering i økonomisk historie ved Sciences Po Paris (da Institut d’études politiques de Paris) i Frankrike 1981–1985. Støre snakker også flytende fransk.

Hvordan lære fransk gratis?

Lær fransk på nett, enkelt og vellykket med fransk læringsappen LinGo Play. Du vil finne mange gratis fransk timer med flashcards, ord og setninger. Når du vet hvordan du lærer fransk fra innholdet, kan du fortsette å gjøre det gjennom hele livet ditt, når du vil. Du kan det nivået du ønsker i et språk.

Hvordan telle på fransk?

Fransk ordforråd :: Tall 1 til 10
 • Un.
 • Deux.
 • Trois.
 • Quatre.
 • Cinq.
 • Six.
 • Sept.
 • Huit.

Hva betyr ja på fransk?

På tysk skiller man mellom «ja/doch» og på fransk mellom «oui/si».

Hva er 13 på fransk?

Tall fra 1 til 100 på fransk
Nummer Staving Lytte
10 dix Spille
11 onze Spille
12 douze Spille
13 treize Spille

Hvordan si hva klokka er på fransk?

L`heure = klokka.

Har Norge og Frankrike samme tidssone?

Paris ligger i tidssonen som går under termen ”sentraleuropeisk tid (CET)”, det samme gjør Norge. Det vil si at du ikke trenger stille klokka når du skal reise til Frankrike eller Paris. Tidssonen Paris ligger i skrives gjerne også GMT + 1.

LES OGSÅ  Er det lov å jobbe både jul og nyttår?

Ka er klokka no?

Lokaltid i hele verden
Lokaltid i hele verden Sorter etter: By Land Klokka Byer: Hovedsteder (215) Mest besøkt (143) Mer besøkt (356) Mye besøkt (469) Utvidet liste
Asunción * tir 10:47
Athen tir 15:47
Atlanta tir 08:47
Auckland * ons 02:47

Hvordan skal klokka sitte?

Klokka skal sitte løst nok til at den ikke hindrer deg i å bevege håndleddet. Allikevel skal den sitte stramt nok til at den skjules under mansjetten når du står med armene langs siden av kroppen – den skal kun synes når du bøyer armene.

Skal vi stille klokka i 2022?

To ganger i året stiller vi klokken en time enten fram eller tilbake. Det gjør vi fordi vi enten skifter til vintertid eller sommertid. I 2022 må du stille klokken en time tilbake når vi skifter til vintertid søndag 30. oktober 2022 klokken 03.00.

Hvorfor har man klokken på venstre hånd?

En av årsakene til at man normalt bruker klokken på venstre arm er at de fleste er høyrehendte. Klokken sitter vanligvis på den armen man bruker minst for å unngå at klokken blir skadet ved bruk og også for at det blir mindre risk for å henge fast i ting med klokken når man utfører forskjellige arbeidsoppgaver.

Når skrur man klokken 2022?

Klokka 02.00, natt til 27. mars 2022, stilles klokka én time frem til klokka 03.00 – til sommertid. Klokka 03.00, natt til 30. oktober 2022, stilles klokka én time tilbake til klokka 02.00 – til vintertid.

Leave a Comment