Hvordan velge riktig høytrykkspyler?

Hvor kraftig høytrykkspyler trenger jeg?

For de fleste vil 120-140 bar være tilstrekkelig. Det betyr likevel ikke at bar er det eneste som sier noe om effekten på en høytrykkspyler. Hvor effektivt høytrykkspyleren gjør rent, er nemlig en kombinasjon av bar og vanntilførsel. Det er vannet som gjør rent, og får skitten til å renne vekk.

Er AVA høytrykkspyler bra?

AVA har blitt svært populær i Tek-redaksjonen. Både i 2019 og 2021 gikk AVA seirende ut av høytrykkspylertesten. I testen fra 2021 kom både AVA Evolution P60 og AVA Smart P60 meget godt ut, hvor førstnevnte ble den store testvinneren. P60 Evolution har den klart beste fleksibiliteten og smarte løsninger.

Hvilken høytrykkspyler?

En høytrykkspyler er ikke bare en høytrykkspyler. Hvilken du bør velge avhenger av hvilket formål du skal bruke den til. Dersom du ikke vasker gårdsplass eller terrasse trenger du ikke en P80 Master 80+. Og for de fleste vil en P60 med 145 bar og 500 liter vann være tilstrekkelig god for bilvask.

LES OGSÅ  What is Polar A370?

Hvordan velge riktig høytrykkspyler? – Related Questions

Kan man bruke høytrykkspyler på huset?

Det er mange som fraråder bruk av høytrykkspyler på husveggen, men med riktig utstyr og noen gode råd kan du helt fint benytte deg av høytrykkspyler for årets rengjøring av huset. En årlig fasadevask gir deg ikke bare en umiddelbart flottere fasade. Jevnlig rengjøring bidrar også til at husmalingen varer lenger.

Er det lov å bruke høytrykkspyler på søndager?

Det er flott å bruke høytrykksspyleren for å vaske bil eller spyle gårdsplassen, men gjør du det på en søndag bryter du i følge politiet, loven om helligdagsfred.

Kan man vaske bil uten høytrykkspyler?

Aller helst bør man ha en høytrykksspyler, gjerne med en skumlegger. Men om du ikke har det, fungerer det med en vanlig hageslange også. 1. Avetting: For å løse opp i salt og asfaltrester som ofte fester seg på karosseriet, særlig på de nedre delene og felgene, bør man bruke avfetting.

Kan høytrykkspyler stå ute?

Har du plassert høytrykksspyleren i en uisolert garasje, er det ikke sikkert den tåler å stå der når kuldegradene kommer. – Feilen mange gjør er å la maskinen stå for lenge ute, i uisolerte boder og garasjer på høsten. Det skal faktisk ikke mer enn noe få minusgrader til før komponenter kan ryke.

Hvordan bruke høytrykkspyler terrasse?

Ønsker man likevel å benytte høytrykkspyler til rengjøring når terrassebordene skal oljes, beises eller vedlikeholdsvaskes, er det i så fall viktig å utvise forsiktighet. Vanntrykket må skrus ned, og en må holde dysen litt vekk fra treverket. Avstanden til underlaget bør være minimum 30 cm, helst noe mer.

Hva er best å vaske terrassen med?

Det mest miljøvennlige er å skrubbe med litt oppvaskmiddel, for så å skylle terrassen igjen med hageslangen, ifølge Elisabet Høye som har skrevet vaskeboken «Ren glede». Alternativt kan du skrubbe med Husvask i vannet, det fjerner sopp og grønske, eller Klorin som bekjemper sopp— og muggdannelse.

Kan man vaske terrassen med høytrykkspyler?

Kan du vaske terrassen med høytrykkspyler? Du har kanskje lest at man helst ikke skal vaske terrassen med høytrykkspyler. Det stemmer at treverk trenger skånsom behandling, og at en direkte hard stråle fra en høytrykkspyler ikke er bra for treverket.

Kan man bruke høytrykkspyler på belegningsstein?

Vær forsiktig ved bruk av høyttrykkspyler på steinene. Hvis det brukes for kraftige vannstråler risikerer du å spyle vekk en del av fugemassen og endre strukturen i selve steinene.

Hvor mye koster en høytrykkspyler?

En ny høytrykkspyler til privat bruk kan gjerne koste et sted mellom 1000 og 7000 kroner, men det kan være mye å spare på å kjøpe brukt. Et kjapt søk på FINN viser at det er mange tilgjengelige brukte høytrykkspylere til salgs.

Hvordan bli kvitt mose mellom belegningsstein?

Den aller beste måten å fjerne ugress og mose mellom belegningssteinene på en miljøvennlig måte, er uten tvil å fjerne vekstene mekanisk. Løft opp steinene en for en, felt for felt, og skrap vekk ugress og annet som har etablert seg mellom steinene. Da unngår du skjemmende, visne planterester.

LES OGSÅ  Er White sykler bra?

Leave a Comment