Hvorfor har Bodø Glimt gule drakter?

Den gule drakten er symbolet på hvem vi er, hva vi gjør og hvor vi er fra. Gult er synonymt med Glimt og identiteten vår. Den gule drakten skal skape assosiasjoner til 4-3-3, Bodø og det nord-norske. Det fineste vi ser er Bodø by malt i gult.

Når ble bodøglimt stiftet?

19. september 1916
Fotballklubben Bodø/Glimt / Grunnlagt

Hva heter keeperen til Bodø Glimt?

Fotballklubben Bodø/Glimt/Målvakter

Hvorfor har Bodø Glimt gule drakter? – Related Questions

Er Ola Solbakken skadet?

2022 har vært et frustrerende år for Ola Solbakken. Først slet han med en ankelskade i flere uker, og måtte legge seg under kniven etter cupfinalen mot Molde i mai. Han var bare så vidt tilbake på banen før det smalt igjen. Denne gangen var det skulderen som gikk ut av ledd, som den også gjorde i fjor.

LES OGSÅ  Hva er maks fart på lett MC?

Hvor kommer Nikita Haikin fra?

Haikin ble født i Israel, men flyttet til Russland i ung alder.

Hvor mye tjener Kjetil Knutsen?

Knutsen vil få en årslønn på i overkant av fem milllioner kroner, ifølge VGs opplysninger. Kontrakten til Knutsen går i utgangspunktet ut juni 2022, men den blir nå altså forlenget.

Hvor gammel er Kjetil Knutsen?

54 år (2. oktober 1968)
Kjetil Knutsen / Alder

Hvor er Kjetil Knutsen fra?

Norsk
Kjetil Knutsen / Nasjonalitet

Hva sier italienske aviser om Bodø Glimt?

Ikke engang en tredje kamp mot Bodø var nok til å bryte forbannelsen mot dem», skriver italienske Corrierre dello Sport – og mener at Bodø/Glimt er et «mareritt» for Roma. Det ordet går igjen hos flere medier: «Romas mardröm – norsk succé igen», skriver svenske Aftonbladet. «Bodø/Glimt bringer uflaks til Roma.

Hvor mange ganger har Bodø Glimt vunnet serien?

Klubben tok seriesølv i 1977, 1993, 2003 og 2019, samt bronse i 1975. I sesongen 2021–2022 tok klubben seg til kvartfinalen i første sesong av Europa Conference League, det tredje nivået av europacuper.

Hvor mye vant Bodø Glimt over Roma?

Bodø/Glimt vant 6–1 hjemme mot Roma i høst i gruppespillet i Conference League, og fulgte opp med 2–2 i Roma. I den første kvartfinalekampen vant de 2–1 hjemme i Bodø, men torsdag var det italienske laget i en egen klasse.

Hvor mye tjener Bodø Glimt spillere?

I fjor tjente Glimt også solide summer på å ta seg til kvartfinalen i nyvinningen Conference League. I 2020 leverte nordlendingene et resultat på 22 millioner. I 2021 var overskuddet på 39,4 millioner.

Hvem kan Glimt møte i playoff?

Forrige sesong var Glimt også i Conference League-playoffen, da som gruppetoer bak Roma. Da møtte de Europa League-treer Celtic, som ble slått i begge oppgjørene. Nå kan Bodø/Glimt møte en av følgende Conference League-toere: Fiorentina, Anderlecht, Lech Poznan, Partizan Beograd, Dnipro, Gent, Cluj og Basel.

Når spiller Bodø Glimt Europa League?

Bodø/Glimt har spilt i europeiske turneringer i fotball i 9 sesonger. Siste deltagelse var i Europa League 2022/23. I sesongen 1994/95 slo Glimt Sampdoria i Cupvinnercupen.

Hvor mye tjener Bodø Glimt på Europa?

Glimt tjente rundt 75 millioner på Europa-suksessen forrige sesong og rundt 10 millioner har allerede tikket inn på konto som en følge av sommerens triumfer mot Klaksvik Linfield og Zalgiris.

Hvem kan Glimt møte i Europa?

Hvilke lag kan Glimt møte?
 • Seedingnivå 1: Roma. Manchester United. Arsenal. Lazio. Braga. Røde Stjerne.
 • Seedingnivå 2: Feyenoord. Rennes. PSV. Monaco. Real Sociedad. Qarabag.
 • Seedingnivå 3: Sheriff Tiraspol. Real Betis. FC Midtjylland. Bodø/Glimt. Ferencvaros. Union Berlin.
 • Seedingnivå 4: Nantes. HJK. Sturm. AEK Larnaca. Omonoia. Zurich.

Hvem kan Glimt møte i Europa League?

Disse lagene kan Glimt møte:
 • Roma 🇮🇹
 • Manchester United 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 • Arsenal 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
 • Lazio 🇮🇹
 • Braga 🇵🇹
 • Røde Stjerne 🇷🇸
 • Dynamo Kyiv 🇺🇦
 • Olympiacos 🇬🇷

Leave a Comment