Hvorfor heter det Marius genser?

Mariusgenser er en strikket genser som er oppkalt etter alpinisten Marius Eriksen. Mønsteret bygger på tradisjonelle setesdalsgensere.

Hvor gammel er Marius-genseren?

Søiland Dale er kanskje mest kjent for designen vi i dag kjenner som mariusgenseren, som ble lansert i 1954 gjennom filmen «Troll i Ord».

Hva slags garn til Marius genser?

Garnalternativ
  1. Duo.
  2. Alpakka.
  3. Smart.
  4. Merinoull.

Hvorfor heter det Marius genser? – Related Questions

Hvor er det best å kjøpe garn?

Billiggarn får man som oftes kjøpt på butikker som Nille, Europris, Sparkjøp, Rusta, Coop og ellers butikker som er en del av “BilligKjede” butikker. (Drops Garn har også betegnelsen billiggarn) Det å shoppe garn samme sted som du kjøper melk og brød blir helt feil for veldig mange.

Hva slags garn kan man bruke til Skappel genser?

Denne er strikket i «Tynn Alpakka» og «Fairytale» begge fra Du Store Alpakka. Anbefales!

Hvor mange garn trenger man for å strikke en genser?

Genser:
  • Baby (ca 60 cm ov) – 500m, 440m, 345m (ca 3 – 5 nøster)
  • Barn (ca 70 cm ov) – 690m, 605m, 480m (ca 4 – 7 nøster)
  • Junior (ca 80 cm ov) – 890m, 770m, 605m (6-8 nøster)
  • Voksen XS (ca 90 cm ov) – 1110m, 970m, 760m (7 – 10 nøster)
  • Voksen M (ca 100 cm ov) – 1260m, 1100m, 860m (ca 8 – 11 nøster)

Hvilket garn til novise genser?

Den lyse Novice Sweater er strikket i Jensen (Farve 0) og Silk Mohair (Farve 6) fra Isager Garn. Novice Sweateren på bildet er strikket i en tråd Arwetta (red squirrel) fra Filcolana og to tråde Brushed Lace (cognac) fra Mohair By Canard.

Hva kan man bruke bomullsgarn til?

Bruk bomullsgarn til alle slags prosjekter

De fleste av oss bruker det nok likevel mest til å lage vaskekluter, kjøkkenhåndklær, håndklær eller små dyr og andre figurer.

Hvilket garn er mest slitesterkt?

Derimot har alpakkagarn den ekstra fordelen at det er enormt slitesterkt. Dermed er dette garnet perfekt til å strikke eller hekle stokker av, da sokkene vil kunne holde i lang tid. Hvis du vil bruke strømpegarn med alpakkagarn i, vil du ofte merke at alpakkagarnet er blandet med ull og/eller polyamid.

Hva er forskjellen på mohair og alpakka?

Alpakkgarn kommer fra alpakkaen og er sterkere enn mohair og saueull, glatt som silke og mykere enn bomull. Alpakkaullen er en ull som, om den er høy kvalitet, ikke klør og har utrolig bra isoleringsegenskaper.

Hva er det mykeste garnet?

Angora fibrene er blant verdens mykeste. De er så myke at de er umulige å spinne sammen uten noe som kan holde garnet sammen, derfor spinnes de ofte rundt en tråd nylon eller ull. Garnet vil avgi en del fiber siden det er så porøst.

Er merino ull?

Merinoull har lengre og tynnere fibre enn andre ulltyper, og du vil merke at plagg i merinoull føles lette og myke mot huden. Fibrene er mer elastiske enn vanlige ullfibre, og holder bedre på fasongen. Ull kan holde på mye fuktighet uten å føles våt, og transporterer fukt bort fra huden.

Hvordan få en genser til å ikke Loe?

Du skal nemlig; legge genseren i fryseren! Ifølge nettstedet eHow er dette trikset en effektiv måte å unngå at genseren din loer på – og da spesielt angoraplagg. Når angora blir utsatt for kulde, vil nemlig fibrene i genseren hekte seg sammen, noe som igjen vil forhindre loing, skriver nettstedet.

LES OGSÅ  Vilken assistent ska man köpa?

Hvorfor blir genser nuppete?

Nupper på klær kan komme fra selve tekstilet. I nye plagg kan det være overskuddsfibre som etter hvert blir borte, eller så kan det komme nupper når ulike tekstiler er i kontakt med hverandre – eller at selve plagget er laget av flere tekstiler, for eksempel naturlige og syntetiske fibre.

Hvordan unngå at genser røyter?

– Har du en slik jakke eller genser i skapet, så kan det lønne seg å legge den i fryseren over natten og riste godt etterpå, for det pleier å hjelpe på alle de løse hårene, tipser KKs moteredaktør Silje Pedersen.

Hvordan unngå nupper på gensere?

Forebygge nupper på klær

– Ull skal dessuten alltid kun vaskes sammen med ull, fordi andre typer tekstiler i vasken kan bidra til nupper. Flere ullklær-produsenter anbefaler også å vaske ullplagget før førstegangsbruk for å fjerne overflatefiber før de rekker å nuppe seg.

Hva nupper mest?

Matte, bløte og «korte» fibre nupper mer enn lange, blanke og spenstige fibre. Dette gjelder spesielt for ull, men også for noen bomullsplagg. – I dag er det også veldig populært med strikkeplagg som skal være myke og bløte.

Leave a Comment