Kan jeg ta med strikketøy på fly?

Om du skal fly innenriks i Norge får du sjelden noe problem om du tar med strikket ditt. Bagasjereglene som er felles for EU og EØS tillater strikkepinner i både innsjekket bagasje OG håndbagasje. Så du bør derfor ikke få noe problem i sikkerhetskontrollen hverken på Vigra, Værnes, Gardermoen eller Flesland.

Er det lov å ha med nål på fly?

Nåler, sakser med bladlengder opp til seks centimeter, og andre redskaper som benyttes i forbindelse med håndarbeid, er lov å ta med seg gjennom sikkerhetskontrollen, sier han videre. Likevel kan sikkerhetskontrolløren stanse enhver gjenstand som kan forårsake alvorlig skade eller true sikkerheten om bord.

Kan jeg ta med strikketøy på fly? – Related Questions

Kan man ha med neglefil på fly?

Toalettsaker inkluderer ofte skarpe gjenstander som du må legge igjen hjemme før avreise. Det er for eksempel ikke lov å ta med neglesaks eller neglefil med bladlengde mer enn 6 cm. Det er lov å ta med barberhøvel, men løse barberblader eller barberkniver er derimot ikke lov.

Kan man ha barbermaskin i håndbagasjen?

Elektriske barbermaskiner og barberhøvler med blad som er innstøpt i plast er tillatt i håndbagasjen. Barberblad og barberhøvler som kan åpnes for å ta ut barberbladet er bare tillatt i innsjekket bagasje.

Er det lov til å ha med strikkepinner på fly?

Strikkepinner er tillatt i håndbagasjen. De står ikke på lista over forbudte gjenstander, og anses ikke å kunne benyttes som våpen. Du kan ta med deg vanlige strikkepinner av normal størrelse. Men merk at dette gjelder spesifikt for strikkepinner, og ikke gjenstander som ligner, for eksempel syl.

Er det lov å ha med håndsprit på fly?

På reise kan det også være fint å ha med seg en liten flaske håndsprit, slik at du kan desinfisere hendene når det ikke er varmt vann og såpe tilgjengelig. Husk at flasken må romme mindre enn 100 ml for at du skal kunne få den gjennom sikkerhetskontrollen.

LES OGSÅ  Skal hortensia klippes helt ned?

Kan man reise med fly nå?

På flyreise

Alle innreisetiltak i Norge er opphevet, men det kan være noen regler når man reiser til andre land. Sjekk hvilke krav som gjelder dit du skal, og hvilken dokumentasjon du må ha med deg.

Kan man ha med 100ml på fly?

Du kan ta med deg en begrenset mengde væske, krem og gelé gjennom sikkerhetskontrollen: Maksimalt 100 ml per beholder. Du må legge alle beholderne i en gjennomsiktig, lukkbar pose (maks 1 liter)

Kan man ta med tannkrem på fly?

Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Frosne væsker regnes fortsatt som væsker. Eksempelvis vann, brus, vin, smørepålegg, gelé, krem, deodorant, parfyme, lipgloss, mascara, tannkrem, barberskum, spraybokser og gjenstander med lignende konsistenser.

Kan man ta med solkrem på flyet?

Det er kun tillatt å ha med en begrenset mengde flytende væske gjennom sikkerhetskontrollen. Flytende væske omfatter deodorant, parfyme, barberskum, hårgele, sjampo, solkrem, tannpasta og liknende.

Er det lov med medbrakt mat på fly?

Passasjerer vil bli fornøyd med svaret: ingen flyselskap har i sitt regelverk forbud mot transport av mat i håndbagasjen. Det kan også være nyttig for reisende å vite at matprodukter er tillatt både i håndbagasjen og innsjekket bagasje.

Hva går ikke gjennom sikkerhetskontrollen?

Ikke ta med noe inn på flyet som kan sees på som et potensielt våpen. Det gjelder for eksempel neglesaks eller kniv med bladlengde over 6 cm. Ta heller ikke med noe som ligner på et våpen, som lekepistoler. Du kan kun ha med én gasslighter.

Hva kan jeg ha med gjennom sikkerhetskontrollen?

Du skal være trygg når du skal ut og fly.

Dette skal i plastkasser for gjennomlysning

  • Håndbagasje.
  • Større elektriske artikler (for eksempel PC, kamera, nettbrett, håndholdte spill osv.)
  • Mobiltelefon skal pakkes i håndbagasje eller ytterklær.
  • Ytterplagg og jakker.
  • Sko med metallinnlegg, belter med metallspenner og lignende.

Hvor mye tannkrem på fly?

Dette regnes som flytende, og det kan tas med i småbeholdere på maks 100 milliliter. Større mengder må sendes i innsjekket bagasje.

Hvordan pakke toalettsaker i håndbagasje?

Flytende væske

er lov å pakke i håndbagasjen, men der finnes regler for hvordan. Du kan ha med maksimum 10 beholdere à 100 ml, og alle beholderne skal plasseres i en gjennomsiktig lukkbar pose. På grunn av disse reglene kommer mange toalettsaker og hygieneartikler i reisestørrelser tilpasset maksimumsgrensen på 100 ml.

Er det lov å ta med mat gjennom sikkerhetskontroll?

– Når det gjelder mat kan du egentlig ta med deg alt, så lenge du kan smake på det.

Er mascara flytende væske?

«Alt som er flytende, smørbart eller i gassform omfattes av reglene for væske. Frosne væsker regnes fortsatt som væsker. Eksempelvis vann, brus, vin, smørepålegg, gelé, krem, deodorant, parfyme, lipgloss, mascara, tannkrem, barberskum, spraybokser og gjenstander med lignende konsistenser.

Leave a Comment