Kan man klippe spirea?

Vårblomstrende busker som brudespirea, syrin og gullbusk (Forsythia) skal beskjæres etter blomstring. Dette gjelder alle busker som blomstrer før sankthans. Med andre ord går det fint å klippe nå i sommer. Men ikke vent for lenge, da blomsteranleggene dannes året før blomstring.

Når beskjære blærespirea?

Blærespireaen kan beskjæres for å sikre best mulig vekst og finest blomstring. Det bør gjøres ved å tynne ut døde og gamle grener tidlig om våren. Eventuelt kan du skjære ned alt til ca. 50 cm, slik at blærespireaen kan starte på ny frisk.

Hvordan stelle spirea?

Spireabusker som blomstrer om sommeren bør skjæres ned rett etter frosten, mens de busker som blomstrer om våren skal klippes ned etter de har blomstret ferdig. Spirea tåler ikke tørr jord og foretrekker fuktig, fruktbar jord. Det er best å plante spirea lyst eller i halvskygge.

LES OGSÅ  Hvilke sommerblomster tåler skygge?

Kan man klippe spirea? – Related Questions

Når kan brudespirea beskjæres?

Beskjæring av sommer- og høstblomstrende busker skal du gjøre fra november til mars. Vårblomstrende busker skal beskjæres umiddelbart etter avblomstring for å kunne blomstre påfølgende vår.

Hvordan ta stiklinger av spirea?

Klipp 10-15 cm lange skudd på høsten, fjern bladene på de nederste 2/3 og stikk dem ned utendørs på en fuktig og skyggefull plass, rundt 5 cm skal være under jorda. Valdres er riktignok kaldt, men du burde i hvertfall få røtter på halvparten av dem, du ser hvordan de utvikler seg året etter.

Kan man klippe Potentilla ned?

Potentilla bør imidlertid beskjæres, hvis ikke blir busken veldig brun og stygg. Hver vår bør du beskjære noen centimeter, og eventuelle døde/brune greiner kutter du ned helt ved rota. Har hele busken blitt stygg og trenger fornying, kan du beskjære drastisk ned til 10cm, på samme måte som med spirea.

Når skal Astilbe klippes ned?

Astilbe bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd fra bunnen. Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Astilbe kan deles etter blomstring, eller tidlig på våren før blomstring.

Hvordan beskjære Bjørkebladspirea?

Riktig beskjæring forutsetter at greinene kuttes ved basis. Ved beskjæring midt på en grein, vil det dannes villskudd som gjør busken til et ugjennomtrengelig og lite vakkert kratt. Begynn med å fjerne syke og døde greiner ved basis, men fjern også noen av de eldste hovedgreinene på samme måte.

LES OGSÅ  Hvor giftig er monstera?

Hvor hurtig vokser spirea?

Bjørkebladspirea – Spirea betulifolia «Tor» E (H7/8) har hvite blomster på forsommeren, og et flott, mørkegrønt bladverk. Den får også veldig flotte høstfarger. Hvis du planter med 70-80 cm planteavstand vil de i løpet to-tre år vokse helt sammen.

Hvilken spirea er mest hardfør?

Veldig godt egnet som hekk, for eksempel mot en vei. Bør plantes i sol for å få rik blomstring. Bjarkøyspirea er en av de mest hardføre prydbuskene vi har.

Kan man dele brudespirea?

Brudespirea er veldig lett både å flytte og dele, uansett alder. Det skal ikke store rotbiten til for at en ny plante vokser opp ganske raskt, det har jeg erfart. Den bør skjæres ned ved flytting slik at du skjærer gamle grener helt ned og lar noen nye stå igjen, eller den kan skjæres helt ned.

Er blærespirea vintergrønn?

Spirea som er fin både sommer og vinter! KOBBERFARGE: Busken har nydelige blader.

Hvordan klipper man sommerfuglbusk?

Beskjæring. Du kan også beskjære sommerfuglbusken ved å skjære den i en passende form. Hvis du velger dette, bør du kutte busken ned til 30 centimeter over bakkenivå for høye planter og ca. 15 centimeter for lave planter.

Hvor trives prydgress?

Prydgress trives godt i solen, men kan også plantes i skyggen. Den første varianten som selges på våren er den hardføre festucaen. Prydgress er lettstelte planter å ha på terrassen. Utover sommeren kommer de høyreiste variantene med store blafrende dusker i tuppen.

Skal man klippe ned syrinhortensia?

Det er ikke nødvendig å beskjære syrinhortensia, så om du velger å gjøre dette er helt opp til deg. Ofte kan det være aktuelt å klippe bort greiner som er skadet av snøen, men ellers klarer syrinhortensiaen seg selv.

Skal syriner klippes ned?

Nye, grønne skudd og blader vil vokse ut der du klipper og fylle ut busken. Med denne tynningsmetoden kan du holde syrinen høy og tett. Grenene som klippes vil ikke blomstre året etter, men siden du har eldre grener igjen hele tiden vil det fortsatt være blomster på busken.

Leave a Comment