Kan man ta solkrem på en ny tatovering?

Husk å smøre med høy solfaktor. Har du en ny tatovering så hold tatoveringen unna sol og badevann. Solkrem i en fersk tatovering er heller ingen god ide. Noen kan få soleksem eller solallergi, som er en ufarlig reaksjon men kan være plagsom.

Kan man bruke fuktighetskrem på tatovering?

Smør tatoveringen med et tynt lag Helosan, Bepanthen eller annen krem egnet for tatovering. Ikke bruk for mye krem, da risikerer du å få utslett. Gjenta vasking og smøring minst 2 ganger max 4 ganger daglig fordelt utover dagen.

Kan man ta solkrem på en ny tatovering? – Related Questions

Hva skjer om man ikke smører tatoveringen?

Tar du ikke vare på tatoveringen, kan den bli blass og ujevn. En tatovering er faktisk ikke permanent før den er ferdig grodd. Som en artist så kan vi gi deg en flott tatovering, men så fort du går ut av døren er det ditt eget ansvar å ta best mulig vare på den.

Hvor lenge må man smøre en ny tatovering?

Målet er å unngå å få skorpe på tatoveringen, siden dette kan føre til tap av blekk. Fortsett å smøre tatoveringen i 2 uker til den er ferdig «flasset av». Det er viktig at du unngår direkte sol og all form for bading i denne perioden. Ikke smør tatoveringen med sunblock før den er ferdig grodd.

Kan man bruke Zalo på tatovering?

Etterbehandling av tatovering

Når du forlater studioet er det opp til deg selv å sørge for optimalt resultat! Vask deg først godt på hendene, så vasker du tatoveringen grundig med lunkent grønnsåpevann. (IKKE Zalo!) Alt blod og sleipe rester skal bort!

Når skal man begynne å smøre tatovering?

Etter noen dager vil du oppleve at det dannes en tynn hinne over tatoveringen, som begynner å flasse. Målet er å unngå skorpedannelse på tatoveringen, da det kan medføre til tap av blekk i tatoveringen. Fortsett å smøre tatoveringen som nevnt ovenfor til tatoveringen er ferdig grodd. Dette tar normalt sett 3-4 uker.

LES OGSÅ  Når må flagget tas inn?

Hvordan dusje med ny tatovering?

 1. Legg frem et helt rent håndkle.
 2. Vask hendene grundig før du går i dusjen (gjerne også antibac)
 3. Kontroller at temperaturen ikke er for varm (helst lunkent)
 4. Unngå sterke vannstråler direkte på tatoveringen.
 5. Bruk en ph-nøytral vask som ikke inneholder såpe, alkohol etc.
 6. Unngå å få sjampo og annen dusjsåpe på tatoveringen.

Hvordan sove med ny tatovering?

Den første natten anbefales det som oftest at man sover med plastfolie på tatoveringen, og det er tre grunner til det.

Sove med plast på tatoveringen

 1. Hindrer bakterier og infeksjon.
 2. Minimerer væsking.
 3. Kleber ikke mot sengetøy / hindrer skader.

Hvor er det mest vondt å ta tatovering?

De 10 mest smertefulle stedene å tatovere seg
 1. Hodet. Ikke bare er det smertefullt, men opplevelsen blir ekstra grusom av at man i tillegg kan høre lyden så godt.
 2. Hånden. Håndflaten er det mest smertefulle stedet å tatovere, og bør unngås, mener Eschenbach.
 3. Brystbenet.
 4. Albuen.
 5. Rumpeballene.
 6. Indre lår og kne.
 7. Foten.
 8. Ansiktet.

Hvor lenge må man ha folie på tatovering?

Plasten fungerer som en barriere og bør være på minimum 4-5 timer, helst til neste dag. Når du tar av folien må du dusje eller vaske med varmt vann og såpe. Tørk tatoveringen forsiktig med håndkle eller papir. Det bør ikke ligge blod eller sårvæske igjen på overflaten.

Hvorfor ikke sol på tatovering?

Blir en fersk tatovering eksponert for direkte sterk sol vil den kunne få solskader. Når solskaden først har oppstått, vil tatoveringen kunne få forlenget helingsprosess, og i tillegg kan farger og linjer være påvirket og skadet. Solens UV-stråler kan være skadelig både for huden og tatoveringen din.

LES OGSÅ  Hva gir man noen som har alt?

Når kan man smøre tatovering med solkrem?

Ikke bruk solkrem de første 2-3 ukene. Solkrem inneholder som oftest parfyme og andre stoffer som man ikke skal smøre over et åpent sår, som en ny tatovering er. Det anbefales at man ikke trener den første uken med ny tatovering eller belaster området for mye.

Hvor lenge skal en tatovering være øm?

En fersk tatovering vil bli hoven, rød og øm – dette er helt normalt. Etter ca 3-7 dager vil tatoveringen begynne å flasse – dette er også helt normalt.

Er solfaktor 50 sunblock?

Den høyeste solfaktoren som finnes i dag er SPF 50+, som tilsvarer det som tidligere ble kalt sunblock.

Blir man like brun med høy faktor?

Mange tror at om man bruker høy solfaktor så blir man ikke brun, og dette er heldigvis ikke riktig. Man blir brun selv om man bruker solfaktor, men melaninproduksjonen blir mer kontrollert og brunfargen blir jevnere.

Kan man bli brun av å ligge i skyggen?

Selv om skyggen gir betydelig beskyttelse mot UV-stråling, skjermes du ikke helt fra bestrålingen. Opp til 40 % av UV-strålene når deg allikevel, selv i skyggen. Det innebærer at du også blir brun i skyggen.

Leave a Comment