Kan trykkimpregnert beises?

Terrassebeis. Terrassebeis er spesialbeis til behandling av impregnert treverk i terrassegulv, levegger, hagemøbler og liknende. Terrassebeis har betydelig lenger holdbarhet og mange flere fargemuligheter enn tradisjonell treolje. Ta hensyn til husets farge når du skal velge farge på terrassen.

Når kan man male over trykkimpregnert?

– Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø. For å sjekke om det er fukt i underlaget, kan du bruke en fuktmåler som viser dette. Treet skal ha maksimum 23 prosent fuktighet.

LES OGSÅ  What is Oslo Axess?

Skal impregnert treverk grunnes?

Er det nødvendig å grunne trykkimpregnert kledning? Ja, trykkimpregnert kledning (og andre trykkimpregnerte materialer som skal males) skal grunnes innen 2–3 uker etter oppføring. Kledningen må være tørr før den grunnes.

Kan trykkimpregnert beises? – Related Questions

Hvor lenge holder impregnert treverk?

En tommelfingerregel er at korrekt trykkimpregnert treverk har en utendørs levetid på 20–25 år. Dette forutsetter imidlertid at treverket er NTR-merket. Hvis det ikke er det, er kvaliteten vanligvis for dårlig.

Kan impregnert treverk stå ubehandlet?

Kan impregnert treverk stå ubehandlet? Trykkimpregnert treverk skal stå ubehandlet til det er tørt, men hvor lang tid plattingen må ligge før den kan beises, avhenger av mengden fukt ved montering, og vær og vind.

Kan impregnert trevirke råtne?

– Det er høysesong for terrassebygging. Hvis man benytter trevirke som ikke har tilfredsstillende impregnering, kan man risikere å sitte igjen med en råtten terrasse om få år, sier Bengt Herning, direktør for Virke Byggevarehandel.

Når skal man bruke grunning?

Når du skal male huset på nytt, er det viktig at du grunner før maling på flekker der trepanelet er eksponert og bart, for eksempel etter skraping. Å grunne før maling er viktig for at malingen skal få skikkelig feste. Om du har montert nytt panel, bør det også grunnes før malejobben starter.

Når skal impregnert treverk beises?

Nye impregnerte materialer må få tørke i 2–4 uker avhengig av været. På våren og høsten kan lave nattetemperaturer forsinke tørketiden. Det er lurt å sjekke værmeldingen før du starter uansett på året du skal i gang med beising av terrasse.

Hvordan behandle impregnert materiale?

Hvordan bør du vedlikeholde impregnert tre

Ved bruk av en god olje eller en vanntynnbar beis kan du utsette gråning og velge en farge som passer til huset. Jevnlig vedlikehold reduserer oppsprekking og flising av overflaten. Hvis du velger å bruke en olje, så pass på å kjøpe en olje med en stor andel tørrstoff.

Hvordan male trykkimpregnert?

– Nytt, trykkimpregnert treverk må tørke et par måneder i sommer og sol, før det er tørt nok til å behandles med maling, sier Mette Dahl, markedskonsulent hos Nordsjø i en pressemelding. For dersom treverket ikke er ordentlig tørt, vil malingen flasse av med en gang, og du må gjøre dobbelt arbeid.

Skal trykkimpregnert behandles?

Trykkimpregnerte terrassebord trenger ikke behandles dersom du ønsker en naturlig gråning og tillater noe sprekkdannelse. Hvis du ønsker å beise eller olje utegulvet bør det overflatebehandles så snart bordene er tilstrekkelig tørre.

Hvordan lagre trykkimpregnert?

Impregnert tre / royalimpregnert tre skal lagres luftig, og helst under tak. Pakkene bør ikke stå for tett slik at luftsirkulasjonen begrenses.

Hvorfor beiser man?

– Terrassebeis er spesialbeis for impregnert treverk (terrasser, møbler, levegger o.l.). Fordelen med terrassebeis er at det fremhever og bevarer treverkets naturlige flotte utseende. Den beskytter mot sprekkdannelser, lysnedbryting og fukt. Den inneholder også filmkonserverende middel mot svertesopp.

Hvor mange strøk med beis på terrassen?

Du skal kun ha på ett strøk med beis, og strøket skal trekke godt inn i treverket, og ikke ligge som en «film» på overflaten. Ikke for lite, og ikke for mye. Undesøkelser vi har gjort viser at pensel ofte legger igjen for lite beis, og er sikkert derfor mange ønsker å gå over en gang til med mer produkt.

Kan man bruke beis på maling?

Du kan male et beiset hus – men ikke beise et hus som er malt. Maling er mer enn estetikk, det er like mye snakk om å ta vare på kledningen slik at den holder i flere titalls år. Med beis bevarer du den fine trestrukturen i kledningen. Med beis bevarer du den fine trestrukturen i kledningen.

Hvor mange strøk med beis?

Hvor mange strøk bør du male? Skal du beise, er det to strøk som gjelder. Det samme gjelder for maling, men i tillegg er det viktig at materialene er grunnet før du starter.

Hva er best av maling eller beis?

Maling danner tykkere film enn beis og dekkbeis og gir en glattere overflate på treverket. Maling dekker og beskytter treverket best over tid, enten det er olje,- eller akrylbasert maling. Intervallene varierer fra 5-6 år opptil 12 år – forutstatt riktig forarbeid.

Leave a Comment