Når lønner det seg å fylle drivstoff?

I den nye undersøkelsen fra Forbrukerrådet avdekkes det at hele 60% av de spurte var klar over at drivstoff er billigere på søndager (kveld) og mandager, mens få var klar over at det også lønner seg å tanke på torsdager. Aller billigst er det på mandag og torsdag morgen.

Hva koster en liter diesel i dag?

Produktpriser (Bulk)
Produkt Eks. mva Inkl. mva
HVO Diesel 100 M-24* 27,42 kr/l 34,28 kr/l
HVO Diesel 100 Vinter 30,48 kr/l 38,10 kr/l
Preem Diesel 7% Bio 17,89 kr/l 22,36 kr/l
Preem Evolution Diesel 0% RME 17,89 kr/l 22,36 kr/l

Hvordan få billigere drivstoff?

Det er i hovedsak to sparetips vi anbefaler når det kommer til å redusere drivstoffutgiftene. Det første tipset vi vil anbefale er at du skaffer deg et bensinkort med gode rabatter. Det finnes en rekke bensinkort på markedet, men kun et lite fåtall gir deg virkelig gode rabatter på bensin og diesel.

LES OGSÅ  Når ble skattelistene skjult?

Når lønner det seg å fylle drivstoff? – Related Questions

Hvordan bruke minst mulig drivstoff?

Her får du noen gode tips.
  1. Høyt gir og lav fart. Den mest økonomiske og miljøvennlige måten å kjøre på er å kjøre i lav fart på høyt gir.
  2. Hold jevn fart.
  3. Sjekk lufttrykket i dekkene regelmessig.
  4. Reduser luftmotstanden.
  5. Pakk lett.
  6. Skru av elektronisk utstyr.
  7. Ta godt vare på bilen din.
  8. Finn en bil som passer for ditt behov.

Hvordan få rabatt på diesel?

Du kan også enkelt skaffe deg rabatter direkte hos bensinstasjonene, uten at du trenger noe medlemskap. Alle bensinstasjonene tilbyr nemlig kredittkort (evt. personkort) som gir en rabattavtale på drivstoffet.

Hva skyldes høye drivstoffpriser?

Prisøkningen vi har sett den siste tiden, skyldes økning i oljeprisen. Det fører til at innkjøpsprisen for bensin og diesel blir høyere for bensinkjedene. Det forklarer Øystein Foros, professor ved Norges Handelshøyskole i Bergen. – Rett før jul var oljeprisen 75 dollar per fat, nå er den rundt 100 dollar.

Hva bestemmer pris på drivstoff?

En tommelfingerregel om drivstoffprisene er at cirka 60 prosent kommer fra skatter og avgifter, mens 30 prosent blir påvirket av oljeprisen og valutakurs, altså råstoffprisen. Til slutt går rundt 10 prosent til drift og fortjeneste for bensinselskap, forklarer energianalytiker Tore Guldbrandsøy i Rystad Energy.

Hvem har dyrest drivstoff?

Den høyeste bensinprisen finner man nå i Hong Kong, etterfulgt av Jemen, Nederland, Norge og Island, ifølge Dagen Industri.

Finnes det en app for bensinpriser?

Den norskutviklede appen «BensinPris» hjelper deg med nettopp det. Her får du enkelt en oppdatert oversikt over den billigste bensinen i Norge, eller i nærheten av der du er. Appen har lagt inn over 1.900 stasjoner, noe som etter utviklernes eget sigende vil si over 95% av bensinstasjonene rundt om i landet.

LES OGSÅ  Hvem har høyest lønn?

Hvorfor er diesel dyrt?

Det er flere årsaker til at dieselen er så dyr. En av de viktigste årsakene analytikerne trekker frem er at Europa bruker diesel som erstatning for russisk gass til å lage strøm. En annen årsak er at russiske raffinerier, som lager diesel av råolje, lenge har vært en stor leverandør av diesel til Europa.

Hvor mye diesel på mila?

En gjennomsnittlig dieselbil bruker 0,6 liter per mil. Med dagens dieselpris på cirka 17 kroner literen, vil en kjøretur på 100 kilometer koste 102 kroner. Det er seks ganger mer enn å kjøre en gjennomsnittlig elbil med en normal strømpris på én krone, og tre ganger mer enn dagens strømpris på to kroner.

Hva koster diesel i Europa?

Dette koster bensinen i utlandet
Land Valuta Diesel
Finland EUR 1.013
Frankrike EUR 1.034
Tyskland EUR 1.085
Storbritannia GBP 1.054

Når på døgnet er drivstoff billigst?

Ofte billigst om morgenen

– Prisøkningene ser ut til å skje hver tredje eller fjerde dag. De første løftene på hverdager skjer typisk rundt klokken 10, mens det skjer noe tidligere på morgenen i helgene.

Hva koster diesel i Russland?

Den gjennomsnittlige prisen for denne perioden er 55.23 (Russian Rouble), med en minimal verdi på 54.00 (Russian Rouble) d.

Russland Dieselpriser, 02-januar-2023.

Russland Dieselpriser Liter Gallon
RUB 57.800 218.797
USD 0.741 2.805
EUR 0.695 2.631

Hvor mye koster diesel i Polen?

Den gjennomsnittlige prisen for denne perioden er 7.70 (Polish Zloty), med en minimal verdi på 7.14 (Polish Zloty) d. 26-september-2022 og en maksimal verdi på 8.08 (Polish Zloty) d. 24-oktober-2022. I sammenlikning, er den gjennomsnittlige dieselprisen i verden for denne perioden 8.06 Polish Zloty.

LES OGSÅ  Hvor finner jeg gamle pensjonsavtaler?

Hva koster en liter diesel i Tyskland?

Den gjennomsnittlige prisen for denne perioden er 1.98 (Euro), med en minimal verdi på 1.78 (Euro) d. 12-desember-2022 og en maksimal verdi på 2.16 (Euro) d. 17-oktober-2022. I sammenlikning, er den gjennomsnittlige dieselprisen i verden for denne perioden 1.72 Euro.

Leave a Comment