Vil kunstig intelligens ta over verden?

Kunstig intelligens, også kjent som AI, har utviklet seg noe enormt de seneste årenene.

En menneskeskapt etterretningsovertakelse ser imidlertid ut til å være innholdet i sci-fi-apokalypse-filmer, men noen forskere vurderer risikoen. Er vi klare for at AI skal ta over?

Maskinens fremskritt

AI eller syntetisk intelligens har vært rundt en stund nå, etter all sannsynlighet lenger enn mange forstår. Sannheten er at det er forskjellige funksjoner til denne voksende ekspertisen som vi vanligvis overser at vi bruker den. Fra PC-en til mobiltelefonen, eiendommen, kontoret, til og med bilen du kjører og flyet du reiser, AI er overalt.

Banker, sykehus, fabrikker, musikk, informasjon, helt ned til disse små lekene og videospillene, alle disse digitale enhetene bruker syntetisk intelligens. Absolutt går AI forbi disse filmene du ser om maskiner som sameksisterer med mennesker. Realiteten er at det er fordeler som syntetisk intelligens gir menneskeheten, uansett om det er flere farer.

En av mange fordeler med AI-teknologi er at den muligens kan utføre svært avanserte oppgaver, som betyr å få jobb utført raskere uten at vi folk gjør feil. Noen oppgaver er så plagsomme eller sofistikerte at vi på ingen måte vil oppnå de resultatene {som en} robot kan. I noen situasjoner gjør AI ufattelige jobber gjennomførbare. Jobber som å finne ut månens gulv i kjeft eller å jobbe under dødelige omstendigheter som overdreven varme eller kjemisk reklame.

AI inntar dagliglivet

AI gjør i tillegg våre regelmessige liv enklere. Vi gleder oss nå over og er til og med avhengige av bekvemmelighetene som skapes av AI-ekspertise. Hjemme har du fått maskiner som gjør oppgavene.

Din automatiske vaskemaskin og robotstøvsuger. Sikkerhetssystemet ditt bidrar til å bevare dine kjære og boliger mye tryggere. Vi vil alle vurdere 100 måter automatisering har gjort livet høyere for oss.

LES OGSÅ  Hvilket kamera er best?

Selv om vi vil si at vi mennesker ikke desto mindre er smartere enn disse maskinene (riktig … de fleste av dem uansett), vil vi på ingen måte benekte komforten til AI. Men det er også viktig å konsentrere seg om farene.

Syntetisk intelligens-overtakelse: fakta eller vrangforestilling?

Selv om konseptet med en syntetisk intelligens-verdensherredømme kan ha en tegneserieaktig posisjon i vår overlevelsesgruppe, er ideen dessverre nærmere virkeligheten enn du kanskje antar.

Fra den selvkjørende bilen utviklet av Google til 3d-printede bioniske lemmer og organer. Og hvis nobelprisvinneren teoretiker og fysiker Stephen Hawking selv frykter et forestående maskinangrep, så har den rosa knappen blitt trykket så langt jeg er involvert.

Hvis Stephen Hawking, den multi-prisbelønte forskeren tenkte på den peneste fysikeren på planeten tenker betydelig om dette, så gjør jeg det, og det må du også. Ikke som tilfellet med en krigføring eller en orkan, problemet med en krigføring av maskinene er at det muligens kan skje i løpet av en enkelt dag på bare én umiddelbar, og hindrer enhver sannsynlighet for å bli klar på noen måte.

Hva er egentlig et AI-angrep?

Terminator, mange forskjellige filmer, bøker og kulturelle komponenter har lenge siden foreslått konseptet om en verden overtatt av AI. Hvis du tilfeldigvis tar en titt på sci-fi-filmer, vil du kunne oppdage at noen gang på grunn av 60-tallet, har konseptene som ble forestilt igjen, på en måte blitt sanne. Hvilket betyr at menneskelige tanker kan forutse hvordan verden vil utvikle seg 50 til 100 år før eller senere.

I et nåværende intervju snakket Stephen Hawking om den nye ekspertisen som brukes til å gi energi til gadgeten hans som hjelper ham å snakke. Kompetansen bruker hans på forhånd brukte fraser for å forutsi hva han vil si senere, ikke i motsetning til den samme ekspertisen på smarttelefoner.

Det er nettopp denne ekspertisen som Mr. Hawking er bekymret for, siden den kan overgå menneskelig intelligens.

LES OGSÅ  Hvem fant opp VR?

Syntetisk intelligenstrussel

Problemer dukker opp etter at vi blir for avhengig av syntetisk intelligens. Hvis du tilfeldigvis jobber med en PC, vet du utvilsomt hvor irriterende, irriterende og ødeleggende det kan være når den bærbare datamaskinen eller stasjonære datamaskinen din umiddelbart krasjer eller slår seg av.

Det samme gjelder når telefonen din begynner å fungere feil når du finner deg selv i ferd med å navngi, tekstlig innhold eller e-post til noen. Vi bør være klare for dette eksemplet og vite den riktige måten å klare oss uten ekspertise hvis vi må.

Roboter og maskiner gjør arbeidet enklere, men i tillegg har de potensial til å overta jobbene våre. På grunn av deres effektivitet og deres midler til å gjøre få eller ingen feil, kan enkelte bransjer eller firmaer gå over til automatisering.

Hva fremtiden bringer når det gjelder AI er det ingen som kan si, men det er liten tvil om at verden kommer til å endre seg enormt.

Leave a Comment